ti si nešto pobrkao. to si sa plavim i antom pričao o bilancama i RDiGu. ako već misliš lagat, onda rađe imaj bolje pamćenje. pričaš jedno, ali radiš drugo. recimo ovdje cijelo vrijeme blatiš Adris grupu, a sam si investiran u njih. to je pametnome dosta. tvrdio si ranije i neke drige stvari oko Optime, to te kolega starigrac uhvatio u laži. sugeriraš tipu da proda HT po 150 i čeka da padne na 120 iako sam to nisi napravio i još si dovoljno drzak da mu kažeš da nisi. još ako je on dovoljno glup da te posluša, tim žešće! meni sad vrtiš priču o nekoj “ekipi” koja mene “bolje” razumije, nakon što sam ja tebi rekao isto to, kad si trabunjao o ‘likvidacijskom stečaju’ gdje sam te već upozorio da se ne zakapaš još dublje jer si krivo rekao, ali ti si uporan. pričaš protiv ADPLa, ali imaš TSLA. prilično je lako naći tvoje procjene i sugestije oko cijene HTa. znači od 2005. a? a ovdje laprdaš od 2013.? to je nakon kaj si 4, 5 godina lizao rane samo da vratiš razbucano iz 2008.? oportuniteni trošak? jel to politika i gospodarstvo za 4. gimnazije ovdje? tvoje silne bilance su smijurija za stvari kojima se ja bavim, frende. to traži golemu cerebralnu aktivnost. ali i da si lumen, što nisi, opet si patološki lažljivac. jednostavno si ne možeš pomoć.
koji su ovo seronje makeri – svaki dan ….u 16.00. svaki dan održavaju na 380…..ma dočekat ćemo vas puno niže majstori ..moš ti branit kolko hoćeš
Yieldchaser
Vidim da te istina boli pa si se nažestio.
Ali dobro je ako si svjestan svih neznanja i rupa u priči.
Ne brini ti za moje rane, brini ti za sebe.
Ja sam tu od kad jesam, a ti si od 2020..dovoljno o tome, kad bas hoćeš.
Na dosta tema te je ekipa poklopile.
Puno pričaš a malo toga pametnog se ima za čuti.
Rekli bi neki: puno zujis a malo meda dajes.
Drž se ti tvojih investicija.
A za Adris si sam rekao da ga čekaš na 300.
Za razliku od tebe, ja imam očito pozitivnije mišljenje jer sam očekivao višu cijenu,kao što sam i naveo.
A ti se ne možeš dogovorit sam sa sobom.
A meni govoriš da blatim Adris.
Daj čovječe, hvataj se svoga posla.
SVE BU V REDU,dečki su smanjili svoja primanja za 30% i cijena dionice je isto pala za 30% i kaj bi mi sad htjeli. Ovo dolje napisana obavijest 6.4.2020.je neki apaurin no čekamo izvješće krajem mjeseca i potvrdu ove obavijesti.
I adrisu je valjda sada jasno da je previše izložen turiznu kao i cjela CRO
Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost, te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima.
Uz ostalo, i bez obzira na okolnosti u nas i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.
path=”m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe” filled=”f” stroked=”f”>
style=’width:112.8pt;height:112.8pt’>
Tko preživi gladnu zimu, u sezoni 2021. mora biti spreman na rat cijenama
Svjestan pak okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize – i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019., snagu i potencijal kompanije – menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto.
Podsjećamo, prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.
opet bulazniš, Invest. koja je to ‘ekipa’ mene poklopila? ti, koji na svaki moj pozitivan i optimističan komentar daješ palac dolje i ‘ekipa’ istih takvih potkapacitiranih računovođa poput tebe koji bulazne o ‘likvidacijskom stečaju’. a možda ste i svi jedna jadna osoba. nemaš ti pojma kaj je stečaj niti bi bio u stanju položit ispit za stečajnog upravitelja. za to ti treba malo više, a ne samo lamatanje o bilancama. vidio bi te kako bi se razbacivao pojmovima pred stečajnim sucima i jel bi njima docirao, kako ovdje stalno radiš. a i da nekom zabunom uspiješ, od tebe i tvojih ‘termina’ i tvoje ‘ekipe’ bi ludili i vjerovnici i sud. ti na temi Adris si napisao da će Adrisu trebat ‘dokap’ i dodao smajlić, samo prosipaš zuč cijelo vrijeme. i na koroni si realizirao gubitak od kojih sto tisuća najmanje u očekivanju da će cijene past još 40%, nije se dogodilo i sad cmizdriš i blatiš. kolega stari igrač te dobro odvagao i odmjerio. šta ja čekam cijenu na 300kn? jako si pronicljiv, vidim. pa dokupio sam 2000 komada ovoga po ponderiranoj cijeni od 325kn. čekam li niže? i da i ne. zadovoljan sam sam s time koliko imam. a jesi ti zadovoljan? to je više retoričko pitanje, jer ti nikad nisi zadovoljan.
Impresivno koliko se stvari promijeni u roku od mjesec dana.
