ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ajde jednom da i ja nešto prodam skoro na vrhu..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

pa vrh je bio 618kn ovo su samo mali brežuljci

možda su niski ali su ipak vrhovi.. 618 je Himalaja, neće tamo tako brzo opet..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Neke dionice su opravdano pale i teško da će ikada doći na svoje maksimalne vrijednosti iz prošlosti. Ali ne vidim razlog zašto se ova dionica ne bi mogla trgovati oko book-a za recimo godinu dana.

ADRIS OBJEDINJUJE SVOJE TVRTKE U MARIKULTURI

Uzgoj ribe uz toplu vodu termoelektrana

Na 22 tisuće četvornih metara najprije bi se trebalo graditi ribogojilište za godišnji uzgoj 400 tona brancina i orada, potom mrijestilište za pet milijuna komada riblje mlađi i pogoni za preradu ribe

ROVINJ –
U Adris grupi naveliko pripremaju objedinjavanje tvrtki za uzgoj i preradu ribe koje su prošle godine otkupili od stranih i domaćih vlasnika. Od sredine godine rovinjska Marimirna, zadarski Cenmar, Marikultura Istra iz Budave i Bisage-Net iz Kalija na otoku Ugljanu poslovat će u novoj tvrtki, čiji je radni naziv Cro Marikultura. Adrisov direktor investicija Damir Vanđelić, koji vodi ovaj postupak, kaže da će se time stvoriti uvjeti za veću efikasnost.
– Nova će tvrtka imati zajedničku nabavu, prodaju i marketing. To će omogućiti ne samo uštede u poslovanju, već i daljnji rast uzgoja i prerade ribe te razvoj novih proizvoda, time i bolje pozicioniranje na našem i inozemnim tržištima, kaže Vanđelić.
Tvrtke koje je kupio Adris lani su proizvele 1.300 tona orade i brancina i oko 15 milijuna komada riblje mlađi, što predstavlja pola hrvatske proizvodnje. Više od pola proizvedene ribe izvozi se u zemlje Europske unije. U novom proizvodnom ciklusu naglasak će se staviti na proizvodnju zdrave hrane, koja se najviše traži na tržištu. Tako će se uz povećanje uzgoja i razvoj autohtonih robnih marki pokrenuti bioproizvodnja uz veću brigu o okolišu.

U Plominu uzgoj i prerada ribe

Kad je riječ o istarskom području, takva je proizvodnja predviđena u Limskom kanalu, gdje će se riba uzgajati u malim količinama i s minimalnim hranjenjem. Sadašnji komercijalni uzgoj preselit će se u Plominski zaljev, gdje će se za brži rast ribe koristiti grijanje toplom vodom iz tamošnje termoelektrane, koja se sada pušta u more. Zagrijavanjem vode u bazenima ciklus rasta će se skratiti za trećinu, a uz ubrzan rast tu će se primijeniti kontrolirani uzgoj ribe i uvesti proizvodnja većih pecatura, za kojima vlada zanimanje na tržištu. Razvijat će se i proizvodnja veće mlađi, za koju je potrebna zagrijana voda. Riba će se u Plominskom zaljevu uzgajati u betonskim bazenima kojima će strujati čista zagrijana morska voda.
Budući da takav način proizvodnje ubrzava rast ribe u uzgoju, ostvarit će se značajni financijski učinci. Valja reći da se riba uzgaja uz mnoge termoelektrane u zemljama EU-a, a najveći je proizvođač Francuska, koja za rast koristi toplinu vode svojih nuklearnih elektrana.
Uz nove pogone za mrijestilište i uzgoj plemenite ribe, u Plominu će se razvijati i program prerade. Potražnja za dimljenim filetima orada i brancina, delikatesom koju je na sajmu u Bruxellesu nagradilo udruženje Seafood prix d’elite, velika je, a u skučenim prostorima u Limskom kanalu nema mjesta za širenje prerade. Uz to u planu je i razvoj novih proizvoda od očišćene i marinirane ribe.

Više od deset godina priprema

O gradnji centra za marikulturu u Plominskom zaljevu govori se već više od deset godina. Još 1997. potpisano je pismo namjere Marimirne, HEP-a i Plomin holdinga o osnivanju zajedničke tvrtke Plomar. Prema projektu, koji je ubrzo nakon toga izrađen, na 22 tisuće četvornih metara najprije bi se trebalo graditi ribogojilište za godišnji uzgoj 400 tona brancina i orada, a potom i mrijestilište za pet milijuna komada mlađi i pogoni za preradu ribe.
Kasnije je izrađen i detaljni urbanistički plan tog područja s lokacijom proizvodnih pogona. Nakon što je Općina Kršan uskladila svoj prostorni plan s uredbom o zaštiti obalnog pojasa, stekli su se uvjeti za početak gradnje. Još se samo čeka ugovor o pravu građenja, koji bi trebala predložiti Hrvatska elektroprivreda, vlasnik terena na kojem će se graditi.
Prema riječima Vanđelića, za podizanje novih pogona u Plominu dobivena je suglasnost tamošnje HEP-ove termoelektrane i njegovih njemačkih partnera. Očekuje se da će se ugovor s HEP-om potpisati do sredine godine, kada će se zatražiti lokacijska dozvola

obožavam strvine-posebno ovce

Pozivam istrane da izađu na glasanje i izaberu osobe koje će pridonjeti razvoju….

Izvozni rezultati,
http://jutarnji.hr/novac/bizzbuzz/clanak/art-2009,5,18,tdr_srbija,163575.jl

obožavam strvine-posebno ovce

U Adrisu i dalje mogu računati s Cuccurinom.

Dionica je danas naglo živnula i imam filling da to nije povezano isključivo sa poslovanjem u Srbiji. Vjerujem da ćemo i mi obični smrtnici u idućih nekoliko dana saznati o kojim se to lijepim vijestima se radi. [cool]

Dobre vijesti obicno otvaraju sezonu "Sisanja" Mislim da (Lop….a) u Zabi i Pbz-u jos nitko nije stao na kraj.
https://www.boerse-stuttgart.de/de/toolsundservices/produkte-finderuebersichtsseite/ko-finder/ko-finder.html?suche=1&wp_keyword=&fnd_typ=alle&region_basiswert=kroatien&basiswert=alle&optionsart=alle&basispreis_ab=&basispreis_bis=&ko_schwelle_ab=&ko_schwelle_bis=&lauf_ab=&lauf_bis=&fndr_sel=kop&sort_me=&asc_desc=&dknz_anzeige=possible&nln_min=&nln_max=&special_sel=&letztesfeld=&submitform=Suche
WKN Produktbez. d. Emitt. Art Basiswert Basispreis Knock-out-Barriere Fälligkeit OV Emittent
EB0BFL Turbo Long Call ADRIS GRUPA 100,0000 125,0000 31.03.2010 0,1 Erste Bank AG
EB5EP4 Turbo Long Call Hrvatske Telekomu… 150,0000 170,0000 18.12.2009 0,1 Erste Bank AG
EB0BFU Turbo Long Call INA 700,0000 800,0000 31.03.2010 0,1 Erste Bank AG

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Dionica je danas naglo živnula i imam filling da to nije povezano isključivo sa poslovanjem u Srbiji. Vjerujem da ćemo i mi obični smrtnici u idućih nekoliko dana saznati o kojim se to lijepim vijestima se radi. [cool]

…možda malo obilnija dividendica hmmmmm….. [rolleyes]

Je…dividenda od 7kn:) Doduše, sa sada[njom cijenom to je sasvim pristojna dividenda!

New Report

Close