ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

lynx, ne slažem se da se nameti na pušenje dižu samo zbog love. odavno je dokazano kako su troškovi liječenja, gubitak radnih dana, dakle direktni i indirektni troškovi liječenja bolesti, primarno karcinoma, povezani s pušenjem višestruko veći od zarade. samo pušenje je ovisnost, samo za razliku od drugih (žuto, bijelo) relativno jeftina… a da ne spominjemo troškove vezane za liječenje bolesti vezanih za alkohol- tu je opet problem što se proizvodnja alkohola ne može kontrolirati. zato je RH per capita najveći potrošač alkohola u europi….

otkud ti ta statistika?

voit Ime munaa, Alien

Evo štopanja rasta. Čim je ojačala kupnja.. za nagradu hiljadarka

Kupnje:
Cijena Količina
236,10 53
236,09 120
234,00 5
233,81 100
233,80 278
232,00 50
231,60 200
231,50 62
231,15 150
231,10 95
Prodaje:
Količina Cijena
12 239,95
1000 239,96
398 240,00
147 242,99
40 243,00
25 243,98
50 244,00
150 244,90
97 244,96
700 244,99

I dok sam ovo postao pokupili ga. Zanimljivo.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Samo cu ponoviti post, a vlad1111 i drugi na TA, pobrinut ce se da sto vise ljudi (prodavaca) stane na jednu stranu broda, kako bi se dovoljno nagnuo da OMF-ovi (i oni koji znaju) zagrabe sto vise jeftinih dionica.
Strah (psihologija) stvarno ce neke ubit (bez baruta i ispaljenog metka) -Upoznajmo nemilosrdnost stvarnosti.
Hrabri ce profitirat (koji mogu kupovati i kad izgleda najgore).
Poslije izvjestaja za 3Q2008. i objave projekta za novogradnju u Zagrebu (Wellnes centar…) bit ce sve jasnije.

Adrisu ce se prihodi i dalje povecavati, neto dobit uskoro na 1 milijardu kn (tvornica u Iranu + trziste, srpsko trziste, EU …), nekretnine, turizam, prihodi od kapitala na TK.
Jos uvijek cijena ispod BV. Kupnja Adrs-p-a do 300kn kao da kupujete:
ATpl na 750 kn,
IGH na 2000 kn,
Ledo na 2500 kn,
Ernt na 600 kn,
DLKV na 200 kn,
ZABA na 160 kn,
PBZ na 400 kn,
BLJE na 100 kn,
INGR na 80 kn, i td……
Upravo takve nelogicnosti ruse trzista, kako bi prave vrijednosti, u nekom trenutku ipak mogle dobiti pravednu cijenu.
Kapitalisticka uredjenja, koliko god surova, nemilosrdna …, na kraju pravim vrijednostima daju pravu cijenu a baloni pucaju kad tad.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

bacaka se bacaka, a nikako da potone.. [lol]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Za "Market Majstore" (oni koji sisaju ovce) danas je "okidac" obicno vrijeme: 5min do 14h.
Za TA analiticare koji imaju zadatak skupit ovce u tor (daju vam targete, i guraju vas na jednu bandu) target ce kasniti 24h.
Mnogi ce prodati, bez ikakvog razloga, samo zbog nagovora i straha, a nece se vise nikad vratiti ili opet prekasno.
Zao mi je svakog tog covjeka, ali na zalost on radi kao pcela radilica upravo za one koje najvise mrzi, i jos k tome pomaze zabiti ocajnike koji moraju prodati, jos nize. Zato nas Crobex radi paterne izvan svake pameti i cesto bez slicnosti sa svjetskim.
Za takve bi bilo bolje da su nakon kupnje zaboravili burzu samo za 1godinu i po, i imali bi sigurno vise nego sto ce ikad imati oni koji drze novce u banci, nedaj boze na orocenju.
Znajte da su na burzi najvise zaradili oni koji su: kupili jeftino sigurnu firmu i cvrsto drzali dionice uz prkos svim padovima i plasenjima.
Medju takvim firmama sigurno je Adris.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Tako bi Ronhill kao najprodavanija cigareta te ostale cigarete iz njegove cjenovne kategorije, prema procjenama iz Banskih dvora, mogao koštati čak 24 kune, dok bi se cijena Marlboroa i cjenovno istih brendova popela na 28 do 29 kuna. Poskupljenje cigareta od 60-tak posto bit će direktna posljedica čak dvije intervencije u dosadašnju trošarinsku politiku prema cigaretama, od kojih je posljednja, ministra zdravstva Zdravka Milinovića, došla potpuno nenajavljeno i izazvala je opću konsternaciju.

