ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja gledam kaj će iz svega toga bit za 4, 7, 10 i više godina, a ne 2021. i 2022. ako bude dobro 2021. – super. ako ne bude, ne zamaram se previše. Adris je dobar biznis, bez obzira što su popušili milijardu na Agrokoru. pa

kolega a kaj je s onima kaj su već u adrisu 10 godina i sad im dionica padne 100 kn i onda se napiše da dionica vrijedi 320 kn a na mojedionice je 550 kn a ja velim da je adris izašao na londonsku burzu kako je AV rekao da je vrijedio 100 eura jer su se poslije prodaje duhana počeli ponašati kao pijani milijuneri i kako se stvari razvijaju adris je profućkao svoj potencijal

a što je još gorje uopće se više  ne zna što se planira od marjana pa na dalje

CO/slov.osiguranja/marjan/aci pa izjave AV otvoreni smo za nove akvizicije sve je to na vrbi sviralo jer čovjeka je pregazilo vrijeme.keš i prihodi  kopne/vrijeme prolazi a recesija dolazi

a što se tiče obveznica koje adris drži možda bi trebalo ako netko zna malo rasčistit tu maglu da vidimo koja korist od njih ka su uzete jer novac stoji neoplođen

Invest, 21.04.2020. u 08:00

Koliko vidite, a ne vidite dobro..

HT neće na 120, a Crobex neće na 1000.

gospon pa kaj niste Vi negdje spomenuli ht na 120 kn i koliko se sjećam ja sam napisal da ako ht padne na 120 kn da ću uzeti beskamatni kredit i kupovat ht molim lijepo potražite

no kaj velite bi li mogel hipo hepa po korona cijeni pa da se s time sve pokrene u cro

plavi01

ne znam, mislim da ste me krivo shvatili onda.

Ne mislimd a će HT na 120, nema šanse. Oni drže branu sa otkupom vlastitih dionica, pa fondovi, itd…Ne vjerujem da će više ispod 160 kn.

Ali ne treba ni očekivati veliki ni nagli rast cijene. To je takva dionica.

Imam HT..

@plavi

pana kolko bi dionica trebala bit? cijeli svijet stane, ode sve u… da ne budem vulgaran… i sad bi to trebalo bit na 3000 kuna, uslijed svega ovoga? ja ne znam kaj bi vi ljudi htjeli? doslovno nema dionice koja je potpuno imuna na ovo. ideja mase vas je da čim naiđu neke poteškoće, poremećaji na tržištu, odma treba sve to rasprodat i brzo te novce u čarapu ili šta? nije mi jasno kaj hoćete? netko je investiran deset godina već je dobio bar 150 kroz dividende, a ako mu sad i padne cijena za 100 kuna pa kaj onda? u dionice i bilo koju drugu investicijsku klasu se ulaže novac koji ulagatelju neće trebat bar naredne 3 godine. to je neki minimum. ako netko ide utuć sve što ima i još k tome u samo jednu hartiju pa mu padne cijena te hartije, kaj sad, da se ubije? ako je to napravio, a vjeruje u kompaniju, neka drži i trpi. ako misli da je sve gotovo, neka rasproda uz gubitke. nema neke treće opcije. Adris je napravio brutalan profit u 2019. to je tiskara novaca, a ne neka loša uprava. pa samo u 2015. je bila izvanredna dividenda od 50 kuna ili tako nešto. tko je od 2009. investiran u Adris, itekako ima razloga bit zadovoljan. možda neću doživjet delirij od tog ‘menadžmenta’, ali je sigurno svjetlosnim godinama od nekog Đure i neke Saponije koje se na ovom forumu reklamira. svi žele neku ekspres zaradu. pa bilo je prilike i za to prošli mjesec. rasprodaj sve uz gubitak, čekaj dno, kupi i prodaj na reboundu. samo treba to znat tajmirat. evo ja priznam da baš i ne znam pa imam svoju strategiju, koja je skuplja, ali i sigurnija.

Invest, 22.04.2020. u 10:10

plavi01

Ne mislimd a će HT na 120, nema šanse. Oni drže branu sa otkupom vlastitih dionica, pa fondovi, itd…Ne vjerujem da će više ispod 160 kn.

