ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lynx, spominješ rokove od 20 godina i to..

ma, nisam mislio baš (doslovno) tako… 20 i više godina treba čekati da Adris grupa bude najveća kompanija u regiji i ugledna kvalitetno diverzificirana multinacionalka 😀 Postizanje fer vrijednosti cijene dionice… to je nešto drugo o čemu ja nikada ne govorim jer ne vjerujem da se takvo nešto može predvidjeti – fer vrijednost će biti dostignuta, kad-tad, vrlo vjerojatno za manje i od 10 godina, a ne 20 😛 (a za 10 godina fer vrijednost će biti bitno veća nego je to njena današnja… tako da… kroz narednih 10 godina ima razloga očekivati "vrlo zanimljivi rast cijene", ali morate biti svjesni da je tržište iracionalno i da se to ne može predvidjeti – nadati se možemo, naravno)

pa to bi i Buffet preskočio.

Buffett bi vrlo vjerojatno preskočio ovu dionicu, tu se slažem, ali ne iz ovih razloga nego nekih drugih…

Međutim njegovi kolege ne preskaču – o osobama (njegovim prijateljima) koji drže ADRS-P-A već nekoliko godina, više puta smo pisali ovdje, do sljedećeg polugodišnjeg izvješća njihovog fonda ništa novo iz USA, ali kada izađe pogledati ćemo odmah dokupljuju li.

Mislim da je Markoni u pravu po pitanju dividende.

možda oni ne razmišljaju baš potpuno jednako kao i ja, jasno je to meni – ali ako bar 50 % onoga što je meni na pameti je "i njima" (bilo to ispravno ili ne… tko za :D), vjerujte mi: veća je vjerojatnost da dividendu u narednih dvije godine smanje nego što je vjerojatnost da je povećaju.

Jedno od njegovih postulata je prouči upravu, prouči povijest isplate dividende (ovo je doduše više Graham), prouči sektor. Prihodi i dobit su flat već godinama a dividende nema, sektor ide dugoročno down, a konkurencija kuca na vrata.

Buffett kad bi kupovao – kupio bi upravo zbog ove uprave koja bi mu se prilično svidjela.

Dividenda je ono što bi ga zabrinulo malo, to je istina, međutim morate biti svjesni: ovo nije dionica koju bi trebao kupovati Berkshire Hathaway, nego je ovo samo po sebi Berkshire Hathaway koji bi trebao kupovati druge dionice. Niti Buffett ne isplaćuje dividende, uopće! Što biste rekli da je dividenda 0, a ne ovolika kolika je?

Sektor nije tobacco industry, to je ključno u razumijevanju Adrisa, iz tog sektora se "izašlo" osnivanjem Grupe, sada je to samo "jedan od sektora", ili konkretnije: jedna od trenutno najprihvatljivijih metoda za generiranja željenog neto novčanog toka.

Najbolja priča za vas u adrisu je da vas netko kupi od duhanskih giganata ili sl. Ovo sve ostalo je čekanje Godota.

Mislim da bi u Adrisu radije likvidirali Grupu nego je nekome prodali. Prodati se može i vjerojatno jednom hoće jedino TDR d.o.o. Plan bi trebao biti obzirom na sadašnje stanje stvari (viziju) to reinvestirati, to je ono što ti se ne sviđa ha… a drugo je rješenje dio tog novca vratiti dioničarima smanjenjem temeljnog kapitala… pa onda ostatak nastaviti u manjem opsegu… no to vjerojatno nećemo gledati, Adris grupa je čvrsto okrenuta ka izrastanju u nešto neusporedivo veće nego su njene sadašnje "proporcije"- baš zbog toga se i ide tako oprezno: "cilj je to sigurno postići, a ne možda postići".

Spominješ neke "flat stvari" – meni su najgore one firme kojima je bilanca svakim danom sve "gora" a kapital flat, Adris grupa je već otprilike na 6 milijardi kn kapitala u sve sjajnijoj bilanci, to je otprilike 1 % od "veličine" Berkshire-a, sičušno, istina, ali to ne znači da odlučnost i veličina volje/filozofije ne može biti na istoj razini. Što smo tako mali… samo su nam granice rasta dalje – još smo dugo u fazi "što smo veći to će nam biti lakše" za razliku od Berkshire-a koji je prevelik i sve mu je teže, lijepo je biti dioničar Adris grupe, Berkshire udio možda ne bi kupio, ali Buffett za svoj privatni portf

Kvalitetna dionica se upravo razlikuje od drugih po tome sto ju sa sigurnoscu moze pozeljeti kupiti bilo koji profil osoba privatnih ili pravnih vlasnika. Stoga gornje izjave smatram idiotske.

slažem se ja, svakome bi se trebalo isplatiti kupiti ADRS, i baš zato kažem da trebaju to učiniti naši mirovinci a ne stranci, zašto strancu dati nešto što može biti na korist naših umirovljenika??

