ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

inače ova dionic apočela grabiti prema napred…
nekaj se sprema

pa čim je stupila na snagu zabrana pušenja u kafićima, dionica grabi po 7 % prema gore :rotfl: (to vam je logika burze [lol] )

P.S. Nema se tu što spremati, pušiti ili ne pušiti, u kafiću ili van njega, jedino što je bitno izračunati nekakav makar i jako ugrubo točan DCF, uračunati i pušenje i sezonu, i smak svijeta… i opet dobiti da je dionica debelo podcijenjena, i to jedini razlog zašto dionica fundamentalno vrijedi puno više nego je cijena na burzi, a kad je tako… povodi mogu ili ne moraju postojati, cijena će kad tad nekako na te razine. S povodom ili bez njega, sa "sentimentom" ili bez njega, burza nema logike, logiku mogu imati samo neki (rijetki :D) njeni akteri, pa znati što treba po kojoj cijeni kupiti, što vrijedi više od cijene koju tržište nudi, a što ne.
[/quote]

pa koja te logika onda natjerala u adris kad je poznato iz burzovne logike da se ovdje teško obogatiti?

...povijest se ponavlja...

pa koja te logika onda natjerala u adris kad je poznato iz burzovne logike da se ovdje teško obogatiti?

kakve burzovne logike?, to ne postoji (zaboravio sam navodnike u prošlom postu), burza je iracionalna – i to mi se sviđa 😉 Da nema iracionalnosti, da je efikasno tržište stvarnost a ne samo najveći mit našeg svijeta, tada se ne bi moglo puno obogatiti, ovako baš zbog toga – da!

P.S. U Adris nekoga može/treba natjerati samo njegova vlastita logika, koja ga nagna da iskoristi nelogičnost burze i time posebice zaradi.

……..vidiš baš zato što je ovo na prvi pogled super dionica i super firma čovjeku bi bilo "logično" da se ovdje može na neki razuman rok dobro zaraditi,ali baš zato što je burza iracionalna i stvarnost je sasvim suprotna…………znači čista pušiona!!!!!!!!!

ja na 550 izlazim van,pa kad bilo bilo …..

Good artists copy. Great artists steal.

netko je blokirao adris sa 3 dionice. dosta trgovine za danas.

Samo mojim dragim Hr. sugradjanima:
Rezultati Stres testova u 19 Americkih banaka ukazuju na cinjenicu da više ne postoje uzroci koji su pokrenuli krizu, i vrijeme da se pljačka privede kraju.
http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html
i MMF se zaigrao brojkama
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,5,7,MMF_financiranje,162303.jl
GOVORE PUNO, a u nasoj lijepoj najveci "posao" odradili su bankari i brokeri ZABE(a i ostale tri banke) upravo na dionici Adrs-p-a (Najpovoljnija jer je imala najveci free float, i dozvoljavala najvece iznose kredita).
Vise od 500.000 dionica Adrs-p-a doslovno su pomeli iz hrvatskih ruku (ne drhtavih rucica), razno raznim smicalicama, jedna provjerena je da su drzali ljude u minusu vise mjeseci (ne dana), a likvidirali im portfelje i rasprodali dionice tek kad je to njima odgovaralo. Ugovorom su trebali raditi prodaju portfelja u minusu u roku 24h ali bi tada dobili za iste novce upola manje dionica. Tako je i Dinko skupio 400k dionica za svoj AZOMF.
Za 267K dionica koje je ZABA prebacila na skrb PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN pretpostavljam da postoji mogucnost dokaza nedozvoljenih radnji pri sticanju istih pa ce na taj nacin postati nedohvatljive, jer nisu vise u rukama ZABE.

