E sad nas još i susjedski lopovi pljačkaju, pa to je strašno.
Umjesto da lijepo kupe ovdje po poštenoj cijeni oni preko naših dalekih tržišta kupuju po tamošnjim cijenama i ovdje idu u EU prodavati za masne pare. Sva ta razlika je doslovno iz našeg džepa! Ako žele jeftino pušiti neka se lijepo odsele u Iran i tamo kupuju naše cigarete za pol dolara kutija i uživaju u životu i nikad se više ne vraćaju u Slo/Hrv/EU. Koji lopovi, švercere treba po šerijatskom zakonu kažnjavati, bili u Iranu ili Slo.
I,I????????,Može li mi neko objasnit kakve bi to veze imalo sa dionicom Adrisa?????
Ili kakve veze ima onaj Malboro sa Nizozemskom markicom u Mate na pazaru sa dionicom Philip morrisa???
I,I????????,Može li mi neko objasnit kakve bi to veze imalo sa dionicom Adrisa?????
Ili kakve veze ima onaj Malboro sa Nizozemskom markicom u Mate na pazaru sa dionicom Philip morrisa???
Pa znaci da izvoz jača 😉
Nikakve posebene osim što bi se dionica koja kotira na burzi trebala kloniti i insinuacija da sudjeluje u nezakonitim poslovima …. formalna proizvodaceva odgovornost prestaje kad ispuni zakonske obaveze, no oni ipak znaju kome prodaju. No duhanski biznis je takav biznis, malo mutan. 🙂
Pa to je za Adris dobra vijest. Izvoz cigareta trebao bi nadoknaditi pad na domaćem tržištu. Za "šverc" su zaduženi inspektori, carina i policija, a Adrisz za plasman i proizvodnju.
Pa to je za Adris dobra vijest. Izvoz cigareta trebao bi nadoknaditi pad na domaćem tržištu.
domaće tržište je ok, izvoz također.
A ovo nije dobro, ovo je u svakom smislu isključivo loše, sa Adrisom ima veze samo u jednom smislu: netko nas potkrada! A to nije dobro. Onaj tko kupuje naše cigarete u nekoj tunguziji (za manje novce) pa donese nazad ovdje, da to ne može tako, kupio bi ovdje za veće novce, što znači da smo mi oštečeni. Adris je uvijek najviše oštečen ovakvim događajima, jer TDR time samo gubi novce prodajući više na jeftinim tržištima na račun pada prodaje na vrijednijim tržištima.
domaće tržište je ok, izvoz također.
A ovo nije dobro, ovo je u svakom smislu isključivo loše, sa Adrisom ima veze samo u jednom smislu: netko nas potkrada! A to nije dobro. Onaj tko kupuje naše cigarete u nekoj tunguziji (za manje novce) pa donese nazad ovdje, da to ne može tako, kupio bi ovdje za veće novce, što znači da smo mi oštečeni. Adris je uvijek najviše oštečen ovakvim događajima, jer TDR time samo gubi novce prodajući više na jeftinim tržištima na račun pada prodaje na vrijednijim tržištima.
[/quote]
Nisam upoznat sa politikom cijena u izvozu i direktnim utjecajem šverca na poslovne rezultate, ali svakako je da za ovaj odgovor u Večernjaku treba g. Grubiću dati pohvalu. Kako bi se reklo …u sridu.
Carinici i unutrašnja kontrola tvornice duhana rovinj ČUVAJU PALETE MARKICA iz Crne gore da iste čistacice nebi bacile u smeće
( ali nitko ne zna kako su se tamo našle, sve markice s istim BROJEM??? )
U izvješću Evropske komisije o švercu cigareta Hrvatska naznačena kao jedna odRADIŠNIJIH zemalja?
