Malo je vremena do iduće sezone, teško da će ga uspjeti dovršiti, ali moguće je.
Kad imas lovu ide to brzo…dozvole, projekti i ostalo zapinje kad nemas a gradnja i uređenje nije upitno…
I ja se nadam da će stić, ali piše u slobodnoj da će im trebat još nekoliko mjeseci da uđu u posjed, a onda treba napravit procjenu svega, vidjet kaj je dobro kaj treba ispočetka, prikupit ponude i tu će još par mjeseci otić, kad krenu radovi već će proljeće doć.
Piše u textu …Hotel Park u koji je uloženo 1,5 mlrd kn…
Kod nas prihodi, rashodi,dobit,milion,milijarda idu u isti koš.
Kad imas lovu ide to brzo…dozvole, projekti i ostalo zapinje kad nemas a gradnja i uređenje nije upitno…
[/quote]
u Rovinju im je trebalo za zadnja dva hotela u prosijeku 20 tak mijeseci
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/619140/nekadasnji-splitski-turisticki-biser-konacno-je-prodan-pricali-smo-s-novim-vlasnicima-39mi-smo-ozbiljni-investitori-grad-ce-dobiti-hotel-kakav-zasluzuje39
..ma da, standardna novinarska ‘drobljavina’ bez veze 🙂
Najbitnije je da je trošak te kupnje za Adris svega 15-ak mio € za koliko su kupili potraživanja od HETA i radnika.
Samo zbog toga dionica bi trebala ‘up’ 15 – 20 kn a ono niš 🙁
[/quote]
u Rovinju im je trebalo za zadnja dva hotela u prosijeku 20 tak mijeseci
[/quote]
I to je bilo od nule ako je ovaj hotel u dobrom stanju ipak se gradio prije 10 godina i ako adris ima spreman projekt mogao bi se jako brzo napravit i ovisi kada ce dobit sve papire ali realno ga tek mozemo ocekivat 2021.
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/619140/nekadasnji-splitski-turisticki-biser-konacno-je-prodan-pricali-smo-s-novim-vlasnicima-39mi-smo-ozbiljni-investitori-grad-ce-dobiti-hotel-kakav-zasluzuje39
..ma da, standardna novinarska 'drobljavina' bez veze 🙂
Najbitnije je da je trošak te kupnje za Adris svega 15-ak mio € za koliko su kupili potraživanja od HETA i radnika.
Samo zbog toga dionica bi trebala 'up' 15 – 20 kn a ono niš 🙁
[/quote]
Nije me nesto u glavi da je negdje pisalo po kojoj cijeni su otkupljivali potrazivanja ?
to se spominjalo na GS-u, ovoj ili lanjskoj, nisam siguran jer mi bilješke nisu pri ruci…ali o tome nije bilo puno riječi a nitko se nije za to nešto ni ‘hvatao’.
Inače je uobičajeno da se takva riskantna potraživanja prodaju s velikim diskontom pa je to tako prodala i HETA Asset Resolution AG (tkz. ‘loša’ banka od bivše HYPO banke).
Za ADRIS je to čisti zgoditak 🙂
@StatusQuo
to se spominjalo na GS-u, ovoj ili lanjskoj, nisam siguran jer mi bilješke nisu pri ruci…ali o tome nije bilo puno riječi a nitko se nije za to nešto ni 'hvatao'.
Inače je uobičajeno da se takva riskantna potraživanja prodaju s velikim diskontom pa je to tako prodala i HETA Asset Resolution AG (tkz. 'loša' banka od bivše HYPO banke).
Da znam da to ide s velikim diskontom ali opet nisam znao koliko je sta islo znaci mogao bi adris knjizit u 3Q ili 4Q nekakav dobitak usljed toga iako mozda se to nekako poravna ne znam ima li koji porezni propis u ovakvom slucaju kada zapravo svojom kupnjom knjigovodstveno zaradis na jednoj imovini koju realno moras knjizit kao prodanu kroz rdg, a s druge strane kupnja hotela ne ide kroz rdg da bi ti bio trosak
@StatusQuo
to se spominjalo na GS-u, ovoj ili lanjskoj, nisam siguran jer mi bilješke nisu pri ruci…ali o tome nije bilo puno riječi a nitko se nije za to nešto ni 'hvatao'.
Inače je uobičajeno da se takva riskantna potraživanja prodaju s velikim diskontom pa je to tako prodala i HETA Asset Resolution AG (tkz. 'loša' banka od bivše HYPO banke).
Da znam da to ide s velikim diskontom ali opet nisam znao koliko je sta islo znaci mogao bi adris knjizit u 3Q ili 4Q nekakav dobitak usljed toga iako mozda se to nekako poravna ne znam ima li koji porezni propis u ovakvom slucaju kada zapravo svojom kupnjom knjigovodstveno zaradis na jednoj imovini koju realno moras knjizit kao prodanu kroz rdg, a s druge strane kupnja hotela ne ide kroz rdg da bi ti bio trosak
[/quote]
.ne vjerujem da će se taj realni veliki + prikazati kroz knjige iako je on razini ovogodišnje dividende budući da je procjena za Marjan bila 432 miliona kn…znači ovom kupnjom Adris je profitirao >300 miliona kn 😊👍
Tkodgod živi u Splitu zna da tu nema nikakvog diskonta.
Taj hotel je u tolikom lošem stanju da je upitno da li ga je jeftinije srušiti i ponovno sagraditi. Leglo narkomana.
Tako da će tu biti još mnogo ulaganja. Neće biti nimalo jeftino…ali opet bolje i to nego li da novac leži na računu bez ikakvog smisla. Mrtvi kapital je najgora solucija.