@darac11 Kolega jel još očekujete dividendu 18,92kn?
hahaha, očekuje se dokap
evo ga tu, kad me bude pitao da kad je on rekao da će Adrisu trebat ‘dokap’.
možda i naprave dokap kao nominalno povećanje temeljnog kapitala. ali sigurno im neće trebat tuđi novac, a pogotovo ne tvoj.
koji je ovo zakon spojenih posuda/burza ima svoje rezone
maistra fino raste a adris zato pada
gospon randopph kaj Vam bolje paše prvo ili drugo
jedino kaj znam je da bu netko debelo zaradil a mnogi bumo popušili
https://www.poslovni.hr/svijet/profesor-imunologije-tvrdi-koronavirus-ce-se-sam-ugasiti-4227697
iako već godinama imam dvije dionice koje su uz dobro poslovanje i pune keša i jednu koja je u megalomaniji malo zakrdašila ja sam portfelj skradil mada jedna teorija veli da je najbolje niš ne dirati ali ja već jedno dulje vrijeme mirno spavam a koja vrsta recesije se bu odigrala znaju samo generali poslije bitke
https://www.poslovni.hr/svijet/profesor-imunologije-tvrdi-koronavirus-ce-se-sam-ugasiti-4227697
YIeldchaser
Pogubio si se u petljaju.
Čas navlačiš gore čas dolje, daj se odluči.
Ne budi ljut na svoje neznanje.
Jednostavno uzmeš literaturu i učiš, pa ćeš ubuduće znati razliku između bilance i Rdig. Nećeš dopustiti da te kolege mahom ispravljaju.
Ali s obzirom da si foruma od nazad par mjeseci, vjerujem da te kriza ošišala pa si samo jalan.
Ali mlad si, ima vremena.. Doći će druga kriza. Budi spreman sa znanjem.
I ne budi srdit kad te netko ispravi.. Ovo je forum..
sad je odlučio malo smanjit svoje ad hominem argumente jer mu uvredljivi komentar nije prošao. kakav samo arogantan tip može nazivati upravu Adrisa nesposobnom i rasipnom, nakon tako dobrih rezultata. Adris Grupa je primjer zdravog hrvatskog nacionalizma, bez gluposti. Pogotovo kroz Zakladu Adris. Samo stjecanje hotela Marjan u Splitu je golema stvar i siguran sam da će to biti pravi biser. Cijena po kojoj su kupili u stečaju je sasvim razumna, dapače odlična. Povećanje neto dobiti Grupe za preko 30% u 2019. i onda to kritizirat i pljuvat po tome, a ujedno bit dioničar istoga. Nešto ne štima. Na riječima pljuje, ali konkludentno podržava. On ima ‘jako jako’ malo Adrisa. Od svojih, kako je tvrdio par milijuna kuna u portfelju, ima 5%. Sto tisuća i nije tako malo. A bar toliko je realizirao kapitalnog gubitka u žrvnju korone prošli mjesec, kad je, kako je sâm naglasio, prodavao i ADRS2 i ZABAu ‘teška srca’. Pfff…
sad je odlučio malo smanjit svoje ad hominem argumente jer mu uvredljivi komentar nije prošao. kakav samo arogantan tip može nazivati upravu Adrisa nesposobnom i rasipnom, nakon tako dobrih rezultata. Adris Grupa je primjer zdravog hrvatskog nacionalizma, bez gluposti. Pogotovo kroz Zakladu Adris. Samo stjecanje hotela Marjan u Splitu je golema stvar i siguran sam da će to biti pravi biser. Cijena po kojoj su kupili u stečaju je sasvim razumna, dapače odlična. Povećanje neto dobiti Grupe za preko 30% u 2019. i onda to kritizirat i pljuvat po tome, a ujedno bit dioničar istoga. Nešto ne štima. Na riječima pljuje, ali konkludentno podržava. On ima ‘jako jako’ malo Adrisa. Od svojih, kako je tvrdio par milijuna kuna u portfelju, ima 5%. Sto tisuća i nije tako malo. A bar toliko je realizirao kapitalnog gubitka u žrvnju korone prošli mjesec, kad je, kako je sâm naglasio, prodavao i ADRS2 i ZABAu ‘teška srca’. Pfff…
yieldchaser
Opet izmišljaš i navodiš nešto što nije rečeno. A svoje grijehe ne možeš oprvadati. Smanji jal.
Kad sam ja rekao da sam nešto prodavao teška srca? daj ne izmišljaj.
Da, portfelj mi je višemilijunski, i ja imam drugačije poglede od tebe koji u ponedjeljak drukaš na OPTE na 5.40, a u srijedu navijaš na 6.20. Za Adris kažeš neki dan da će na 300 kn a danas kažeš da si ga kupio po 325. A oba dvoje znamo da nisi. Nemaš ti novaca za tojer si burekđija.
Najavljueš ZABA-u na 35 kn, a vidiš i sam da ne ide ispod 50 kn, 49 kn.. 35 kn ti je san, ali nećeš dočekati. Ne ne..Igraj se ti sa DDJH, OPTE, DLKV. Kuna gore, kuna dolje.Za njih sigurno znaš čitati bilancu..
