ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

šta očekuješ od dionice ADRS-PA? imaš li target pa ideš van ili ?

Cookie Monster

Onom kome smeta sto ADRIS ne isplacuje dividendu, ne treba ulaziti u ovu dionicu.

Daj vipy ne pričaj gluposti,nikakva dividenda,cijena usrana do boli.Pa, ne ulaže ovdje nitko pare u Adris zato što je on LIJEP,već da nešto zaradi,pa kad je već cijena takva kakva je,bar malo zadovoljštine bi trebalo biti u dividendi.Ja bi npr. čitavu dividendu opet sprašio u nove dionice Adrisa bila ona 5 ili 50kn,pa da bar možemo onako Grahamovski skupljat i čekat.
Ovako onaj tko je proveo dvije godine u Adrisu,cijenom(zaradom) je danas skoro na istom nivou,bolje bi bilo da je lovu oročio u banci,a da ne govorim da je uložio u fondove ili neke druge dionice.
Zato nemojmo pričat da dividenda nije važna,važna je,ako je pristojna i ako se reinvestira može se barem nominalno povećati broj dionica ,a time i zarada u budućnosti kad dionica poraste.Ja bi iskreno volio kad bi dionica bila i 10-20 kn,a cijena ostala na sadašnjim razinama još neko vrijeme.
Adris je odlična firma da se razumijemo…

Kad vidim dobrotvore iz Adrisa kako daju stipendije i poklanjaju pare na sve strane a nama dioničarima daju 5 kuna po dionici …. sramota!!!! . Trebo sam se nakrcat HT-a i imat nešto od toga što imam tu dionicu , a ovako sam u Adrisu i neka sam investiro milju kuna od milju kuna imam 5 tisuća kuna godišnje.. wtff
ovakvom politikom dionica može samo padat, pa koji mirovinac će uzimat Adris …. zašto, šta će mu ?

Cookie Monster

…ma mirovinci to uzimaju duuuuuuugoročno i ja bi volio kad bi se moj mirovinac nakrcao Adrisom,bolje nego Zdenkom ili Optimim [smiley][lol] [smiley],a što se HT-a tiče,nije ti ni ta luda,cijena skoro za 100kn manja oa ADRS-a,a dividenda duplo veća,kalkulator u ruke i sve je jasno…[wink]
A to da ekipu iz Adrisa boli neka stvar za nas dioničare,nije ništa novo,vidjet ćeš kad netko od njih bude htio iskrcat dio svojih bilo povlaštenih ili iza 2009g. redovnih,nabit će cijenu u nebesa,zato skupljaj i čekaj Saladine prijatelju…

…ma mirovinci to uzimaju duuuuuuugoročno i ja bi volio kad bi se moj mirovinac nakrcao Adrisom,bolje nego Zdenkom ili Optimim [smiley][lol] [smiley],a što se HT-a tiče,nije ti ni ta luda,cijena skoro za 100kn manja oa ADRS-a,a dividenda duplo veća,kalkulator u ruke i sve je jasno…[wink] A to da ekipu iz Adrisa boli neka stvar za nas dioničare,nije ništa novo,vidjet ćeš kad netko od njih bude htio iskrcat dio svojih bilo povlaštenih ili iza 2009g. redovnih,nabit će cijenu u nebesa,zato skupljaj i čekaj Saladine prijatelju…

dugoročno smo svi mrtvi …. mislim da se prije da to kod adrisa primjenit [wink], ja skupljam adris već duže vremena ali mi optimizam jenjava …. znam da treba biti uporan ali ne vidim pozitivne pomake …. FI je dobar, sve bolji ali to meni ništa ne koristi … dividende nemam, … kapital je zamrznut, a sad je i dionica na razinama križarskih ratova …. ništa .. borit ćemo se jer htjeli mi to ili ne sad smo dugoročni investitori

Cookie Monster

Saladin do nedavno si bio jako siguran u ovu dionicu, a sada nešto tvoje samopouzdanje splapnjava?
Znamo oboje da je dionia jeftina. Potrebna je neki eksterni čimbenik koji će pokreniti adris prema gore. Recimo ako sve bude u redu oko kosova i ne bude novih potresa u SAD-u, trebalo bi gore vrlo skoro.
Pitao si me za target. Do kraja godine nedam ispod 650 kuna.

Saladin do nedavno si bio jako siguran u ovu dionicu, a sada nešto tvoje samopouzdanje splapnjava? Znamo oboje da je dionia jeftina. Potrebna je neki eksterni čimbenik koji će pokreniti adris prema gore. Recimo ako sve bude u redu oko kosova i ne bude novih potresa u SAD-u, trebalo bi gore vrlo skoro. Pitao si me za target. Do kraja godine nedam ispod 650 kuna.

ma znam da sam govorio pozitivno, ali dođe mi ovako par dana kada bi otišo u Rovinj i …
Ma evo malo sam čaja popio i sad mi je bolje [thumbsup]
Kažeš do kraja godine ndaš ispod 650kn, jesi mislio 560 ? .. 650, pa ja ne očekujem da će se vratit na iznad 600 …. da bi adris narasto treba dosta keša, dosta keša koji ne želi HT , .. jer je HT ipka trenutno bolja kupnja od Adrisa … ili se varam

Cookie Monster

Zato nemojmo pričat da dividenda nije važna,važna je,ako je pristojna i ako se reinvestira može se barem nominalno povećati broj dionica ,a time i zarada u budućnosti kad dionica poraste.

madison; knjigu u ruke pa ces shvatiti sto sam napisao i onda ces znati da ne pricam gluposti…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

…je vipy sve stoji o smanjenju vrijednosti firme za iznos isplaćene dividende i još bla,bla,bla….al ja sam isto mišljenja da bi Adris mogao i trebao isplatiti barem 25% dobiti u dividendu (ako ne i koji postotak više) i da im to ne bi previše naštetilo…

ajde da idemo korak dalje; Jedan od razloga tolike kolicine cash & cacsh like imovine, po mom misljenju, lezi od straha uprave od bilo kakvog preuzimanja. Naravno, ovo ne mora biti istinito, no kad se uzme u obzir o onemugucavanja trgovine redovnom dionicom, mozda objasnjava.

Politika dividende je ionako kontroverzna, a adr samo to potvrdjuje…[wink]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

18.02.2008 .
ADRIS GRUPA D.D./POVLAŠTENA ADRS-P-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. PBZ D.D. 484.772 7,15 Skrb. račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 410.811 6,06 Skrb. račun -770
3. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 219.562 3,24 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 155.184 2,29 Skrb. račun
5. POKRAJAC ANTON 133.900 1,97 Osnovni račun
6. BUDIN TOMISLAV 130.100 1,92 Osnovni račun
7. VLAHOVIĆ ANTE 109.200 1,61 Osnovni račun
8. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 102.781 1,52 Skrb. račun +2000
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 100.527 1,48 Skrb. račun +9994
10. CERIN BRANKA 71.100 1,05 Osnovni račun -1387
Ukupno: 28,27

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

VIDI MRAVAK BILO BI LIJEPO I JA BIH TI BIO VRLO ZAHVALAN KADA BI ISPOD OVE TVOJE TOP LISTE NAPISAO NEKAKVU ANALIZU, OČEKIVANJA PROGNOZE ILI BAR NEKO SKROMNO OBJAŠNJENJE

HVALA TI LIJEPA

New Report

Close