Uz najavljena povećanja trošarina zbog zahtjeva EU, kojima se očekivalo poskupljenje najprodavanijih kategorija cigareta od oko 2-3 kune, Milinovićev tzv. posebni doprinos nepuna dva mjeseca prije primjene novih trošarina, ali i u samom finišu izrade državnog proračuna, potpuno je poremetio planirane projekcije budućeg trošarinskog modela. Ovim se uvodi novina po kojoj će se poseban namet od pet kuna obračunavati po sličnom principu kao što se posljednjih godina iz trošarina na naftne derivate sa 60 lipa namjenski financira izgradnja auto-cesta, uz još 60 lipa za izgradnju i održavanje cesta. Posebni "kazneni" doprinosi iz trošarina na cigarete nisu nepoznanica u državama u okruženju, ali nijedna nema toliku visinu. U Srbiji ona iznosi 1,17 dinara (20-tak lipa). U Hrvatskoj se ona približila trošarini koja se dosad obračunavala za najprodavanije kategorije cigareta (6,4 kn)

Jako loše za Adris, a blisko-istočna tržišta u ovoj fazi neće moć nadognadit pad prodaje.

Sad se vidi da je car gol, izgleda da se Adris našao na meti HDZ-e.Zašto bi u Hrvatskoj netko bio uspješan? Treba ga uništiti svim mogučim nametima,ulaz na druga tržišta je jako skup i dugotrajan.
Koja smo mi zemlja debilija.

strvinar

Samo cu ponoviti post, a vlad1111 i drugi na TA, pobrinut ce se da sto vise ljudi (prodavaca) stane na jednu stranu broda, kako bi se dovoljno nagnuo da OMF-ovi (i oni koji znaju) zagrabe sto vise jeftinih dionica.
Strah (psihologija) stvarno ce neke ubit (bez baruta i ispaljenog metka) -Upoznajmo nemilosrdnost stvarnosti.
Hrabri ce profitirat (koji mogu kupovati i kad izgleda najgore).
Poslije izvjestaja za 3Q2008. i objave projekta za novogradnju u Zagrebu (Wellnes centar…) bit ce sve jasnije.

Adrisu ce se prihodi i dalje povecavati, neto dobit uskoro na 1 milijardu kn (tvornica u Iranu + trziste, srpsko trziste, EU …), nekretnine, turizam, prihodi od kapitala na TK.
Jos uvijek cijena ispod BV. Kupnja Adrs-p-a do 300kn kao da kupujete:
ATpl na 750 kn,
IGH na 2000 kn,
Ledo na 2500 kn,
Ernt na 600 kn,
DLKV na 200 kn,
ZABA na 160 kn,
PBZ na 400 kn,
BLJE na 100 kn,
INGR na 80 kn, i td……
Upravo takve nelogicnosti ruse trzista, kako bi prave vrijednosti, u nekom trenutku ipak mogle dobiti pravednu cijenu.
Kapitalisticka uredjenja, koliko god surova, nemilosrdna …, na kraju pravim vrijednostima daju pravu cijenu a baloni pucaju kad tad.

