Adrs ra skuplja 183kn od Adrs pa. Mislim da je ovo apsolutni rekord do sada.
Analitičari, stručnjaci, uvaženi profesori , brokeri su iskusnom investitoru potpuno nebitni jer oni ne zarađuju na TK za razliku od investitora.
Investitor pored fundamenata poznaje i psihologiju masa i koristi volatilnost na tržištu. Ne teži kupnji na dnu jer to ne postoji ali kupuje na jačem padu ili paničnoj rasprodaji.
Malo truda, par autobiografskih knjiga dugogodišnjih investitora, reinvestiranje, strpljenje i mijenjati odluka i portfolia ukoliko se mijenjaju i okolnosti za izabranu dionicu. Ne sva jaja u istu košaru i nikako se zaljubiti u dionicu. Uvijek ima prilike. Nekad je najbolje ne raditi ništa, a casha uvijek imati u nekom postotku u slučaju neočekivanih poklona.
Na Hr tržištu bježati od firmi gdje država kroji, ona će vas uvijek pokušati nasukati jer priprema teren unaprijed određenim likovima, a oni ne žele skupo, a vole badava.
E moj Ante, sve je to lijepo napisano i slažem se u svemu.
Međutim ajde objasnite mi Adrs i Adrsp , a nije državna firma – zašto i kako mogu praviti ovoliku cijenovnu razliku.
Očito nešto rade ispod stola,podižu Adrsr da se vidi 5-ta ponuda na prodaji po 100€ a adrsp spuštaju ispod 53€ i namjerno doslovno pokazuju da će dionica iči prema njihovim zamislima tj.prema dolje. Bilo tko , tko imalo prati AdrsP može lako iščitati taj scenario.
Ima dionica ADRS kupca koji iz njemu znanih razloga kupuje na veliko. Kada se pogledaju nalozi ispred prva dva od 76,5 € i niži od samo 71 € i 71,5 € kao da nema interesa za ostale investitore. Da nema te pojedinačne kupnje dionica bi vjerojatno bila neinteresantna kao i ADRS2. Ovisi dokle će biti te kupnje, kada će stati.
Hahaha, možda je MP dobila pogrešan info ili krivo čula kad je kupovala povlaštene dionice jer tko drži do sebe kupuje redovne. Pošto je kod nas sve moguće moj je prijedlog da se povlaštene dionice ponište ili kak se to već veli delistiraju jer ovak ništ nebu s njima. Prvo treba sredit redovne. Dvije gl. dioničare idu u zaba IC
Kak bu dalje možda zna ANTE
Majo mila kad vidim slike hotela Marjan u splitu takve slike srušene građevine ne vidim ni iz Gaze.
Ja bi molio da me netko informira kaj se to ruši od krova do podruma ili novinari pogrešno pišu. Možda poštovani ante zna nešto više.
Majo mila kad vidim slike hotela Marjan u splitu takve slike srušene građevine ne vidim ni iz Gaze.
Ja bi molio da me netko informira kaj se to ruši od krova do podruma ili novinari pogrešno pišu. Možda poštovani ante zna nešto više.
Kolega plavi01
Sve je pod kontrolom, bar što se tiče rušenja hotela Marjan.
Paralelno sa rušenjem starog glavnog objekta odrađuju se iskopi za budući objekt te zaštićivanje građevne jame, što je vjerojatno financijski jako izdašno.
Hahaha, dobro ja gatam da tko drži do sebe kupuje povlaštenu redovnu dionicu adrisa koja jedina ima rast u grupi a bid sve jači. Sva sreća da se je kupovala stari uređeni hotel marjan pa se sada ruši a onda će krenuti u izgradnju novog hotela tako da adris bar zna kuda će ulagati novce i prošlih i budućih 5 godina jer dok se ulaže nema zime za firmu.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53014
Investicijski ciklus vise od 600 miliona eura u sljedece tri godine
Trzisna kapitalizacija cca 1,142 milijarde eura.
TK po cijeni povlaštene dionice od 55,2 € umanjena za vlastite dionice iznosi manje od 900 mil €.
Budući da je ‘uravnoteženi portfelj održivih poslova‘ mantra koja je u srži Adrisove strategije rasta i razvoja te s obzirom na učestalost kojom je Adris grupa d.d. uvodila nove djelatnosti u svoje poslovanje u razdoblju između 2000. i 2015. godine, dosta se dugo i čekalo da društvo iz Rovinja ponovno uđe u nešto sasvim novo.
Osam i pol godina otkako se Adris otarasio duhanskog biznisa kompanija koja je organizirana u tri osnovne strateške poslovne jedinice (turizam, prehrambena industrija i osiguranje) objavila je da joj četvrti strateški pravac postaje – energetika.
Dal bi mogla to CO kupit ili Adris i napravit hotel ?