ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo je vremena do iduće sezone, teško da će ga uspjeti dovršiti, ali moguće je.

Malo je vremena do iduće sezone, teško da će ga uspjeti dovršiti, ali moguće je.

Kad imas lovu ide to brzo…dozvole, projekti i ostalo zapinje kad nemas a gradnja i uređenje nije upitno…

I ja se nadam da će stić, ali piše u slobodnoj da će im trebat još nekoliko mjeseci da uđu u posjed, a onda treba napravit procjenu svega, vidjet kaj je dobro kaj treba ispočetka, prikupit ponude i tu će još par mjeseci otić, kad krenu radovi već će proljeće doć.

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/619140/nekadasnji-splitski-turisticki-biser-konacno-je-prodan-pricali-smo-s-novim-vlasnicima-39mi-smo-ozbiljni-investitori-grad-ce-dobiti-hotel-kakav-zasluzuje39

Piše u textu …Hotel Park u koji je uloženo 1,5 mlrd kn…

Kod nas prihodi, rashodi,dobit,milion,milijarda idu u isti koš.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Kad imas lovu ide to brzo…dozvole, projekti i ostalo zapinje kad nemas a gradnja i uređenje nije upitno…
[/quote]
u Rovinju im je trebalo za zadnja dva hotela u prosijeku 20 tak mijeseci

bar smo od trebaju nam hoteli za lokalnu privredu dosli do trebaju nam da bi si kroporacije zaradjivale a mi onda imali sto kupovati I dobar ROI

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/619140/nekadasnji-splitski-turisticki-biser-konacno-je-prodan-pricali-smo-s-novim-vlasnicima-39mi-smo-ozbiljni-investitori-grad-ce-dobiti-hotel-kakav-zasluzuje39

..ma da, standardna novinarska ‘drobljavina’ bez veze 🙂

Najbitnije je da je trošak te kupnje za Adris svega 15-ak mio € za koliko su kupili potraživanja od HETA i radnika.

Samo zbog toga dionica bi trebala ‘up’ 15 – 20 kn a ono niš 🙁

[/quote]
u Rovinju im je trebalo za zadnja dva hotela u prosijeku 20 tak mijeseci
[/quote]

I to je bilo od nule ako je ovaj hotel u dobrom stanju ipak se gradio prije 10 godina i ako adris ima spreman projekt mogao bi se jako brzo napravit i ovisi kada ce dobit sve papire ali realno ga tek mozemo ocekivat 2021.

Ignore : renči

..ma da, standardna novinarska 'drobljavina' bez veze 🙂

Najbitnije je da je trošak te kupnje za Adris svega 15-ak mio € za koliko su kupili potraživanja od HETA i radnika.

Samo zbog toga dionica bi trebala 'up' 15 – 20 kn a ono niš 🙁

[/quote]

Nije me nesto u glavi da je negdje pisalo po kojoj cijeni su otkupljivali potrazivanja ?

@StatusQuo

to se spominjalo na GS-u, ovoj ili lanjskoj, nisam siguran jer mi bilješke nisu pri ruci…ali o tome nije bilo puno riječi a nitko se nije za to nešto ni ‘hvatao’.

Inače je uobičajeno da se takva riskantna potraživanja prodaju s velikim diskontom pa je to tako prodala i HETA Asset Resolution AG (tkz. ‘loša’ banka od bivše HYPO banke).

Za ADRIS je to čisti zgoditak 🙂

@StatusQuo

to se spominjalo na GS-u, ovoj ili lanjskoj, nisam siguran jer mi bilješke nisu pri ruci…ali o tome nije bilo puno riječi a nitko se nije za to nešto ni 'hvatao'.

Inače je uobičajeno da se takva riskantna potraživanja prodaju s velikim diskontom pa je to tako prodala i HETA Asset Resolution AG (tkz. 'loša' banka od bivše HYPO banke).

Da znam da to ide s velikim diskontom ali opet nisam znao koliko je sta islo znaci mogao bi adris knjizit u 3Q ili 4Q nekakav dobitak usljed toga iako mozda se to nekako poravna ne znam ima li koji porezni propis u ovakvom slucaju kada zapravo svojom kupnjom knjigovodstveno zaradis na jednoj imovini koju realno moras knjizit kao prodanu kroz rdg, a s druge strane kupnja hotela ne ide kroz rdg da bi ti bio trosak

@StatusQuo

to se spominjalo na GS-u, ovoj ili lanjskoj, nisam siguran jer mi bilješke nisu pri ruci…ali o tome nije bilo puno riječi a nitko se nije za to nešto ni 'hvatao'.

Inače je uobičajeno da se takva riskantna potraživanja prodaju s velikim diskontom pa je to tako prodala i HETA Asset Resolution AG (tkz. 'loša' banka od bivše HYPO banke).

Da znam da to ide s velikim diskontom ali opet nisam znao koliko je sta islo znaci mogao bi adris knjizit u 3Q ili 4Q nekakav dobitak usljed toga iako mozda se to nekako poravna ne znam ima li koji porezni propis u ovakvom slucaju kada zapravo svojom kupnjom knjigovodstveno zaradis na jednoj imovini koju realno moras knjizit kao prodanu kroz rdg, a s druge strane kupnja hotela ne ide kroz rdg da bi ti bio trosak
[/quote]

.ne vjerujem da će se taj realni veliki + prikazati kroz knjige iako je on razini ovogodišnje dividende budući da je procjena za Marjan bila 432 miliona kn…znači ovom kupnjom Adris je profitirao >300 miliona kn 😊👍

Tkodgod živi u Splitu zna da tu nema nikakvog diskonta.

Taj hotel je u tolikom lošem stanju da je upitno da li ga je jeftinije srušiti i ponovno sagraditi. Leglo narkomana.

Tako da će tu biti još mnogo ulaganja. Neće biti nimalo jeftino…ali opet bolje i to nego li da novac leži na računu bez ikakvog smisla. Mrtvi kapital je najgora solucija.

New Report

Close