možda bi bilo dobro znati kako posluje hupz i kakvi su planovi za uređenje hotela u zagrebu,kojim tempom i poslovanje
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=5179
Zadnji datum stanja dioničara: 08.04.2022 (nema promjena). Nema promjena dioničara od datuma: 11.03.2022. |
Nevjerojatno je da nakon ovako odličnog izvještaja i rasta dobiti cijena čak još padne 4-5% ??
Neznam što Vas to čudi, RH je strogo kontrolirana država (banana država ) a Adris je još čvršće kontrolirana kompanija. Cijenu namjerno drže na ovim razinama, kako bi mogli jeftino nadokupiti u trezor, a zatim AV sebi i svojima podijeliti za nagradu .Tako se to radi i bogati na leđima malih dioničara. Viđeno i u ostalim comp. , samo što je ovdje izraženo u većim i bezobraznijim načinima kontrole cijena dionica Adris i Adris2.
Meni se čini da trezor održava cijenu višom nego što bi bila da oni ne kupuju, a ne da time spušta cijenu.
Adris će sigurno steći 100% udjela u Maistri. To je kao jedna manja akvizicija. Cros je ipak druga situacija jer država mora prodavati udjele do 20% , a ovdje ima 3x% . Obzirom na tužbu u slučaju Lex Agrokor mislim da do daljnjega ništa od stjecanja državnog udjela.
Šteta jer bi to bila vrhunska ” akvizicija”. Vjerujem da bi Adris državi platio masnu premiju u odnosu na tk koja je dosta potcijenjena. Recimo nekih 11k kn gledajući trenutne brojke.
Maistra se pomakla sa 300 na 310 kn. Koliko bi adris bio spreman platiti onima koji prodaju dionice maistre jer ovdje leže dividende plus bonus.
AV je stari škrtac ali ga je todorić namamio odličnom kamatom i odličnom pozicijom za cromaris u konzumu.
Recimo nekih 11 k za što?
Državi trebaju novci i iz suvlasništva u CO/država gdje isto leži dividenda. Dali bi i to bila neka akvizicija. Osiguravateljima dolaze bolja vremena vele analitičari.
Država/agrokor/adris
Garancija jamnice/ledo za posuđeni novac adris Agrokoru morala bi se konačno iskristalizirati u adris ovu korist a jamnica ostati nekom nagodbom u CROadris vlasništvu. Dali bi AV adris dao lovu.
Adris/maistra
Kad malo bolje pogledam naše turiste ovak iz perspektive koja nas čeka maistra je ovak nekak najsigurniji turist a i po meni ima potencijal rasta ako adris napravi neko refinanciranje maistrinih kredita ili uopće transparentni je prikaže financije u grupi i iznese neki analitički plan do 2024 dostupan široj ulagačkoj javnosti a ne samo Icapitalu
Adris/maistra
Kad malo bolje pogledam naše turiste ovak iz perspektive koja nas čeka maistra je ovak nekak najsigurniji turistički ai po meni ima potencijal rasta ako adris napravi neko refinanciranje maistrinih kredita ili uopće transparentan je prikazati financije u grupi i iznese neki analitički plan do 2024. dostupan je široj ulagačkoj javnosti a ne samo Icapitalu
Recimo nekih 11 k za što?
Državi trebaju novci i iz suvlasništva u CO/država gdje isto leži dividenda. Dali bi i to bila neka akvizicija. Osiguravateljima dolaze bolja vremena vele analitičari.
11k kn za jednu dionicu Cros