Danasnje zabijanje u blokadu sa 3 dionice adrisa posluzilo je samo bankarima u ZABI koji ce dignut Margin kredit.
Osigurali su da nitko na kraju dana ne proda dionice do 197,02 i tako ce sutra moci dignut kredit 80% od 2.049.000, a ne od 1.720.000 kn
Vlast u HR. bez odlaganja treba naci rjesenje kojim ce onemoguciti da stranci drze OMF-ove i tako koriste insajderske podatke za svoje bogacenje i guljenje hrvatskog radnog tijela i to njihovim vlastitim zaradama svako mjesecno uplacenim za mirovine. Taj kapital bila im je kao zlatna podloga za tako duboko rusenje Crobexa, a sta ce nam jos uciniti to ce mo tek vidjeti.
Vadite novce iz tih banaka i kupujte HR. imovinu, garantiram vam vise ce vrijediti nego bezvrijedne papirnate valute koje drzite u njima. Pogledajte koliko bi sada imali da ste Adrs kupovali po 135 do 150, Atpl po 500 do 600, igh po 2000 DLKV po 260 i td…. Prodavajte HT dok mu politicki drze cijenu jer i tome ce doci kraj, a nakon toga jao i pomagaj.
Kupnjom: vi ce te povecati svoju imovinu, pomoci svojim sugradjanima, i onemoguciti strance da nam u bescijenje pokupuju sve vrijednije.
Ipak na Adrisu upozoravam opet su pisani Knock-out certifikati Sto bi znacilo da ce ga "StranjskaGamad" opet rusit ispod 125kn:
WKNIssuer’s prod.descr.Type Underlying StrikeP Knock-outBarrier Maturity ratio Issuer
EB0BFL Turbo Long Call ADRIS GRUPA 100.0000 125.0000 31/03/2010 0.1 Erste Bank AG
EB5EP4 Turbo Long Call Hrvatske Telekomu… 150.0000 170.0000 18/12/2009 0.1 Erste Bank AG
EB0BFU Turbo Long Call INA 700.0000 800.0000 31/03/2010 0.1 Erste Bank AG
http://www.euwax.de/eng_index.html

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Tko nam je to danas (tj. jučer/četvrtak) "u klubu milijunaša" imao najveći dnevni rast? 😉

Još uvijek ne znam što se danas dogodilo, ali i mene je ovo današnje zelenilo večeras ugodno iznenadilo pred monitorom kad sam došao doma – naime praktički ne kupujem ništa…. do daljnjeg – pa neka se sve lijepo zeleni, nemam ništa protiv 😀 (doduše imam jedan jako mali nalog na jednoj dionici koja danas pak i nije rasla, 0 % doslovno, dolazim u iskušenje da povećam ponudu jer možda da nikad neću dočekati ono što čekam… a i kad se radi o sitnišu ne riskiram puno time, malo jeftinije ili skuplje kad i tako vrijedi 4 puta više). No glavno da je glavna trećina mog portfelja (ADRS-P-A) danas imalo dvoznamenkasto zelen dan – fora je za vidjeti, barem na jedan dan 😛

Ipak na Adrisu upozoravam opet su pisani Knock-out certifikati Sto bi znacilo da ce ga "StranjskaGamad" opet rusit ispod 125kn:
WKNIssuer’s prod.descr.Type Underlying StrikeP Knock-outBarrier Maturity ratio Issuer
EB0BFL Turbo Long Call ADRIS GRUPA 100.0000 125.0000 31/03/2010 0.1 Erste Bank AG
EB5EP4 Turbo Long Call Hrvatske Telekomu… 150.0000 170.0000 18/12/2009 0.1 Erste Bank AG

leti,našao sam za Inu i HT,ali ne da su raspisani certifikati i na Adris.
http://www.brokerlink.com.hr/certifikati_na_hrvatske_dionice_knockout.html

Pa zar je i danas ADRS-P-A ona sa najvećim dnevnim rastom od svih "iz kluba milijunaša"? 😉

Netko "jednom" reče, da je ovo troma dionica, da uglavnom niti raste niti pada, ili kad sve raste da ona stagnira, ako sve pada da ona pada pogotovo.

