Definitivno dionica koja je najviše pogođena ovom nazovimo “korekcijom”.
– Stipe s pričom o skrbničkim
– Ivo s zabranom pušenja
– Igra mirovinaca i gore spomenuti skrbničkih
– Šortanje i panika mališana
– Visoka likvidnost, a tržište u strmoglavom padu
A vrijedi barem 60% više od cijene sada, po odokativnoj metodi, a s parametrima (book,p/e, odnos prema trvtkama istih branši). Prava dionica za mazohiste
Tako je kad mirovinci kupuju na tržištu u padu.Puštaju ga da slobodno pada i trljaju ruke.
Ovo će gore:1)kad mali počnu agresivno kupovati (ha,ha) 2)tržište se oporavi (ho,ho) 3)mirovincima zatreba dobro izvješće. Drž’te gaće i glavu gore.
kako komentirate smanjenu likvinost, … ht preoteo titulu najlikvidnijeg, u paketu sa atpl
Općenito pad cijene uz smanjenj volumen trgovanja znaći preokret trenda. Nadam se da će se kod adrisa pokazati točno.[rolleyes]
Smanjena likvidnost = cimanje prodavača, da se dokupi jeftinije.
Jednostavno nema naloga na kupnji da ih se poklopi po zadovoljavajućem prosjeku i količini, a veće naloge na prodaji nitko ne želi pokupiti (primjer ječer onaj nalog sa cca 1000 komada na 465).
Ja sam veliki optimist u pogledu rasta cijene ADRS-P-A dionica.
– ADRIS ima dobre fundamente
-ADRIS će imati povećanje prihoda i dobiti za 2007. godinu u odnosu na ranije godine
-ADRIS je “nerealno” dozivio korekciju zbog tkz. zabrane pušenja a već sam o tome pisao da bi se na finanijska izviješča MOŽDA odrazilo u 2012.godini AKO se zakon izglasa-AKO
-ADRIS će sigurno prodati duhanski dio-TDR, što bi mu tada cijena bila oko 1000,HRK
-ADRIS ulaže i ulagat će u turistićki sektor
-LNG terminal ?
-ADRIS je u portfelju svih mirovinskih i otvorenih fondova
– ako bi ADRIS usporedili sa firmama u istoj branši srednje,istoćne Europe -strućnjaci po analizama procijenju na oko 800 HRK / dionici
-dajem prednost ADRS-u ispred HT-a i INA-e na ovim razinama cijene (ZATO ŠTO JE NAJPOTCIJENJENIJIH na odnosu na njih a i na cijelokupno tržište kapitala u RH )
–
Općenito pad cijene uz smanjenj volumen trgovanja znaći preokret trenda. Nadam se da će se kod adrisa pokazati točno.[rolleyes]
i ja se nadam
zna li se kada bi adris trebao izaći sa financijskim rezultatima za 2007. godinu??
negdje sam čuo da su ih revidirali koliko su dobri da misle da je negdje greška i da bi se neka dividendica mogla isplaćivati što navodno i nije bila praksa do sada????
[thumbsup]
mislim da je kriza gotova i da ćemo to osjetiti u ponedjeljak na ovoj dionici
ako tadić dobije izbore
lijep pozdrav sa istočne granice[cool][pray][pray]
HugoChavez
korisnik od: 20.05.2007.
Smanjena likvidnost = cimanje prodavača, da se dokupi jeftinije.
Jednostavno nema naloga na kupnji da ih se poklopi po zadovoljavajućem prosjeku i količini, a veće naloge na prodaji nitko ne želi pokupiti (primjer ječer onaj nalog sa cca 1000 komada na 465).
Kad bi mi forumaši složno prekinuli prodavanje nebi ni dionice Adrisa i ostale toliko padale.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
adris je podcijenjen već godinama, ali što vam to vrijedi kad cijena jednostavno neće pa neće gore. neće ni mnoge druge podcijenjene, a rastu precijenjene. tko će ga znati kada će se to izmjeniti…