ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidim profesore da imate pik na mene, pa ajmo onda
1. Upravo je stvar u tome sto nisu dali diskontnu stopu. Naravno da su morali koristiti WACC i mene zanima kako su je izracunali. Diskontna stopa je trzisna ??? Gdje se to uci? [smiley]
2. Rast WC investments je, gle cuda, u istom iznosu kao u FC investments jedan red iznad? mozda jedan krivi copy paste. (istodobno uz pad EBITA i pad ebit marze?)
3. Meni je problem visina investicija,
ne znam zasto postoji uopce pitanje nacina financiranja.
4. Kako outsideri mogu znati iznos buducih investicija u fiksnu imovinu [smiley]

imam neki magistarski za rjesavati, hocemo se ovako dogovoriti, online?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

hocemo dalje…
ne znam zasto se koriste pokazatelji P/e, P/S i P/bv?
Puno bolji pokazatelji jesu EV/net income, EV/Sales, EV/EBIT uz uskladu za dug, jer odrazavaju nacin financiranja i rizik koji postoji kod financiranja.
Gle za vraga, EV/EBITDA daje znacajno vecu vrijednost od ostalih multipla, zasto [smiley]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Nemoj dalje vipy, kvariš ljudima posao [lol] [lol] [lol]

Kolege će prestati postati analize ako ćeš ti tako ….

ne bi se štel mešat da ne bi poslije rekli da nekom držim stranu ali…

tržišna kamatna stopa jest kamatna stopa višeslojna odnosno Euribor , Zibor, Libor etc…+ mark up financ.institucije koja plasira kapital.
Logično je onda da se ponderirani prosječni trošak kapitala sastoji od takvih kamatnih stopa jer je to jedini relevantni pokazatelj troška kapitala te se sa njim diskontira
pozdrav svima i najte zamerit

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

naravno da se sastoji….
samo postoji dio koji se zove required return on equity, ja preferiram CAPM + dug koji najcesce ima referencu na euribor (uz tax shield)…

definitivno je poluinformacija reci da se diskontira trzisnom kamatnom stopom…. a posto asko voli mene ispravljati, nije u redu davati poluinformacije koje su u najmanjem slucaju zbunjujuce ili sto bi rekli misleading [smiley]

idemo dalje (bez politickih konotacija) [smiley]
sto se tice analize tdr
zasto diskont od 10%, na temelju cega? Ako je abog liquidity, onda nema smisla. Teorija procjena vrijednosti kaze da je lakse kupiti firmu ako imas vecinskog vlasnika, nego skupljati na burzi… vecinski paket se ne moze kupiti na burzi bez dizanja cijene.
zasto nema premije na vecinski paket?

Da se ne bi krivo razumili, meni je Hypo analiza vise nego korisna, medjutim ako su je izdali javno, moje je pravo reci ako smatram da je nesto dtugacije [lol]

Moram priznati da me čudi ova stabilnost tržišne vrijednosti Adrisa s obzirom na pad Crobexa od 10%.
Da li ćemo ovaj put krenuti sa žačelja, te se probijati prema vrhu (naravno po padu)?

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Držat će ga divdenda još koji dan,a onda, kud svi turci… [bye].

Evo i ja sam pročitao analizu hypoa. Složio bih se s vipyem oko diskontne stope. Nisu naveli kolika je diskontna stopa i koliko iznosi, a ona je pri primjeni DCF metode jednako važna kao i izračunavanje FCF. Meni isto nije baš jasna konstatacija o tržišnoj stopi? Ipak ona mora odraziti rizik poslovanja u budućnosti… Po meni, kod TDR-a bi diskontna stopa trebala biti veća nego kod Maistre. Neke od razloga su naveli u samoj analizi – moguće usklađivanj akciza s EU. Oni smatraju kako bi adris sve prenio na potrošaće kao i 2004 i da bi to usmjerilo potrošače, zbog porasta cijena, ka jeftinijim cigaretama. Uspoređuju s padom Philip m. u češkoj od 30%.
Mislim da su u analizi malo podcijenili strukturu izvoza TDR-a u budućnosti…
Velike investicije su moguće, ali o njima možemo samo nagađati…
Svakako nije isto eksterna ili interna analiza. Obje su rizične,ali ipak…
Sviđa mi se uspordba pokazatelja s poduzećima iz industrije gdje je po kojima je adris nešto jeftiniji.
Sve u svemu, moj target je veći od njihovog.

