Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Pozdrav,
Razmišljam o kupnji dionice Adris-a. Koliko shvaćam, ADRS2 je povlaštena dionica sa prvenstvom kod isplate dividendi, (bez prava glasa,?) te ima veću likvidnost. Postoji li još neka bitna razlika prije odluke o kupnji ADRS ili ADRS2?
Pozdrav,
Razmišljam o kupnji dionice Adris-a. Koliko shvaćam, ADRS2 je povlaštena dionica sa prvenstvom kod isplate dividendi, (bez prava glasa,?) te ima veću likvidnost. Postoji li još neka bitna razlika prije odluke o kupnji ADRS ili ADRS2?
Postoji. Doživi li Adris sudbinu Agrokra, imatelji ADRS2 bit će predzadnji koji se neće moći naplatiti , a imatelji ADRS biti će zadnji u redu koji se neće moći naplatiti. Velika razlika.!!!
I evo opet ovih glasnika razno-raznih interesa… klasična hrvatska priča, svi moramo biti podjenako neuspješni i onda je valjda mir… samo neka Adris uspješno posluje i ostvaruje dvoznamenkasti rast!
I evo opet ovih glasnika razno-raznih interesa… klasična hrvatska priča, svi moramo biti podjenako neuspješni i onda je valjda mir… samo neka Adris uspješno posluje i ostvaruje dvoznamenkasti rast!
Kolega Vlaho, pretpostavljam da se referirate na moj komentar i žao mi je ako Vas isti vrijeđa jer nije mi to bila namjera. I ja imam dionice Adrisa i radujem se njihovom uspješnom poslovanju i rastu. Točno je da povlaštene dionice zaista imaju prioritet u slučaju kakve ” havarije”. A ova usporedba s Agrokorom služi samo u praktične svrhe da ne objajšnjavam predstačajeve, stečajeve, likvidacije…..LP
Kolega Vlaho, pretpostavljam da se referirate na moj komentar i žao mi je ako Vas isti vrijeđa jer nije mi to bila namjera. I ja imam dionice Adrisa i radujem se njihovom uspješnom poslovanju i rastu. Točno je da povlaštene dionice zaista imaju prioritet u slučaju kakve " havarije". A ova usporedba s Agrokorom služi samo u praktične svrhe da ne objajšnjavam predstačajeve, stečajeve, likvidacije…..LP
Ma sve je ok. Referirao se općenito jer vidim da tu ima dosta zlih namjera.
interesantno kak se nemremo riješit ovog hali -galija – evo opet počeli vuč dolje …9 godina traje bikovski trend u americi a ovi domaći drmatori na jednoj od najboljih firmi rh ..vozaju gore-dole već godinu i pol
da li je po vama u cijenu uračunat gubitak 1 mlrd kuna posuđenih Agrokoru?
nemoguće je znati.Jedino što je sigurno jest da svaka negativna vijest ruši cijenu dionice,a na pozitivnu ne reagira uopće.
Ja bih ipak malo pričekao s kupovinom ,neovisno o agrokoru,jer se čini da bi cijena mogla malo skliznuti.
''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”