ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nego znate li kako su poslovale pojedine clanice Grupe? TDR ocito da i uz nesto veci izvoz u regiju ima pad prodaje i to na domacem trzistu, turizmu jos nije doslo vrijeme za pozitivni rezultat, i Hrvatski duhani navodno imaju nesto manju proizvodnju.

Tko je najvise potegao za ovaj dobar rezultat?

iNovine zbog pripajanja Duhana Zagreb ili mozda Adista iz prihoda distribucije ili Abilia iz prodaje stanova u Rovinju?

Ideje naše benzin Vaš!

MIslim da je EBITDa strasno rastao… Preko 50%. Ovako od oka..

Nekome tko gleda samo P/E i to unutar jednog kvartala se to nije svidjelo.

[thumbsup][thumbsup][smiley]ukupni prihod veći 16,9 posto
Dobit Adris grupe prije oporezivanja 132,9 milijuna kuna
Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adrisa

Ukupni prihod Adris grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosio je 637 milijuna kuna, što je 16,9 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je dobit Grupe prije oporezivanja iznosila 132,9 milijuna kuna i bila je za jedan posto veća u usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine, objavljeno je danas iz Adrisa[thumbsup]
Gdje je reagiranje na tako dobre vijesti? Adris bi morao brzo na 600 kuna povodom ove pozitive.[smiley][thumbsup][wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Gdje je reagiranje na tako dobre vijesti? Adris bi morao brzo na 600 kuna povodom ove pozitive.

Čudna je ovo dionica, više bi za nju značilo da se predstavnik PM zaustavio u blizini Kanfanara (radi male nužde) nego svi dobri izvještaji.

Povećanje prihoda u najvećem dijelu rezultat je uključivanja Inovine u konsolidaciju. Manjinski interesi su u minusu što znači da ostatak biznisa (neduhanski dio) posluje uglavnom loše. Uspoređivati profitabilnost s 1Q 07′ koji je bio jedan od najlošijih zadnjih godina mislim da nije dobro. Turizam je i dalje vreća bez dna koja “puno uzima, a malo daje”. Strategija ulaganja još uvijek ne pokazuje nikakve rezultate.

Ne znam šta da mislim, sve opcije su otvorene. Tko ima živaca neka prićeka još par kvartala. Valjda ćemo nakon toga biti pametniji.

Povećanje prihoda u najvećem dijelu rezultat je uključivanja Inovine u konsolidaciju. Manjinski interesi su u minusu što znači da ostatak biznisa (neduhanski dio) posluje uglavnom loše. Uspoređivati profitabilnost s 1Q 07′ koji je bio jedan od najlošijih zadnjih godina mislim da nije dobro. Turizam je i dalje vreća bez dna koja “puno uzima, a malo daje”. Strategija ulaganja još uvijek ne pokazuje nikakve rezultate.

Ne znam šta da mislim, sve opcije su otvorene. Tko ima živaca neka prićeka još par kvartala. Valjda ćemo nakon toga biti pametniji.

– procitaj nesto o troskovima restruktuiranja koji su bili u razdoblju 2004-2007
– ovo o turizmu je nepotrebno kometnirati, malo pokusaj naci podataka o posjecenosti maistrinih kapaciteta
– svake godine je sve vise kapaciteta, tako da se to odrazava na kontinuiranom povecanju prihoda
– pogledaj koliki je kapacitet bio prosle godine a koliki ove godine i koliko ce biti slijedece godine nakon monte mulina

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Pa kupi onda Maistru ako misliš da je toliko perspektivna. Ovo je tema Adris. Koliki je porast prihoda Maistre, i to u 1Q[smiley], nadam se da ćemo vidjeti uskoro.

– procitaj nesto o troskovima restruktuiranja koji su bili u razdoblju 2004-2007

[wink]
iskreno, ovo je najbitnije

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

NISU LI ISLI NA USTRB KAPITALA U SLUCAJU MAISTRE?

– ovo o turizmu je nepotrebno kometnirati, malo pokusaj naci podataka o posjecenosti maistrinih kapaciteta

NIS BOLJE NI LOSIJE NEGO OSTALI ISTARSKI HOTELJERI

– svake godine je sve vise kapaciteta, tako da se to odrazava na kontinuiranom povecanju prihoda

IPAK JE SVE MANJE KAPACITETA, ALI KVALITETNIJIH 🙂

– pogledaj koliki je kapacitet bio prosle godine a koliki ove godine i koliko ce biti slijedece godine nakon monte mulina

NIJE NESTO VELIKI TAJ HOTEL, ALI JE ZATO ***** :))

Sto se tice Maistre i 1Q opet je minus kao sto je bilo i za ocekivati kad je tako svake godine manje vise isto ……tu bi vise mogli voditi raspravu da li se postojeci i novi hoteli mogu puniti od 11. do 3. mjeseca sto aktualna uprava “brije” da se moze ….. ako sam ja dobro shvatio istupe u javnosti

[wink]

Ideje naše benzin Vaš!

Još uvijek pokušavam shvatiti “što je pjesnik htio reći”.

Nema “troškova restruktuiranja”. To je pojam uvriježen među menadgerima koje knjigovodstvo ne poznaje. Možemo govoriti o smanjenju prihoda usred rekonstruiranja, ali troškovi su nešto drugo. Troškovima restruktuiiranja možemo smatrati rušenje onih hotela koji su se morali jednokratno otpisati. I to se dogodilo one godine kada su srušeni. Sva ostala ulaganja vode se kao dugoročna materijalna imovina i rashoduju se kroz iduća razdoblja (amortizacija).

Uostalom, ja govorim o 2008′ godini, znači 4 godine nakon što je “restruktuiranje” započelo.

I na kraju ne mogu a da se ne zapitam, zbog čega poduzeću koje tolike milijarde drži na računu treba više od 4 godine da završi restruktuiranje ma kako ono opsežno bilo.

Još uvijek pokušavam shvatiti “što je pjesnik htio reći”.

Nema “troškova restruktuiranja”. To je pojam uvriježen među menadgerima koje knjigovodstvo ne poznaje. Možemo govoriti o smanjenju prihoda usred rekonstruiranja, ali troškovi su nešto drugo. Troškovima restruktuiiranja možemo smatrati rušenje onih hotela koji su se morali jednokratno otpisati. I to se dogodilo one godine kada su srušeni. Sva ostala ulaganja vode se kao dugoročna materijalna imovina i rashoduju se kroz iduća razdoblja (amortizacija).

Uostalom, ja govorim o 2008′ godini, znači 4 godine nakon što je “restruktuiranje” započelo.

I na kraju ne mogu a da se ne zapitam, zbog čega poduzeću koje tolike milijarde drži na računu treba više od 4 godine da završi restruktuiranje ma kako ono opsežno bilo.

– procitaj revizorska izvjesca of prethodnih godina pa ce ti biti jasno.
– sjeti se tdz-a
– o milijardama na racunu necu ponovo raspravljati na ovoj temi samo cu ti a) spomenuti da pogledas o kojoj se firmi radi b) saznaj o politici isplate berkshire hathaway i sefa buffeta kako isplacuje dividende

u godisnjim izvjescima mozes toliko toga naci sto se na vidi u Fininim izvjescima, ali ti to znas, zar ne, ti pripermas onaj drugi dio?
[thumbsup]

Ako nešto znaš, reci. I meni i drugim sadašnjim i budućim dioničarima.

Imam dionice Adrisa i ne pišem iz zlobe nego zato jer nisam zadovoljan vizijom uprave. Za sada me nisi uspio uvjeriti da zadržim dionice, a kamoli da idem u dokup.

New Report

Close