Ovih dana neki novi običaji, ništa tromo – dapače, a istina sve raste, no ADRS-P-A umjesto da stagnira ona raste pogotovo – neki novi običaji očito 😀

Bit će sad lijepo vidjeti i onu drugu stranu običaja, kada "sve pada", hoće li i ovdje po novim ili kako – mislim da to možemo recimo već sljedeći tjedan vidjeti, kada se ovo bude malo ispuhivalo što je ovako naglo masovno poraslo sve, da li će i ova dionica "malo predahnuti", ili kreće u rušenje svih starih običaja 😀

leti,našao sam za Inu i HT,ali ne da su raspisani certifikati i na Adris.
http://www.brokerlink.com.hr/certifikati_na_hrvatske_dionice_knockout.html

Gledaj na:
Na Beckoj Burzi: http://en.wienerborse.at/certificates/
Select underlying: ADRIS GRUPA D.D HRK10 PRF Klik na Search

EB TL.Z./ADRIS GRUPA 09-10 Last Price 1.72 +8.86%
ISIN: AT0000A0D949 Date, Time 05/08/2009, 16:55:21

Market Segment Certificates Long/Short Long
Type of Security Knock out Certificate Name underlying ADRIS GRUPA D.D. NAMENS-VORZUGSAKT. KK 10
Trading form Countinous Auction ISIN underlying HRADRSPA0009
Market Geregelter Freiverkehr Name underlying –
Trading hours 09:15 – 17:30 ISIN underlying –
Type of quotation unit quotation Interest rate in % –
Currency EUR Capital Guarantee in % –
Denomination Currency EUR Ratio 10 : 1
Issuer Erste Group Bank AG Strike 100.000
Nominal value – Barriere 125.00
Number of iss. certificates 1,000,000 Floor –
Round lot – Cap –
Expiry date 04/01/2010
Last trading day 03/26/2010

i na Stutgart-skoj: https://www.boerse-stuttgart.de/de/toolsundservices/produkte-finderuebersichtsseite/ko-finder/ko-finder.html

Hebelprodukte
Optionsscheine
Knock-out-Produkte >Knockout Produkte Finder >Land/Region Basis. -izaberi: Kroatien > Suche
Exotische Produkte

ili u meniju:
Wichtige Links

Knockout Produkte Finder
Derivate Matrix
Handelseinschränkungen
Referenzmärkte Archiv
Euwax Trends
Emittenten

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

@leti
– sredinom trećeg mjeseca je ADRS-P-A bila na najnižim granama ( cca. 133 – 140 kn/dionica )
– samo gladnog možeš natjerati da proda na razinama 100 – 125 kn/dionica, a na toj razini uključili bi se mnogi u kupnju i sami podigli cijenu
– cijena može pasti na gore navedene razine ali neće biti volumena protrgovanog na tim razinama
– isto vrijedi i za HT

ADRS je dionica za one malo slabijeg srca, i gdje ne treba previše pameti. Skoro svaki broker će je preporučit da je imate u portfelju. A obrazloženje je vrlo jednostavno, financijski moćna tvrtka, niska zaduženost, poslovanje s gotovinom, BVPS 630,71 kn, tržišna cca 205,51, za početak dosta.
Djelatnost se pomalo diverzificira prema turizmu i marikulturi, iako po meni, zabrana pušenja koja ima veze sa ADRS-om ne će utjecati previše na poslovanje tvrtke, obzirom da je Hrvatska ipak malo tržište, i ne utječe previše na ADRS, a s druge strane ADRS je akumulirao kapital i to što duhanski biznis nema previše potencijala u budućnosti, i nije tako bitno, ( mada je i to diskutabilno),i da ne zaboravim maloprodaju kroz Inovine i Opressu, opet rad s gotovinom.
Osobno sam kupovao ADRS na 135 kn, i mislim da treba iskoristiti svaku priliku kad dođe do oscilacija na burzi, jer je to bar po meni, prilika da se kupi dobra dionica, a povoljno. ADRS ne možemo uspoređivati sa ATPL, IGH, i sličnim dionicama, koje često dnevno rastu po 7-8 % pa i više, ali isto tako i padaju, ali dugoročno mislim da će ova dionica rasti puno brže od dobrog djela dionica, i to sitnim koracima. ADRS će gotovo uvijek biti prepoznata od velikih investitora, kao tvrtka sa dosta kapitala i nekretnina, što uvijek ima realnu vrijednost, i ne ne može se uspoređivati sa dionicama koje imaju potencijala, jer je to ipak imaginarna stvar.

sutra je novi dan.

New Report

Close