ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

7 kuna [cry]

ja bi bio zadovoljan sa 10 kn, a mislim da ADRS ima prostora za to.
[/quote]
Adris ima prostora, ali mislim da će se držati postepenog dizanja dividende. U zadnjih četiri godine je bila 4,5 5 5,5 i 7 kn po dionici a dobit je oko 30-40 kn po dionici svake godine. Stoga mislim da će ove godine biti oko 7,5-8 kn po dionici.

Mene više zanima kolika će biti dobit….očito će malo pasti dobit od TDRa. A ovaj hotelski segment nikako da dođe na zelenu granu….stalno ulažu:)

7 kuna [cry]

ja bi bio zadovoljan sa 10 kn, a mislim da ADRS ima prostora za to.
[/quote]
Adris ima prostora, ali mislim da će se držati postepenog dizanja dividende. U zadnjih četiri godine je bila 4,5 5 5,5 i 7 kn po dionici a dobit je oko 30-40 kn po dionici svake godine. Stoga mislim da će ove godine biti oko 7,5-8 kn po dionici.

Mene više zanima kolika će biti dobit….očito će malo pasti dobit od TDRa. A ovaj hotelski segment nikako da dođe na zelenu granu….stalno ulažu:)

[/quote]

A kako bi lijepo i učinkovito bilo, da npr.isplate neku izvanrednu dividendu iz npr.2004.kao što to npr.čini ERNT. [pray]

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

A kako bi lijepo i učinkovito bilo, da npr.isplate neku izvanrednu dividendu iz npr.2004.kao što to npr.čini ERNT. [pray]

pa zapravo i jesu već to napravili prošle godine [lol] Ne znam sad točno na pamet koje godine su to, ali onih 7 kn što smo dobili zadnje, to nije bila dividenda iz dobiti 2007. godine, nego dividenda iz "zadržane dobiti prijašnjih godina" (mislim čak da se radi o svim godinama do 2000. godine, nešto takvo, nešto prilično staro), ovo novo u zadnje vrijeme ne ide u "zadržanu dobit" nego u "ostale rezerve", tako da je sada gotovo sva zadržana dobit "riješena" (isplaćena kroz dividende) ostalo je nešto samo sitno, nekih 68 lipa po dionici, a rezerve su rezerve, mogu se koristiti za što god je potrebno, a dividenda iz redovnog poslovanja… toga zapravo nije bilo prošle godine ako ćemo biti precizni, da li će i u kojem iznosu biti ove godine, to budemo vidjeli (prema Statutu je moguće i ne isplatiti dividendu neke godine, ako se to pokaže u interesu Društva, premda takvih slučajeva do sada nije bilo, Adris svake godine isplaćuje i to svake godine sve veću dividendu), u svakom slučaju prema statutu se najmanje 30 % ostavlja "za potrebe Društva" (to valjda znači "u ostale rezerve", ali to se može promijeniti na skupštini, ovo je u statutu onda valjda samo informativno), pa dividenda može biti dakle makismalno 70 %, sad da li će biti 0 % ili 70 %, ili nešto između, to ovisi o odlukama glavne skupštine, a koje će valjda biti vođene stanjem u gospodarstvu koje diktira potrebu Društva za kapitalom (koje govori: je li vjerojatnost da će trebati keša za akvizicije velika ili mala, ja mislim da je velika… ).

U svakom slučaju ja očekujem “u najgorem i ne baš realnom slučaju” dividendu od najmanje 68 lipa po dionici, ako se želi sva zadržana dobit do kraja riješiti, a ako za razliku od prošle godine bude i isplate iz prošlogodišnje neto dobiti, moguće da će to naštimati na neki iznos da zajedno sa ovih 68 lipa ispadne možda slično kao i ove godine (recimo 7 kn, ono čisto da nemaju kada već nikad nisu do sada "smanjenje dividende" nego da zadrže kontinuitet isplate rastućih dividendi, da se jednog dana mogu hvaliti: "isplaćujemo toliko i toliko godina za redom", i "toliko i toliko godina neprestano rastuće"/i stagnacija se tu broji, bitno da ne pada), eto možda bi upravo 7,00 kn + 68 lipa = 7,68 kn bila zgodna brojka, ako misle da je to moguće isplatiti, unatoč tome što će sada trebati puno keša za akvizicije, no zbilja, koliko god svjestan da keša treba, čisto sumnjam da će smanjiti isplatu (kako god je zvali, iz kojeg god izvora/rezervi/dobiti..), 7,00 kn zbilja i sam očekujem, iako ja navijam za dokapitalizaciju a ne isplate dividendi [lol]

obzirom na veliki free float, ne bi bilo loše da uprava krene u otkup dionica na burzi inače bi se jednog dana mogli kajati što nisu iskoristili ovu priliku. sakupe 10% pa ponište, pa onda još jedan krug pa da vidiš efekt na cijenu dionice, 10x bolje od dividende!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

to o otkupu ja stalno govorim, i jedini problem u svemu tome koji vidim, je činjenica da se njima izgleda "jako teško odvojiti od keša", vjerojatno da misle da je pametnije keš potrošiti u nešto kreativnije nego na ovaj način podizati vrijednost po dionici, radije učiniti neku akvizciju jednakog duguročnog utjecaja na vrijednost po dionici nego to na ovaj način činiti – međutim tu je onda problem: kako i gdje naći firmu koju se može preuzeti uz jednaki diskont na "realnu vrijednost" kakvu ima Adris trenutno, tko će im i što htjeti tako jeftino prodati??