Imam HT..

rekao si da će na 120kn. čak si i sugerirao jednom kolegi da mu je bolje prodat to kaj ima od HTa pa kupit kad bude na 120kn. to znači da si rekao da će na tu cijenu..onda si kasnije tvrdio da to zapravo vrijedi 300kn i da je to cijena koja ne moguća u budućnosti. najjače mi je kako si sugerirao liku da proda pa da kupi kad oadne na 120kn, ali sam to nisi napravio! lol

to je ona – radi ono kaj ti ja kažem, a ne ono kaj ja radim.

meni je pak zamirisao na 145kn u jednom trenutku i to je bio ok buy. već sam rekao svoje mišljenje o HTu, iako bih ga bez razmišljanja uzeo na 140 i niže.

yieldchaser, 22.04.2020. u 10:53

@plavi

pana kolko bi dionica trebala bit? cijeli svijet stane, ode sve u… da ne budem vulgaran… i sad bi to trebalo bit na 3000 kuna, uslijed svega ovoga? ja ne znam kaj bi vi ljudi htjeli? doslovno nema dionice koja je potpuno imuna na ovo. ideja mase vas je da čim naiđu neke poteškoće, poremećaji na tržištu, odma treba sve to rasprodat i brzo te novce u čarapu ili šta? nije mi jasno kaj hoćete? netko je investiran deset godina već je dobio bar 150 kroz dividende, a ako mu sad i padne cijena za 100 kuna pa kaj onda? u dionice i bilo koju drugu investicijsku klasu se ulaže novac koji ulagatelju neće trebat bar naredne 3 godine. to je neki minimum. ako netko ide utuć sve što ima i još k tome u samo jednu hartiju pa mu padne cijena te hartije, kaj sad, da se ubije? ako je to napravio, a vjeruje u kompaniju, neka drži i trpi. ako misli da je sve gotovo, neka rasproda uz gubitke. nema neke treće opcije. Adris je napravio brutalan profit u 2019. to je tiskara novaca, a ne neka loša uprava. pa samo u 2015. je bila izvanredna dividenda od 50 kuna ili tako nešto. tko je od 2009. investiran u Adris, itekako ima razloga bit zadovoljan. možda neću doživjet delirij od tog ‘menadžmenta’, ali je sigurno svjetlosnim godinama od nekog Đure i neke Saponije koje se na ovom forumu reklamira. svi žele neku ekspres zaradu. pa bilo je prilike i za to prošli mjesec. rasprodaj sve uz gubitak, čekaj dno, kupi i prodaj na reboundu. samo treba to znat tajmirat. evo ja priznam da baš i ne znam pa imam svoju strategiju, koja je skuplja, ali i sigurnija.

gospon lijepo Vas molim obrišite bar ono na 3000 kn za ostalo napisano dozvoljavam Vam da napravite popravni jer svašta ste nadrobili što ne igra kad bi adris bio dobro vođen jer ako ovako nastave doživjet će sudbinu jedne nekad poznate firme koja je u suradnji sa američkom firmom plasirala i danas poznati lijek.Dolari su firmi doslovce cureli svaki dan ko iz pipe i onda pijani miljuner je sve rasčerdao kupovavši sve što nitko nije htio kupiti da bi firma koja je imala najveći potencijal u europi bila prodana da se spasi a radnici odlazili na burzu.Bio sam svjedok tih tužnih događaja.

adris je odlična kompanija koja je imala rezultate ali nakon prodaje duhana obogaćeni suvlasnici firme doživljavaju euforiju postaju najbogatiji hrvati i donašaju odluke iako su u sukobu interesa ali hebiga takav je pravilnik i manjina kroji sudbinu bogate firme iako nisu većinski vlasnici.Novac se dijeli šakom i kapom investicije kasne godinama i koštaju ko sv.petra kajgana a kada će se lova vratiti u firmu pitaj sv.petra. AV/poslušnici je vlasnik a defacto nije vlasnik država šuti jer ako joj zatreba lova može računati na adris.

u adrisu je megla koja će se sporo povlačit jer keš će to još neko vrijeme pokrivat a onda dolazi otrežnjenje

plavi01

Naravno da je Adrisov kapital dosta neefikasan ali zato ga i možete kupiti ispod 1, trenutno 0,7.

