ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ja pak namjerno primijetih – sjela je! 😉

Ovo sam skinuo s teme TISK, ali mislim da ima veze i s Adrisom.

vorda, 27.06.2008. u 17:24
Agrokor je ozbiljno zainteresiran za preuzimanje Duvankomerca, koji je u sastavu Duvanskog kombinata Podgorica, piše crnogorska Republika.
Prema njezinim izvorima, Agrokor neće sudjelovati na natječaju za privatizaciju proizvodnih kapaciteta DKP-a jer su u dogovoru s Tvornicom duhana Rovinj koja je nedavno u Kanfanaru otvorila tvornicu za preradu duhana kapaciteta 20 milijardi cigareta godišnje.Agrokor u regiji već ima niz tvrtki sličnih Duvankomercu, a u crnogorskoj Vladi se očekuje da će natječaj za prodaju 100 posto dionica tog dijela DKP-a biti raspisan u srpnju.
Dioničari kombinata prethodno će na skupštini 4. srpnja razmotriti prijedlog prodaje Duvankomerca javnim natječajem.
Duvankomerc karakteriziraju niska produktivnost i velike dubioze, zapošljava 408 radnika i posjeduje više od 100 kioska. Obveze tog dijela DKP-a prema njima iznose 1,2 milijuna eura, a Duvankomerc ima i dugove prema Duvanskom kombinatu od 6,5 milijuna eura koji bi se reprogramirali do 2011. godine. Novac od prodaje bit će iskorišten za rješavanje socijalnog programa radnika.
Bude li privatizacija uspješna, uslijedit će natječaj za kontrolni paket Duvanskog kombinata.

Prema ovome Adris i Agrokor idu u preuzimanje DKP-a dogovrno s tim da je Agrokor zainteresiran za kioske, a Adris vjerovatno za proizvodni dio.

Zna li netko nešto više o ovome?

Ne znam ništa o tome osim ovoga iz medija što sam pročitao neki dan, ali osobno mislim da taj napis ne mora baš ništa značiti u vezi toga da je TDR/Adris možda zainteresiran za preuzimanje DKP-a, premda nema razloga da ne bude zainteresiran (ako bi cijena bila prihvatljiva), ali mislim da se to ne može iščitati iz ovoga. To sa Agrokorom može značiti npr. i da imaju "sporazum o nenapadanju", dakle da se Agrokor obvezao ne ulaziti u duhanski biznis (proizvodnju) niti na koji način, pa da je to razlog zašto Agrokor ne može kupiti sve u komadu, makar tako bilo možda i jednostavnije obaviti tu transakciju.

Evo malo promjene na pozicijama top 10 od veljače do lipnja. PBZ /skrbni/ prodaje, AZ i Zaba /skrbni/ kupuju.

ZSE: tržište pronašlo podršku
Danas se najviše trguje dionicama Adris grupe

Nakon jutrošnjih većih prodaja, na Zagrebačkoj burzi raspoloženje ulagača se popravilo, pa je Crobex trenutno u blagom plusu, a i prometi su veći nego protekla dva tjedna. Najviše se danas trgovalo dionicama Adris grupe, u visini od 6,17 milijuna kuna. Cijena im je u plusu blagih 0,12 posto, na 369 kuna. [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Povlaštena se trži pri P/B 1,1, zaduženost tvrtke je 20%. Istovremeno se jedna druga naša velika tvrtka trži pri P/B 5.6 a zaduženost im je 480% . Neću ni ulaziti u P/E i ostale parametre jer nakon ovih gore podataka svaka daljnja analiza gubi smisao.

Trenutno to nije za [thumbsup], nego samo i isključivo za [bye] .

Ali sinuće i nama sunce, oće bogami. A najslađe se [smiley] tko se posljednji [lol] .

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Adris se dobro drži (360-370kn) s obzirom na razmjere ove korekcije,da nemaju možda i oni kakvih prstića u onom LNG terminalu…

Adris se dobro drži (360-370kn) s obzirom na razmjere ove korekcije,da nemaju možda i oni kakvih prstića u onom LNG terminalu…

Sumnjam, mada su razmišljali ući sa cca milijardu kuna u tako nešto (ovo je po sjećanju mi ostalo).

pa mislim da adrs dotiče dno,možda mu je tvrdo dno na 350,00kn,a to je bogu plakat jeftino,i ne znam tko bi ispod te cijene prodavao,stvarno ne znam,p/e 6….

može netko reći koliko je iznosila dividenda na adrisu, hvala

pa mislim da adrs dotiče dno,možda mu je tvrdo dno na 350,00kn,a to je bogu plakat jeftino,i ne znam tko bi ispod te cijene prodavao,stvarno ne znam,p/e 6….

Pa nije baš 6, to si malo pretjerao, ali ostalo si dobro rekao.

Tko bi prodavao, ne znam, ali znam tko će kupovati. [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Ima li tko naznaka kakvi su rezultati za prvih 6 mjeseci? Jesu li pokrpali u TDR-u kolicinsku rupu u prodaji s pocetka godine?

Ideje naše benzin Vaš!

New Report

Close