Vlasnici firme zaradjuju i dividenda im treba biti nevazna

Ja ne znam od čemu ti govoriš, kakvi "vlasnici" i kakva njihova zarada – glavna kratkoročna primanja vlasnika su dividenda, tvoja, Vlahovićeva, bilo čija, bez obzira na broj dionica, svatko u skladu sa brojem kojim raspolaže. Ne misliš valjda da Vlahović, Cuccurin i ostali veći dioničari dobivaju neznam kolike multimilijunske plaće?

Svih 107 menadžera Grupe u 2007. godinu primilo je ukupno u plaćama i ostalim primanjima sve skupa 98.836.000,00 kn bruto.

Vlahović je od zadnje dividende primio 14.490.000,00 kn neto. To znači da je vrlo vjerojatno njemu dividenda "malo" važniji izvor prihoda nego plaća. Osim ako on sam ne uzme ~50 % cijele sume a Cuccurin i preostalih 105 menadžera dijele drugu polovicu 😛

Ovdje ti je stvarno kao u Berskire-u, nema iracionalno velikih plaća. Netko drugi bi na njihovom mjestu samo za sebe uzeo 100 miljuna a ne zajedno sa 107 ljudi to dijelio.

Uostalom, pa znaš da su oni svi skromni ljudi, i što će im veće plaće i dividende 😛

Evo i ovdje malo možeš vidjeti kako se ljudi (ne)razbacuju http://www.youtube.com/watch?v=gME08h_48zs !!

Procitajte Lynx-a! ali doslovno, kao i text koji je napisao.
On je jako pametan i sve zna. Pise plahte litanija, i svakome zna odgovoriti, a pokazuje i lucidno poznavanje firme i rukovodstva kao da je iz njihovog drustva, a i tko ce nas uvjeriti da nije, koliko se brine da ne podijele koju kunu vise sa vlasnicima povlastenih dionica.
Vjerujte ovo je mizerna cijena za Adris no kod nas su vlast (vlasnici firmi) i zakoni proizasli iz socijalizma.
Zato ne dajte se uplasiti besmislica koje ovdje citate jer to je kod nas sasvim normalno. U svrhu osobnog profita i potreba za opce dnevnu politiku sve je dozvoljeno. Sve ima svoj kraj, pa tako i neopravdano niska cijena ove dionice.
Iskoristite to!

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Procitajte Lynx-a! ali doslovno, kao i text koji je napisao.
On je jako pametan i sve zna. Pise plahte litanija, i svakome zna odgovoriti,

hvala na komplimentima, ali ja sam ti tek prosječno pametan, ne znam puno – ali znam ono što trebam/želim znati, nije stvar u kvantiteti nego nečem drugom 😀

Pisati volim, a glavna mana mi je da "moja uvijek mora biti zadnja" (radim na tome da to popravim, raditi na sebi čovjek mora do kraja žvota…)

Sve ostalo što kažeš su ipak besmislice, ne poznajem nikoga iz Adris grupe osobno, a najbliže što sam g. Vlahovića vidio je slučajno kroz staklo na udaljenosti od 10-ak metara ljetos u Galeriji Adris kada je otvarao neku izložbu, a ja bio na odmoru u Rovinju slučajno… 🙂

Sve ima svoj kraj, pa tako i neopravdano niska cijena ove dionice.
Iskoristite to!

slažem se!

Nije mi jasno zakaj Adris ovoliko zaostaje za HTeom ( svaka čast HTeu, neka dere i dalje ) ali dajte brate uočite ovaj disparitet [shocked]

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

Obično se pratio sa Podravkom, a ona je 55 kuna iznad, morat će potegnit za njom, jerbo Podravka neće dolje, nju je u više navrata kupovao trezor

Surround all arround when it hits the ground

adris grupa je u vlasništvu tiska i i-novina,koji će snažno profitirati od sp u rukometu,kao i zbog toga što nedjeljom ne rade trgovine,a oni rade sve u 16,samo još što nisu ispred kioska stavili kokice i mikrovalnu,pa to je i glavni razlog zašto sam kupio adrs..

Bojim se da euforija rasta nebu dugo trajala. Samo bu ADRS-p-a manje pao. Zašto? Pa jer se danas svugdje crveni, zato jer zadnja 3 burzovna dana padaju DAX, ATX … Kakve to veze ima s ZSE? Vjerujem da su to puno jača tržišta kapitala / i gospodarstva / pa ako gazdi ide loše kako da pomočnom bude bolje? Obrnuto može!
Živi bili pa vidjeli! Imam dosta novca u dionicama. Odgovaralo bi mi da raste.

Volio bi da se taj Adris odlijepi od 200 kn. To je 65 % manje nego lani u ovo doba kad su je neki kupovali. A trebala je bit na 7 nebu… [embarass]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Mislim da se nece tako uskoro odlijepiti…
Na ovoj dionici nema euforije kao na ATPL, DLKV i sl.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Mislim da se nece tako uskoro odlijepiti…
Na ovoj dionici nema euforije kao na ATPL, DLKV i sl.

Da ona je stabilna. To kod nas znači da ne raste puno, ali pada kad i druge padaju.
A trži se na 0,4 Book-a. [angry]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Ima li netko saznanja kako ide prodaja u Iranu? I što se dešava sa gradnjom tvornice?

New Report

Close