[/quote]

Za "Market Majstore" (oni koji sisaju ovce) danas je "okidac" obicno vrijeme: 5min do 14h.
Za TA analiticare koji imaju zadatak skupit ovce u tor (daju vam targete, i guraju vas na jednu bandu) target ce kasniti 24h.
Mnogi ce prodati, bez ikakvog razloga, samo zbog nagovora i straha, a nece se vise nikad vratiti ili opet prekasno.
Zao mi je svakog tog covjeka, ali na zalost on radi kao pcela radilica upravo za one koje najvise mrzi, i jos k tome pomaze zabiti ocajnike koji moraju prodati, jos nize. Zato nas Crobex radi paterne izvan svake pameti i cesto bez slicnosti sa svjetskim.
Za takve bi bilo bolje da su nakon kupnje zaboravili burzu samo za 1godinu i po, i imali bi sigurno vise nego sto ce ikad imati oni koji drze novce u banci, nedaj boze na orocenju.
Znajte da su na burzi najvise zaradili oni koji su: kupili jeftino sigurnu firmu i cvrsto drzali dionice uz prkos svim padovima i plasenjima.
Medju takvim firmama sigurno je Adris.

jesi li ti normalan?
sori, al nešto te puno bole TA analize.

ponavljam još jednom:

nisam fond manager.
ne radim u financijskoj industriji.
na TA forumu pišem iz hobija, kao i većina ovdje.

TA je moćan alat.
na vrijeme sam upozoravao na mogućnost jakog pada: ljudi su se uglavnom smijali.
i sada jedino kažem: prema osnovnim ewt pravilima, korekcija sigurno nije dovršena.

ako smatraš da je korekcija gotova, priloži ewt pojašnjenje.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

u TDR-u godinama znaju već da cijene cigareta idu gore, ali mislim da je i njih ovaj udar od +5 kuna iznenadio.
sigurno je da će to rezultirati smanjenjem prodaje cigareta i padom dobiti. to je po meni u ovom trenutku nenadoknadivo. možda kroz koju godinu uspiju porasti na drugim tržištima ili kroz druge poslove, ali u slijedećoj godini sigurno ne.

Kome to ide na ruku?

Državi vjerojatno ne jer postoji granica gdje postotak porast poreznih nameta postaje puno veći od postotka rasta prihoda u proračunu.
Sigurno će se povećati šverc cigaretama plus što će sve više ljudi ići kupovati sami cigarete gdje je jeftinije. Ja sam iz Slavonije i mojim sugrađanima je BiH jako blizu (biciklodomet).

Iako sam nepušač (ustvari nekada davno bio sam pušač) smatram da nabijanje nameta samo jednoj kategoriji rizične skupine građana je nekorektno. Zašto samo po pušačima. Što je sa alkoholičarima? zašto ne dignu namete na alkohol uključujući pivo i vino. Zašto ne zabrane ispijanje alkohola na ulici?

Gdje su tu pretili, oni koji rade stresne poslove, narkomani….

Zašto to sve trebaju plaćati pušači?

Kao da pišemo zakone da bi firme koje su još u hrvatskom vlasništvu bile ranjivije i pogodnije za preuzimanje. Ili je istina da Mesić stoji iza TDR-a pa HDZ napada na taj način Mesića.

Koliko se piva popije u RH. da li je to zdravo? Naravno da nije. Zašto boca Ožujskog ne stoji 10 kuna? zato što je vlanik Zagrebačke kao i Karlovačke kao i Podravske kao i Splitske pivovare stranac koji preko svojih lobija to ne dozvoljava.

Meske sigurno ne stoji iza TDR-a.

činjenica je da je pušenje, pored alkoholizma i obiteljskog nasilja glavni javno zdravstveni problem u hrvatskoj. ali jedino pušenje možeš kontrolirati, barem donekle. alkohola se u hrvatskoj na crno proizvodi toliko da je to neizmjerno. tko je ikada bio u zagorju ili barem malo pozna tamošnju situaciju zna koliko ljudi pije i kakav je stav ljudi prema alkoholizmu. nasilje je također vrlo teško kontrolirati, a posljedice su nesagledive. i što ti ostaje- pušenje. koliko god nam bilo žao zbog Adrisa, u europi smo među vodećima u karcinomima vezanim za pušenje. i to je činjenica. ali pušenje je ovisnost i ljudi neće prestat pušiti zbog 5 kuna, ne bojim se ja toga. veći je problem zabrana pušenja u kafićima. ali niti to nije problem, ljudi u americi već godinama čuče pred zgradama i puše.
ovisnost je to…

New Report

Close