mici:
”
šPa meni je to i logično. Naime preferencijalne dionice ne daju pravo glasa, osim u iznimnim slučajevima i to je jedna od osnovnik karakteristika povlaštenih dionica. Zato pref. dionice i jesu jeftinije, jer ne može ostvariti treći motiv ulaganja u dionice, a to je pravo glasa, odnosno izbor direktora, to jest upravljanje.
”
Dobro ajmo jedno drugačije pitanje. Kakva to prava imaju povlaštene dionice? Jer tvrdite da nemaju prava odlučivanja o dokapitalizaciji u kojoj njihov udio ostali dioničari mogu marginalizirati.
Rooster ti je odgovorio. Osnovna im je karakteristika da imaju povlašteni položej u isplati dividende. Ali imaju i podređeni položaj u isplati likvidacijske mase.
šanto:
”
mici:
”
šPa meni je to i logično. Naime preferencijalne dionice ne daju pravo glasa, osim u iznimnim slučajevima i to je jedna od osnovnik karakteristika povlaštenih dionica. Zato pref. dionice i jesu jeftinije, jer ne može ostvariti treći motiv ulaganja u dionice, a to je pravo glasa, odnosno izbor direktora, to jest upravljanje.
”
Dobro ajmo jedno drugačije pitanje. Kakva to prava imaju povlaštene dionice? Jer tvrdite da nemaju prava odlučivanja o dokapitalizaciji u kojoj njihov udio ostali dioničari mogu marginalizirati.
”
Rooster ti je odgovorio. Osnovna im je karakteristika da imaju povlašteni položej u isplati dividende. Ali imaju i podređeni položaj u isplati likvidacijske mase.
Hm, da, to je druga specifična osobina, samo mi se čini da i u tom slučaju povlaštena ima prednost. Barem ako je vjerovati donjem izvoru.
Međutim zanimljivo je da preferencijalne dionice MOGU imati pravo glasa u slučaju da izostane isplata dividendi.
Pregledom stanja na topiću top-10 izgleda da kolege na ovom forumu nemaju ni približno vijere u redovnu dionicu koliko u povlaštenu.
Izgleda da sam ja jedini stavio R i P u svojih top 10.
[proud]
Pregledom stanja na topiću top-10 izgleda da kolege na ovom forumu nemaju ni približno vijere u redovnu dionicu koliko u povlaštenu.
Izgleda da sam ja jedini stavio R i P u svojih top 10.
[proud]
Koliko su po tebi fair prices za navedene?
Osobno razmišljam o dokupu P-A i po ovom cijenama. Nemam dobar razlog protiv R-A, osim što je P-A značajno jeftiniji i ima veći free float.
evo nas na 565kn, tko bi reko nakon onih 475 prije mjesec dva[thumbsup], svaka čast onima koji su kupovali po 47x
Moram se malo pohvaliti. Dokupio sam na još nižim razinama.
Vrlo rijedak slučaj da pogodim trenutak, ali stvarno sam pogodio gotovo dno.[cool]
Moram se malo pohvaliti. Dokupio sam na još nižim razinama. Vrlo rijedak slučaj da pogodim trenutak, ali stvarno sam pogodio gotovo dno.[cool]
svaka ti dala[cool] ja imam dio koji sam kupovao po 610kn
HugoChavez:
”
Moram se malo pohvaliti. Dokupio sam na još nižim razinama. Vrlo rijedak slučaj da pogodim trenutak, ali stvarno sam pogodio gotovo dno.[cool]
”
svaka ti dala[cool] ja imam dio koji sam kupovao po 610kn
Oh, pa tvoje vrijeme tek dolazi! 🙂
Neka, neka, doći će to sve na svoje. Ja sam uzimao po 500, šteta što nemam više casha jer bih dokupio i po ovim cijenama, ali mislim da ću biti spreman platiti i više osim ako baš ne odleti u nebo u narednih par tjedana dok se sastanam s lovom.
Saladin: ” HugoChavez: ” Moram se malo pohvaliti. Dokupio sam na još nižim razinama. Vrlo rijedak slučaj da pogodim trenutak, ali stvarno sam pogodio gotovo dno.[cool] ” svaka ti dala[cool] ja imam dio koji sam kupovao po 610kn ” Oh, pa tvoje vrijeme tek dolazi! 🙂 Neka, neka, doći će to sve na svoje. Ja sam uzimao po 500, šteta što nemam više casha jer bih dokupio i po ovim cijenama, ali mislim da ću biti spreman platiti i više osim ako baš ne odleti u nebo u narednih par tjedana dok se sastanam s lovom.
ali ima i dio koji je kupljen po 485kn
[thumbsup]