ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas sve raste u prosjeku od 10%, osim nas

Bolji je ovakav rast.
Vjeruj mi.[thumbsup]

ritamm:

danas sve raste u prosjeku od 10%, osim nas

Bolji je ovakav rast.
Vjeruj mi.[thumbsup]

Slažem se.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

BAT, PM I ostali svjetski prozvođači duhanskih prerađevina samo čekaju trenutak da uzvrate udarac Adrisu zbog “izgona” iz RH i pokušanja stjecanja monopola na tržištu EX YU…ne vidim da će Adris uspjeti parirati istima kad dođe do usklađenja legislative s pravnom stečevinom EU…svjetlu točku za dioničare ADRIS-a vidim u možebitnom preuzimanje od strane navedenih svjetsjih konglomerata..
inače ADRIS u svojoj aktivi kao dugotr.financ.imovinu drži udjele i povezanim društvima (u turističkom sektoru i dr.) te ne vjerujem da su u dugotr.financ.imovini vrijed.papiri koje drže radi špekulacija..(odgovor na jedan od gornjih postova)
Hvala ti Bože, valjda ću tada konačno moći pušit cigarete koje volim (Camel) a ne koje mi diktira Adris grupa.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ritamm: ” danas sve raste u prosjeku od 10%, osim nas ” Bolji je ovakav rast. Vjeruj mi.[thumbsup]

možeš malo to pojasnit nama neukima, hvala

Cookie Monster

burza: ” ritamm: ” danas sve raste u prosjeku od 10%, osim nas ” Bolji je ovakav rast. Vjeruj mi.[thumbsup] ” možeš malo to pojasnit nama neukima, hvala

Znači da u ovu dionicu ne ulaze kratkoročni špekulanti.
Koje zanima zarada od 5%,po sistemu kupi-prodaj.
ADRS se cijelu ovu korekciju držao dobro.
Za ovu dionicu,dugoročno se ne treba brinuti.
FA za ADRS je ocijena ne za 5,nego za 10.
Dionice koje skaću i padaju 10-20% u jednom danu,mene osobno ne zanimaju.

problem je što kod nas nema dugoročnih investitora koji imaju veliku lovu,

Cookie Monster

problem je što kod nas nema dugoročnih investitora koji imaju veliku lovu,

bit će, bit će….
ima nekakav Amerikanac
ime mu je Phill Morris ili tako nekako…
samo kako će to pomoć imateljima preferencijalnih dionica,
bojim se nikako…
[lol]

ADRS se cijelu ovu korekciju držao dobro.

Ma je, odlično. Pao je “samo” s 570 na 370 kn [lol]

Ignore: KressoM, delux

burza:

ADRS se cijelu ovu korekciju držao dobro. ”

Ma je, odlično. Pao je “samo” s 570 na 370 kn [lol]

pa i nije strasno ako je ULPL sa 4800 na 1800 ili HDEL sa cca 2000 na 750 , a firme nisu nista losije od ADRSa
[thumbsup]

[color=blue][i]Trgovina na malo ,veliko i od panicara u korekciji [/i][/color]

mene osobno živcira jadna dividenda, znam da žele reinvesirat, ali koliko vidim to što kupuju je sića, apravih invesicija nema … a držat lovu na oročenju u ova vremena je debilana, sad ili su nesposobni do jaja ili čekaju nešto što mi neznamo

Cookie Monster

“natrkeljo” na JDPL prije par dana, pa da ne tipkam ponovo

Mislim da BERKSHIRE HATHAWAY nije 40 godina isplatila dividendu

Opcenito, PE pokazatelj je “glup” zato sto uz sve ostale nedostatke, struktur financiranja komapnije – nije ti svejedno da li se kompanija financira iz duga ili kapitala

Npr. Adris – usporedjivanje s ostalim duhanskim proizvodjacima samo na temelju P/e je laicki

Kad smo vec kod strukture financiranja i isplate dividendi/vidim da ih ima dosta zagovornika isplate velikih dividendi

1pogledajte Buffet-ovo osiguranje (BERKSHIRE HATHAWAY INC).i ostala osiguranja na US trzistu
2. A pogledajte koliko Buffet isplacuje dividendi
3. A koliko su ostala osig drustva isplacivala
4. a sad ce cika Buffet do posteno iz””” ostala osiguravajuca drustva preuzimanjima ili uzimanjem portfelja klijenata…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

ma Buffet bu umro za par godina, pa bu ga Sv.Petar pital na kaj si trošio to silno bogatstvo, nisi čak ni dividendu isplaćivao sam sebi, a imao si prilike za to…
Dividendu prema teorijama isplaćuju tvrtke u zreloj fazi , manje one u usponu..treba im akumulacija kapitala za dajlnju ekspanziju….
Ako Buffet i njegov Berkshire nisu u zreloj fazi onda ne znam kad on to misli biti…
A život tako brzo prolazi…
[bye][yawn]

New Report

Close