Ja nisam razumio što ima ADRIS s švercom cigareta. U luci Kopar /Slovenija/ zapljenjen kontejner TDR – ovih cigareta /orginalnih s izvoznom markicom/ deklariranih kao otirači za Slovačku. Sramota bi bila kada bi TDR bio pošiljaoc s lažnom deklaracijom robe. U to ne vjerujem. Najvjerojatnije je naručioc od TDR kasnije promjenio carinsku deklaraciju kako bi izbjegao namete /poreze/ na cigarete. Zato sam se našalio s izvoz nam dobro ide.
Meni nije jasno, što nekima nije jasno, što ima veze ova vijest iz crne kronike s Adrisom?
Pa s čim će imati veze, da je K. Spacey motajući svoju đoju koristio Ronhill, to bi bila vijest za Adris, kao što uporaba Jane od strane svjetskog jet-seta ima veze s Jamnicom. Sve je to reklama, kako pozitivna tako negativna. Jednostavno uz Adris se veže niz negativnih vijesti, nešto kao negativna kampanja, a i sama tvrtka se nije previše upregnula da odbije negativne konotacije, vezane uz šverc cigaretama (Podhumnjak i sl), kao i uz priču vezanu za zabranu pušenja na javnom mjestu itd, a da ne govorimo i o Mesićevim pričama o skrbničkim računima. O tom sam već više puta pisao.
Ja sam ponosni vlasnik nešto dionica Adrisa, i bilo bi mi draže da se ljepše vijesti vežu uz Adris, npr. da saznamo da je K. Spacey koristio Ronhill za svoju đoju u Dubrovniku. [cool]
Ja nisam razumio što ima ADRIS s švercom cigareta. U luci Kopar /Slovenija/ zapljenjen kontejner TDR – ovih cigareta /orginalnih s izvoznom markicom/ deklariranih kao otirači za Slovačku. Sramota bi bila kada bi TDR bio pošiljaoc s lažnom deklaracijom robe. U to ne vjerujem. Najvjerojatnije je naručioc od TDR kasnije promjenio carinsku deklaraciju kako bi izbjegao namete /poreze/ na cigarete. Zato sam se našalio s izvoz nam dobro ide.
Eto vidis kako se isplati biti dobar … odmah 100-tka 😉
Uz toliki broj postova protiv Adrisa, i mnostva 1 onima koji nesto napisu pozitivno,
ZAKLJUCUJEM:
Jos je malo preostalo vremena za jeftinu kupnju ove dionice, zato dragi moji kojima je upuceno ovo pismo znate sto vam je ciniti.
Ne moze ni firma iako bila i ADRIS i imala Kivia za hladovinu, dugo podrzavati lopovsko misljenje o sebi.
Sta radi s onih 6 milijardi Aktive.
A 7,5 tona cigareta ispada da je losiji biznis od dionica???
Jel ono Mirkoslav u Singapuru, ili tko im je predstavnik tamo???
ZAKLJUCUJEM:
Jos je malo preostalo vremena za jeftinu kupnju ove dionice, zato dragi moji kojima je upuceno ovo pismo znate sto vam je ciniti.
Ne moze ni firma iako bila i ADRIS i imala Kivia za hladovinu, dugo podrzavati lopovsko misljenje o sebi.
Zašto misliš da će ovo ubrzo rasti,ja naprotiv mislim da je jeftino i da će biti i još jeftinije,čak toliko jeftino kao što je bilo npr.u 6mj. 2006g.Jel ti stvarno tako razmišljaš da Adris namjerno stvara sam sebi loš glas i da je to razlog ovoj cijeni,pa pogledaj malo gdje je čitavo tržište i što ovi OMF igrači od njega rade,sve se strmopiz..lo gadno, pa tako i Adris.Dok se cjelokupna situacija ne popravi vanjska i unutarnja,bez obzira na fundamente i vrati povjerenje ulagača,kupovati ćemo jeftino i još jeftinije.Osobno prekrcan sam Adrisom i nemam ga namjeru više kupovati,imam još nekih favorita.