ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Adris po cijeni stigao HT. davno im je bila cijena jednaka.

Pa i danas je rast cijene bio najveći među milijunašima, tako da…. iz dana u dan ADRS stiže po cijeni sve, sve osim Podravke [lol]

Te tri dionice su uvijek negdje slične cijene po dionici, ali čudno plešu oko svoje prosječne cijene, ja bih očekivao da je ADRS cijenom po dionici uvijek i to bito ispred HT-a, a pogotovo Podravke, međutim to upravo: suprotno 😀 , za sada.

P.S. No oni sretni špekulanti koji su baš ulovili ADRS-P-A po 133,00 kn, danas bilježe super-kratkoročni prinos od: 61,65 %, što je još i bolje od ovako prenaglo uzletjelog CROBEX-a sa svoje najniže razine za 49,17 %. Već se čudim da ti "profit-take-ri" to ne prodaju sada malo žešće, previše nam leti dionica u zadnje vrijeme, kao da nitko ne želi realizirati neku 50+ % dobit u 2 mjeseca.

P.P.S. Parodon, danas rast nije najveći, nešto sam krivo bio vidio (zadnja-zadna, zadnja-prosječna, nešto sam pobrkao)

ja čekam da atpl preskoči crobex! [smiley]

@wunderkind
To bi bio wunder!
Ali jednog dana ….

P.S. No oni sretni špekulanti koji su baš ulovili ADRS-P-A po 133,00 kn, danas bilježe super-kratkoročni prinos od: 61,65 %, što je još i bolje od ovako prenaglo uzletjelog CROBEX-a sa svoje najniže razine za 49,17 %. Već se čudim da ti "profit-take-ri" to ne prodaju sada malo žešće, previše nam leti dionica u zadnje vrijeme, kao da nitko ne želi realizirati neku 50+ % dobit u 2 mjeseca.

P.P.S. Parodon, danas rast nije najveći, nešto sam krivo bio vidio (zadnja-zadna, zadnja-prosječna, nešto sam pobrkao)

ti su već prodali 🙂

ja prodo iako sam po 160 kupovao, uvijek potcijenim pohlepu onih koji upravljaju tuđim novcima..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ja čekam da atpl preskoči crobex! [smiley]

……..a, ja čekam da se već jednom izjasne o dividendi……..da je recimo divid. bila obznanjena ovih par dana "ludog"rasta,gazio bi Adrs i više od ovih 4-5% dnevno……..
Nekako ove godine malo otežu s objavom ili se meni to samo čini? [huh]

??????
Kda trebaju bit upisane dionice za dobivanje dividende….

@lobist

obično na dan održavanja skupštine

prošle godine je skupština bila 19.5.

ove godine je kasnije jer nema još nikakve obavijesti

isplata u roku od 30 dana od održavanja skupštine

Samo mojim dragim Hr. Spekulantima i investitorima:

Zar jos cekate, da vas oni iz Zaba brokeraja ozene do kraja, niste shvatili iz mojih dosadasnji postova sta vam se sprema na ovoj dionici???
Iskoristite danasnji dan (specifican zbog izbora), ne oklijevajte, i svakako prodajte bar nesto dionica, imat ce te priliku puno, puno, jeftinije kupiti.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

@leti
da li ćeš ako ADRS-p-a bude 220 kn ili 160 kn različito glasati na izborima? To može jedino na IPO dionicama piti vodu.

Mislim da leti aludira na lokalne izbore, i konkretno misli na Istru, za koju lokalni izbori od sada pa na dalje postaju važniji nego su za ostatak RH parlamentarni i predsjednički izbori zajedno.

Leti očito misli da neće biti dobro za Adris grupu ako Cuccurin ne pobijedi, zbilja ne znam kakve to ima veze… Adris grupa ima normalne odnose sa lokalnom vlašću i takve će imati i dalje neovisno tko bio župan, radi se o čisto profesionalnim odnosima na koje ne može utjecati to tko je na vlasti – Istra je ipak (pa i zbilja neovisno o tome tko je točno u lokalnoj vlasti) jedna civilizirana sredina – pitanje je sada samo da li želimo još bolju Istru, ili smo zadovoljni sa ovim što imamo i dalje želimo stagnirati… (stagnacija je pogubna stvar, nadam se da to ljudi shvaćaju!).

Veći je problem za Adris grupu ako Cuccurin pobijedi, jer tada gubi "svog drugog čovjeka"… koji nije možda više tako operativno uključen u procese u Grupi, ali naravno da je njegova prisutnost važna i korisna, odlazak ne može biti ništa drugo osim gubitka, bilo koji kvalitetan čovjek manje, veliki je gubitak za poduzeće koje počiva na snazi i kvaliteti svojih izvrsnih i marljivih zaposlenika.

Da zaključim, rezultati lokalnih izbora ne mogu direktno utjecati na buduće perspektive Adris grupe, ali mogu utjecati na sve nas, to je jedno privatno pitanje za svakog po na osob: želi li neke promjene, promjene na bolje, promjene sa dugoročnim pozitivnim posljedicama, ili prihvaćamo opasnu stagnaciju.

Mi kao dioničari moramo prihvati potencijalni gubitak drugog čovjeka uprave, jer se radi o njegovom osobnom izboru da nas napusti i ostavi drugima da rade za nas sve skupa, a kao ljudi možemo biti ponosni "što imamo takvog čovjeka", koji je odlučio svoje sposobnosti usmjeriti na jedno puno šire dobro, i možemo od njega učiti – za svakoga od nas će doći vrijeme kada ćemo shvatiti da smo dovoljno postigli u životu i da moramo nešto napraviti i za širu zajednicu, iz prve ruke.

Kada radiš u upravi firme sa 4,5 tisuća dioničara, 3,5 tisuće neposredno zaposlenih, 2 tisuće malih kooperanata, radiš za direktno dobro nekih 10-ak tisuća obitelji – biti župan Istre, znači radiš sa i za: bar 5 puta više ljudi, to je velika odgovornost, veliki izazov, ali onaj tko je sudjelovao u stvaranju jedne od najjačih kompanija u regiji, od jedne od manjih u Hrvatskoj – nije pretjerano očekivati da će uz potporu svih građana i njihovo sudjelovanje na svim razinama u razvoju svoga kraja, i od već pristojne regije, napraviti jednu: od najjačih euroregija u budućoj EU koje članica bude i RH zajedno sa Istrom kao svojim najljepšim i tada daleko najrazvijenijim dijelom!

Istrijani neka danas gledaju Novu TV od 19:10 do 19:15, špekulanti neka gledaju ZSE i prate kratkoročne oscilacije dionica, a investitori nek se još malo strpe pa kad izađe nakon skupštine onaj kompletni GFI u pdf-u, imat ćemo jedno kvalitetno štivo za sebe.

New Report

Close