Nemoj govorit za mene on o što ti sam govoriš, ti si rekao da će Adris propasti, da imaju ogroman dug, za Valamar najavljivaš pad cijene na razini 16-19 kn, a možda i niže.
Za Dtelekom ne znaš iščitati podatke P/E i izračunati dividend yield, u više navrata si se izblamirao.
Ti za HT najavljivaš da će narast na 300 kn..
Ti ne znaš kako se trguje stranim dionicama, da li se plaća porez..
Ti gledaš dobit i uspoređuješ sa ukupnim dug te zazivaš probleme u likvidnošću kod Adrisa i Valamara, a da nikad nisi pročitao financijsko izvješće.
Daj se saberi, nemoj se više sramotit.
Molio bih te da prekinemo ovo diskusiranje jer nema smisla.
Ti trubiš jedno, ja drugo, samo zamaramo publiku.
A publika ti je lijepo objasnila u par navrata što je bilanca a što RDiG.
Nemoj više miješati kruške i jabuke.
Drž se ti svojih investicija, ja ću svojih, i molim te bez daljnjih obraćanja, jer nema smisla. I mirna Bosna.
Hvala.
Od mene takve komentare nećeš čuti.
ja se ne srdim kad me netko ispravi, ali sam dosta iskren tip i recimo da jako ne volim kad netko ‘mahom’ laže. ja ni u jednom trenutku nigdje nisam spominjao RDiG. ni jednom. e znam kaj si na to zapeo? kad ja nisam razlikovao RDiG i bilancu, kad smo o tome uopće razgovarali? ono o čemu smo akademski razgovarali su bili stečaj i likvidacija i tu si se razotkrio. a ti si otvoreno lagao u više navrata, ne samo da sebe uzdigneš, nego i maliciozno, da naneseš štetu drugima. dijeliš maligne investicijske savjete, a naveo sam ovdje konkretne primjere kada si sve lagao. prava je ironija da ti je nadimak Invest. ti ne navodiš ni jedan konkretan primjer, nego konstantno pričaš o nekim mojim svojstvima, nekakvoj mladosti, neznanju i nekim mojim navodnim izjavama. a šta točno ja moram učit i čitat? Barbićeva društva? pa ti si to na svojoj dopisnoj školi iz bilježnice učio, ko svaki drugi računovođa. samo tko sam ja da tebi dociram.
kad ti stari igrac kaže isto što ti kažem i ja, onda ti je on prestar pa ti ni to nije po volji.
‘trebat će im dokap’ reče Invest, a ne zna ni sve vrste povećanja temeljnog kapitala. tu se razbacuje terminima, a jednom kad je uhvaćen u lažima i neznanju, onda krene ad hominem.
jedino što meni ovdje nije jasno, što ne razumijem je zašto konstantno lažeš? ti mene uopće ne poznaješ, a donosiš neke sudove. sad malo prije ti je komentar pobrisan jer si toliko bezobrazan da to prelazi svaku mjeru dobrog ukusa, čak i više nego si bahat, a to je dosta. najjače mi je kad objavim jedan post da sam nešto vidio neke nerede u Kini, ne prođe ni 5 minuta evo tebe ‘kakvi neredi kolega, pobogu…sve je tamo bajno i krasno’ onda objavim video gdje se policajci iz susjednih regija fizički razračunavaju, nakon toga si tih, ni riječ. ne znam zašto tebe ne imenuju za člana uprave Adrisa pa tamo njima dociraj. isto radi i Došenu i Pucaru.
bitni su dokazi. ja tebe također ne poznajem ali mogu donijeti sud na temelju tvog ponašanja ovdje o tome kakav si čovjek. prilično je lako dokazat da lažeš, zapravo dokazivanje nije ni potrebno jer si ovdje već stekao renome notornog lažljivca. jedino me zanima motiv?
objavio sam ti na temi best buy kad si rekao da si prodavao teška srca. upravo ADRS2. ja nikad nisam spominjao cijene OPTE niti me zanima OPTE, tako da je to još jedna laž.
nisam niiad trgovao na stranim tržištima, što ne dokazuje da ne znam trgovat na stranim tržištima. ti si u jednoj rečenici rekao da se ne plaća porez. ali svejedno se plaća u Hrvatskoj.
za DT sam na aplikaciji Investing vidio podatke drukčijeg instrumenta i kasnije sam se ispravio.
nisam ja taj koji je drukao HT na 300kn ,nego upravo ti. ti si tvrdio da vrijedi 300kn, a u isti mah sugeriraš tipu da ga čeka na 120kn. pa tko je tu lud? ja uopće nemam, niti sam ikad imao HT. 300kn je tvoj san, sanjaj i dalje.
ne zazivam probleme sa likvidnošću Adrisa, nego ih se plašim. to si ti taj koji to radi.
da očekujem RIVP na ispod 20kn, to je točno. valjda je pokvareni sat točan dva puta na dan pa tako i ti.