Ide Adris ispod 400kn,bez brige (neki su baljezgali o 600kn za koji dan,samo što nije). Možda bude malo otpora oko 400kn,al nabit će ga ispod da će …[cry][shocked].
Redovna 590 kuna, a povlaštena 415. Razlika između R i P 42%![shocked][shocked]
Slažem se mici,bojim se da će biti i veća,da nije ludost jeste,ali ovih dana je valjda sve tako.
Ovo treba iskoristiti za dokupe tko može,ja sam potrošio sve do lipe ,na ranijim dokupima na 4xx kn,al tko ima nek navali,prilika je…[smiley]
gdje je dno da mi je znati
Majka svih investitorskih pitanja… A Otac je “Gdje je vrh da mi je znati…”…
pozdravljam vas. ja sam kupio na 430. namjeravam i dalje kupovati. zelim nam dobru dividendu i rast ove kvalitetne dionice.
Svi certifikati ne zavrsavaju u knock-out. Tada ih nitko nebi kupovao.
Najcesce knock-outiraju oni kojih je najvise prodano (imaju najmanju cijenu), pa se za njih isplati piscu (izdavatelju certifikata) ulaziti u rizik rusenja cijene.
Pisac je banka, ali moze biti da je u ime neke osobe ili institucije. (Npr: Uprava ADRS; Vlada; predsjednik drzave; sef bilo koje druge banke -HNB).
Ako je to moguce kao i skrbnicki racuni (vlasnik se ne zna), tada te osobe mogu utjecati na cijenu i svojim javnim i politickim djelovanjem. Ili ne moraju ni biti pisci certifikata vec samo dobiti postotak od pisca??
Ili dobro mogu i raditi u interesu drzave tako da institucionalni investitori kupe dionice jeftinije.
sta preostaje nama malima nego da budemo u skladu s “valovima” (ritmom trzista).
IPAK: Ne prodajte dok je jeftino! Tada kupujte!
Poslije pada ide rast. Ako piscu ne uspije knock-out, tada mora pod hitno kupovati dionice da se zastiti. To rezultira rastom cijene dionica i ako brojem dionica pokriva broj u certifikatima namoze izgubiti.
Trend se okrece u ubrzani rast. Zato se isplati nama malima boriti protiv pisca certifikata, jer ce nam dionica porast, a natjerat ce mo i pisca da i njemu bude RAST interes. (U svakom slucaju ne isplati se prodavati nama) Neka pisac prodaje jeftino mi ce mo kupovati. Ako mu se isplati poklopiti samo neka izvoli. Za one certifikate koji ne lupe u knock-out, morat ce ponovo kupovati i dizati cijenu, UP UP UP!
Ne PRODAJTE otezavate onima koji se bore protiv knock-outa!!!
ADRIS-P-A +0,05%
Pa, ljudi, vlasnici ADRIS dionica budite ponosni!!!
Jedina dionica na zse u plusu!!! (mislim na prvih 20-tak likvidnijih)
Ja sam ponosni vlasnik ADRISA !!! [thumbsup]
… bez obzira sto sam stotinjak tisuća kuna u minusu-optimista sam-jer znam da mi ADRIS vrijedi i da će kada tada vrijediti 600+ HRK!
Sretno svim forumašima ma kakve god dionice imali!
Na kraju današnjeg “Nedjeljom u 2”, reakcija Adrisa na Bauljanja g.Munira Podumljaka.
Ako netko od kolega ima tekst, molio bih ga da ga posta.
Vidio sam i ćuo demant. Slažem se sa svime što je rečeno. Čovjek je bez dokaza izrekao teške optužbe na račun tdr-a i tako naštetio ugledu i reputaciji firme. Ovaj prigovor je bio potreban, logičan i prirodan odgovor na sve sumnje (neću reći laži) koje je izrekao dotični gospon Poduvnjak, a kojeg u novom nacionalu opisuju kao pripadnika tajne službe i još svašta….
Vidio sam i ćuo demant. Slažem se sa svime što je rečeno. Čovjek je bez dokaza izrekao teške optužbe na račun tdr-a i tako naštetio ugledu i reputaciji firme. Ovaj prigovor je bio potreban, logičan i prirodan odgovor na sve sumnje (neću reći laži) koje je izrekao dotični gospon Poduvnjak, a kojeg u novom nacionalu opisuju kao pripadnika tajne službe i još svašta….
Na zalost svih koji su prodali tako jeftino, ili ce morati prodavati jos i sutra, taj covjek je odradio sto je trebalo.
Pisac certifikata je ocito netko vrlo jak, i visoko pozicioniran (nije to nikakva strana banka, ona je samo izvrsioc). Toliki pad dionice tako kvalitetne firme omogucen je sigurno direktno podrskom i uprave Adrisa i snaga u vlasti. Najave zabrane pusenja, te orkestriranim napadom svim sredstvima pa i laznim intervjuoma iz studia najgledanije-glavne Hr. TV kuce.
No, nastupa olaksanje i rast ove dionice kao i u proslogodisnjoj korekciji Crobex indeksa, dok je on jos trajao, cijena Adrs-p-a je rasla. Osim toga i proslogodisnje poslovanje te firme jedno je od najuspjesnijih u HR.
Ko je prodao, da li ce sutra moci kupit na istoj cijeni??