Pošto je ovako velika kriza i još ovi potezi Vlade mislim da je idealno vrijeme da svi masovno prestanu pušit i prebace se na Badelovu Lozu. [lol]
sudeći po atpl odeeeeee na ca. 100 kuna
Sto hm… ?
Ne svida vam se?
Nego šta nego je dobar ali to ne znači ništa danas.
Ispravite me ako griješim, ali izvještaj je dobar.
Ne grijesis.
Ja vidim puno perspektive i vidim godine kada ADRS nece ovisiti o cigaretama(ne ovisi ni sada,ali…), vec ce sav kapital prijeci na neke druge grane (s naglaskom na turisticki sektor) .
Kome se neda cekati ima drugi 100 dionica na ZSE.
Upravo tako da danas to nista ne znaci, dobar ili los izvjestaj u ovakvim vremenima ne utjece na cijenu vise od 1-2%, moje misljenje. Ali doci ce i to vrijeme jednom kada ce utjecati i to jako…
Istaknuo big jednu vrlo bitnu rečenicu u izvještaju, tablica F pod brojem 10:
"Ostvarena dobit je za 12% manja u odnosu na prošlogodišnje izvještajno razdoblje, što je značajnim djelom rezultat smanjenja prihoda nevezanih uz osnovnu djelatnost."
Kao što je vipy rekao u svom prošlom postu u trećem kvartalu prošle godine dogodio se one off, što nije slučaj ove godine. Lako je to primjetiti u stavci ostali prihodi koja je pala s 223.616 na 23.369 u ovom kvartalu (valjda je kolega na to mislio). Mene nikada ne veseli porast prihoda proizašao iz porasta izvanrednih stravki (izvanredni prihodi i ostali prihodii neredovnog poslovanja poduzeća -primjerice rast prihoda zvečeva zbog dobivanja sudskog spora). To je ono najbitnije – poslovni prihodi iz redovne djelatnosti rastu, ostale detalji iz dinamične analize bilance neka svatko sam odredi.