OK, treba uzeti u obzir da će ove god kapital pasti, koliko ne znamo.

Amortizacija je 500 mil, tako da investicije idu glatko. Treba biti strpljiv, virus je sad sve sje..o.

Prihodi rastu iz god u god, dividenda je prema upravi i dalje rastuća, recimo oko 20kn idućih par god. Na ovim i nižim cijenama sve atraktivnije.

Adris je za dionica za malo jače investitore koji traže i određenu sigurnost pa i pod cijenu manjeg povrata.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

yieldchaser, 22.04.2020. u 10:53

@plavi

treba razlikovati uspješnog i neuspješnog investitora..

da li ste vi čuli za oportunitetni trošak?

U razdoblju koje navodite, 2009., iole uspješan i pametan investitor je mogao kudikamo više i elegantnije zaraditi od ulaganja u Adris, bar je to svima jasno.

Tako i za predstojeće vrijeme.

Ovdje se ne priča o propasti Adrisa.

Ovdje se priča o lošem vođenju firme a što se ni dan danas nije promijenilo. Svi bolji poznavatelji situacije to znaju.

Pa oni su imali “mercedes top klase” u rukama dok su drugi vozili “yugo 45”. Sada su u situaciji da je utrka izjednačena.

Previše novca gube na sporednim stvarima, loše vođenim projektima i neplanskim investicijama.

i kolega, dajte se nemojte uhvatiti jedne nebitne riječi iz konteksta i onda konstruirati teoriju zavjere ..

živi bili veseli

poštovani ante sve što ste napisali je potpunoma u redu i stoji i ne radi se o tome što je dionica pala 100 kn je sporedna stvar jer će cijena kad tad natrag. Isto tako sporedna je stvar i dividenda

osnovna je stvar da keš kopni/investicije spore i skupe i ne zna se kad će biti isplative jer ni adris ne zna kad će moći realizirati kupnju onoga što već godinama želi imati a ta priča razvlači se već 10 godina.Ne može se ista priča pričati 10 godina jer kad tad je morala već jednom doći i neka priča poput korone.Kapital je mrtav ako se ne oplođuje i opet ću napisati već ne znam po koji put da nije bilo hupz -a sve ostalo pitaj boga kada će vraćati ono što je uloženo.HUPZ je spas za AVadris jer sve ostalo je diskubitalno

yieldchaser, 22.04.2020. u 11:00

Invest, 22.04.2020. u 10:10

plavi01

Imam HT..

rekao si da će na 120kn. čak si i sugerirao jednom kolegi da mu je bolje prodat to kaj ima od HTa pa kupit kad bude na 120kn. to znači da si rekao da će na tu cijenu..onda si kasnije tvrdio da to zapravo vrijedi 300kn i da je to cijena koja ne moguća u budućnosti. najjače mi je kako si sugerirao liku da proda pa da kupi kad oadne na 120kn, ali sam to nisi napravio! lol

to je ona – radi ono kaj ti ja kažem, a ne ono kaj ja radim.

meni je pak zamirisao na 145kn u jednom trenutku i to je bio ok buy. već sam rekao svoje mišljenje o HTu, iako bih ga bez razmišljanja uzeo na 140 i niže.

ajde kolega nađite gdje sam sve te tvrdnje naveo..

pričate bedastoće..

a toliko neartikulirano pričate, niste u stanju razlikovati stvari iz bilance sa RDiG.

Te priče možete prodavati dobrom dijelu ljudi ovdje koji ne razumiju, ali dajte nemojte se sramotiti.

Šteta što vam je samo pomirisao na 145 a što ga niste kupili.

Jer znam da kupovali po toj cijeni sigurno niste.

Okrenite se educiranju ekipe koja vas “bolje” razumije, pa njima objašnjavajte bilancu.

Ja sam u financijama te na burzi od 2005, čisto informativno..

New Report

Close