Moguće da oni vode cijeli niz pregovora, sasvim moguće ukupne vrijednosti puno veće nego što Adris grupa ima keša na raspolaganju, a da se nikad ne zna koji će upaliti, pa čuvaju keš još uvijek… za slučaj da svi/većina i stvarno polete im prodati svoje firme [lol] , e sad ako svi pregovori propadnu, a dionica ode gore pa ne stigne trezor ovako jeftino otkupljivati… onda su se prešli…

Vjerojatno "da se ima vremena za otkup" zbog toga i što mirovinci kupuju, pa je upravi iz filantropskih razloga žao im podizati cijenu, misle da je fer da hrvatski umirovljenici uživaju u plodovima rada jednoga dana najveće kompanije u RH i ovom dijelu Europe, tako da… cijeli je niz tu razloga/izgovora zbog kojih mogu odgađati odluku o otkupu, radije oni iskorištavaju trenutno ovako visoke kamatne stope pa kupuju komercijalne zapise i sl. Pa kad se novac malo izvrti i oplemeni dodatno, a njihove sasvim moguće vrlo skeptične prognoze o stanju u hrvatskom gospodarstvu se pokažu istinitima i to dodatno izmrcvari već preko svake mjere izmrcvarenu burzu i ADRS postane još jeftinija, tada će, sa još više keša nego ga imaju danas, po još nižim cijenama, i sa već ukrcanim mirovincima (što je društveno/socijalno pitanje, a do takvih stvari je Adris grupi uvijek stalo…) može se krenuti u otkup, za onaj dio keša koji se ipak ne potroši na akvizicije ako se pojedini vlasnici pokažu pretvrdoglavi da prihvate razumne ponude Adris grupe (naime svi svoje previše cijene… zato je teško dogovoriti se, a na burzi… možeš kupiti ponešto u SLO, ITA, ali u RH, ništa nema takvog free float-a, nažalost)

Ovo je jedini problem koji pritisce dionicu Adrisa jedne medju najprofitabilnijim firmama u HR.

DA su htjeli mogli su:

a ) ublažiti ovaj nerealan pad tržišta
b ) kupovati više sada kada su cijene ovako niske
Zadnji primjer dokapitalizacija Ingre, kupovali su ogromne količine između 333 i 400, a nije im sada dobra u dokapu po 80, niti na burzi po 70.

Pro…. hocu reci pametni FManageri OMF-ova (Dinko i bagra) potrosili preko 400 Miliona kn na stranim financijskim trzistima, koja ce sva redom zavrsiti godinu u minusu, samo laganijim tempom od naseg, jer je nase trziste vec zatuceno u dno dvostruki postotak od americkog i evropskih trzista.
Tako su strane banke izigrale opomenu guvernera HNB-a Rohatinskog, da ne izvlace novac iz svojih banaka u HR. Ucinili su to na legalan nacin ulazuci na stranim financijskim trzistima troseci tamo novceke koje hr.firme uplacuju za penzije hrvata.
Nitko ne komentira prelazak RBA OMF-a iz Splitske banke u Hypo???
Unistit ce nas stranci kroz bankarski sistem i zatim pokupovati Hr. imovinu za bescijenje.
Imaju na dlanu svakog covjeka s kreditima i znaju tocno sta mora prodat, sheraju medjusobno informacije i djeluju na trzistu uskladjeno!
Neka nam se u vlasti i obogate, ali bi hitno morali sprijeciti ovu perfidnu pritajenu i podmuklo orkestriranu pljacku Hr. covjeka i Hr.imovine, jer ce se odjednom naci u situaciji da budu vlada naroda bez imovine (ne postojecoj drzavi).

Skoro Svi katastroficari na ovom forumu sluze samo kao tjeraci jadnih hr. dionicara da prodaju svoje dionice sto jeftinije lovatorima koji su zauzeli pozicije na ceki.
[/quote]
Sutra cu postati i skanirane dokumente skrbnickih racuna u stranim bankama koji ce ptvrditi gornje navode.
Nazalost sve upucuje na to da se sve radi s blagoslovom Hr. vlasti.
Kada ljudi vise nisu htjeli prodavati po tako niskoj cijeni ukljucili su se oni iz svih medija.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Sutra cu postati i skanirane dokumente skrbnickih racuna u stranim bankama koji ce ptvrditi gornje navode.
Nazalost sve upucuje na to da se sve radi s blagoslovom Hr. vlasti.
Kada ljudi vise nisu htjeli prodavati po tako niskoj cijeni ukljucili su se oni iz svih medija.

Po toj logici, mi mozemo onda samo cekati u ADRS i drugim slicnim dionicama i gledati sto oni rade. Kada se oni obogate i mi cemo nesto malo, zar ne Leti?
Strpljen spasen onda.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

1. Zaba skrbnički +52 dionice
3. PBZ/ State Street client account +2,448 dionica
mislim da su to ova gospoda: http://www.tweedy.com/

10. PBZ skrbnički +440 dionica

Nitko iz top 10 nije prodavao

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

3. PBZ/ State Street client account +2,448 dionica
mislim da su to ova gospoda: http://www.tweedy.com/

čini se da jesu dotična gospoda :D, ako su kupovali u zadnjem kvartalu, a što se vidi ovdje (http://www.secinfo.com/dsh4y.sBy.htm#2×1), onda valjda i sada kupuju kada je još jeftinije… gospoda očito znaju što u Hrvatskoj valja 😉

Alo dajte dividendu,treba mi da kupim pistolj .

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Alo dajte dividendu,treba mi da kupim pistolj .

A što će ti, da se upucaš???

Nemoj, još si mlad; život je ispred tebe

Bolje pametno ležati nego ludo raditi. (F.D.)

ima dosta starih lopina :)… ja uljetavam 100-120 do daske..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close