Evo i ja sam pročitao analizu hypoa. Složio bih se s vipyem oko diskontne stope. Nisu naveli kolika je diskontna stopa i koliko iznosi, a ona je pri primjeni DCF metode jednako važna kao i izračunavanje FCF. Meni isto nije baš jasna konstatacija o tržišnoj stopi? Ipak ona mora odraziti rizik poslovanja u budućnosti… Po meni, kod TDR-a bi diskontna stopa trebala biti veća nego kod Maistre. Neke od razloga su naveli u samoj analizi – moguće usklađivanj akciza s EU. Oni smatraju kako bi adris sve prenio na potrošaće kao i 2004 i da bi to usmjerilo potrošače, zbog porasta cijena, ka jeftinijim cigaretama. Uspoređuju s padom Philip m. u češkoj od 30%.
Mislim da su u analizi malo podcijenili strukturu izvoza TDR-a u budućnosti…
Velike investicije su moguće, ali o njima možemo samo nagađati…
Svakako nije isto eksterna ili interna analiza. Obje su rizične,ali ipak…
Sviđa mi se uspordba pokazatelja s poduzećima iz industrije gdje je po kojima je adris nešto jeftiniji.
Sve u svemu, moj target je veći od njihovog.

nema teorije za diskontnu stopu,
pogledaj betu za duhandjije i turiste "one season"

Držat će ga divdenda još koji dan,a onda, kud svi turci… [bye].

Nemojte biti smiješni,pa dividenda je 7kn.A samo danas je cijena šetala 15kn gore dole.ADRS ima trenutno dobre temelje i to ga drži.Mislim da je došlo vrijeme ulaganja u fundamentalno podcijenjene umjesto u popularne i narodne. [cool]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

NIsam gledao uopce do sada.
Nesto mi se cini da su mozda malo pretjerali sa CAPEX-om..
I teminal od -1% neznam koliko je to tocna metoda.
Mozda staviti exit multiple ili produljiti razdoblje, neznam koliko je ovo jednostavno..
WACC je 9.5% za TDR
Pogledajte FCFF u zadnjoj godini, terminal value, terminal growth i ostaje vam jednadzba gdje imate sve osim WACCA.
ispada 9.5%.
Jel imaju uopce nesto duga za racunati, nabrazaka sam pogledao konsolidirano gdje je debt/equity 10% pa ga necu ni uzeti u obzir
RFR drzavne su oko 5.4%
Stricek Damodaran kaze da je unleverd beta za tobacco 1.2%.
Ako mi je d/e 0.1 relevered je to negdje oko 1.1
Sto bi rekli da je market risk premium 4%
Mozda malo, mozda sam negdje u beti fulao (nabrzaka sam rekao).

Ali ajde, 9.5%-10.5% mi je svejedno jer vrijendost dolazi iz cashflowova a ne iz diskontne stope..

Mislim da je matematika modela ovako na prvu ok.
Ostalo su projekcije i rasprava.

Exit multiple za terminal je 6X EBITDA.
Neznam, mislim da je to moglo malo vise..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

NIsam gledao uopce do sada.
Nesto mi se cini da su mozda malo pretjerali sa CAPEX-om..
I teminal od -1% neznam koliko je to tocna metoda.
Mozda staviti exit multiple ili produljiti razdoblje, neznam koliko je ovo jednostavno..
WACC je 9.5% za TDR
Pogledajte FCFF u zadnjoj godini, terminal value, terminal growth i ostaje vam jednadzba gdje imate osim WACCA.
ispada 9.5%.
Jel imaju uopce nesto duga za racunati, nabrazaka sam pogledao konsolidirano gdje je debt/equity 10% pa ga necu ni uzeti u obzir
RFR drzavne su oko 5.4%
Stricek Damodaran kaze da je unleverd beta za tobacco 1.2%.
Ako mi je d/e 0.1 relevered je to negdje oko 1.1
Sto bi rekli da je market risk premium 4%
Mozda malo, mozda sam negdje u beti fulao (nabrzaka sam rekao).

Ali ajde, 9.5%-10.5% mi je svejedno jer vrijendost dolazi iz cashflowova a ne iz diskontne stope..

Mislim da je matematika modela ovako na prvu ok.
Ostalo su projekcije i rasprava.

Exit multiple za terminal je 6X EBITDA.
Neznam, mislim da je to moglo malo vise..

uhh , daj molim te ajd ti to prevedi.
procitao sam nekoliko puta ali ja te nis ne kuzim .
jeli to skupo ili jeftino ?

najvrednije stvari u životu su besplatne

New Report

Close