ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vlaho12, 28.07.2020. u 14:26

Kolege, pa ako se svi slažemo da je ovo kriza bez presedana unazad šesdeset ili sedamdeset godina, zašto je onda upitno zašto nisu isplatili dividendu? Zar nije mudrije te novce sačuvati za dodatnu stabilizaciju kompanije i da joj se omogući bolja startna pozicija kada se uvjeti poprave?

Naravno da je mudrije. To je u biti jedino ispravno u ovakvoj situaciji. Ja sâm sam dividendni investitor, ali u ovakvoj krizi koja nije nalik ničemu do sada, ne vidim potrebu za isplatom dobiti. Ako ti se sviđa kompanija, kupi i drži. Ionako će se osjetiti na cijeni ukoliko će im dobro ići, a uvjeren sam da hoće i nisam jedini koji misli tako.

yieldchaser, 28.07.2020. u 21:30

Vlaho12, 28.07.2020. u 14:26

Kolege, pa ako se svi slažemo da je ovo kriza bez presedana unazad šesdeset ili sedamdeset godina, zašto je onda upitno zašto nisu isplatili dividendu? Zar nije mudrije te novce sačuvati za dodatnu stabilizaciju kompanije i da joj se omogući bolja startna pozicija kada se uvjeti poprave?

Naravno da je mudrije. To je u biti jedino ispravno u ovakvoj situaciji. Ja sâm sam dividendni investitor, ali u ovakvoj krizi koja nije nalik ničemu do sada, ne vidim potrebu za isplatom dobiti. Ako ti se sviđa kompanija, kupi i drži. Ionako će se osjetiti na cijeni ukoliko će im dobro ići, a uvjeren sam da hoće i nisam jedini koji misli tako.

Pa da, osim toga, koliko čitam vijesti s Londonske burze, većina tvrtki plaća menadžement u dionicama kako bi “uskladili interes vlasnika i menadžmenta, a pogotovo u kriznoj situaciji”. Jer,što si dobio ako si smanjio vrijednost tvrtke ili je, ne daj Bože, upropastio?! Bezvrijedan papir!

Ichweiss, 28.07.2020. u 16:16

Adris ti je pa na milijardu kuna slobodnog novca. To sto ti vidiš konsolidirano su novac i kratkoročna ulaganja CROS-a koja oni moraju drzati radi likivndosti i normalnog poslovanja i to nije dostupno za raspodjelu.

O čemu ti pričaš? Svašta se tu može pročitati ali ovo je za kategoriju najvećih mogućih besmislica.

Vlaho12, 29.07.2020. u 09:47

Pa da, osim toga, koliko čitam vijesti s Londonske burze, većina tvrtki plaća menadžement u dionicama kako bi “uskladili interes vlasnika i menadžmenta, a pogotovo u kriznoj situaciji”. Jer,što si dobio ako si smanjio vrijednost tvrtke ili je, ne daj Bože, upropastio?! Bezvrijedan papir!

Adris bez ikakve sumnje već desetljećima odlično usklađuje interese radnika, menadžmenta, lokalnih zajednica i tko zna koga i čega sve ne s interesima tvrtke. Sa svima osim s malim dioničarima, oni su uvijek zadnji na redu i njima se bacaju samo mrvice (ako što ostane). Ne priča se o izvanrednoj situaciji koju imamo unazad 6-7 mjeseci, to je njihova dugoročna praksa. Pa koliko je PGP Adrisa u zadnjih 15-20 godina kad se već nabacuju gore neke brojke (ne morate uračunati ni inflaciju)? Pa to možemo usporediti s nečim što npr. ne radi apsolutno ništa, samo sjedi u mraku u nekom sefu. Neka se jave samo oni koji znaju kako se to računa jer netko je nedavno (možda čak i na ovoj temi) izbacio takav nebulozan iznos za Adris i koliko sam pratio nitko nije reagirao.

Baš me zanima kako su to mali dioničari oštećeni i kako se njima daju samo mrvice?

[color=black]Kad bi sve pameti svijeta na pijacu iznijeli svatko bi kupio opet svoju.[/color]

Pogotovo kada se uzme u obzir podatak kako je ukupan prosječan godišnji prinos na dionicu u razdoblju 1994. do danas iznosio više od 25%

Vidjet će se uskoro kad izaddu rezultati kako se firma godinama devastirala i znog samovolje jednog ocvalog upravitelja spala na niske grane. Treba jasno reci da su novci potrošeni i da ne postoji jasna strategija daljnjeg razvoja ni upravljanja. Mjesto toga vode se ratovi unutar Fime tko će biti bliže vatri i obrijati se.

Također, kada govorimo o “mrvicama”…netko je na nedavnoj Glavnoj skupštini iznio podatak da je Adris samo od 2015. godine isplatio milijardu i devet stotina milijuna kuna… hej, pa to je 1,9 milijardi kuna, a te novce su dobili svi, naravno, ovisno o broju dionica koje se u tom trenutku imali…

Vidim da su neki ovdje malo posvađati sa činjenicama… No, zašto da neistina ostane neodgovorenom… rezultati Adrisa u zadnjih 25 godina – “u navedenom razdoblju Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta”

Vlaho12, 29.07.2020. u 12:57

Također, kada govorimo o “mrvicama”…netko je na nedavnoj Glavnoj skupštini iznio podatak da je Adris samo od 2015. godine isplatio milijardu i devet stotina milijuna kuna… hej, pa to je 1,9 milijardi kuna, a te novce su dobili svi, naravno, ovisno o broju dionica koje se u tom trenutku imali…

Da, ali mali dioničari su dobili malo :o))

Oni bi više. :o))

[color=black]Kad bi sve pameti svijeta na pijacu iznijeli svatko bi kupio opet svoju.[/color]

Vlaho12, 29.07.2020. u 12:57

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/raskosna-dividenda-donosi-vlahovicu-108-3-milijuna-kuna-20150720

Od tih dividendi koje nabrajate Vlahović kojemu Adris daruje dionice dobiva jako velik dio kolača. A vi dobijete pokoju tisuću kuna :).

Isplatio je on, al vise nema odakle. Pare su se potrošile…. ili da budemo politicki korektni u izričaju, “investirale”.

New Report

Close