čitam da je renči zabrinuta što je AV rekao da su spremni uložiti 8 milijardi kuna pa ako je čovjek rekao onda je to i tako a odakle mu novac možda se krije iza ovih brojeva.evo usporedba ADRS i RIVP koja stalno ulaže a imat će 2 milijarde kredita a adris do sada bez ozbiljnijeg kredita.
kapital i rezerve- RIVP 2116 M, ADRS-8891M
zadržana dobit i rezerve-RIVP 444 M, ADRS-8727M
P/B – RIVP-2,48 , ADRS-0,79
RIVP na svoj kapital i rezerve od 2116 mil. i zadržanu dobit od 444 mil.kuna ima 2 milijarde kredita koje joj vise nad glavom.
Treba htjeti razumijeti neke stvari, a ne vjerovati u neke teorije zavjera. Poslovni rezultati sve govore, kao i perspektive razvoja…
O kakvim poslovnim rezulatima pricate ?
Kakve je tek poslovne rezultate imao Ledo ! Bio je odlicna firma. Puno bolja od bilo koje Adrisove.
Ovo je sve dogovireno zajedno sa Agrokorom. Nisu slucajno novci iz Adrisa otisli u Agrokor.
Pitanje je sto je jos dogovoreno.
Sigurno nije dogovoreno tako da bi zaradili mali dionicari ili mirovinski fondovi. Nego, kao u Agrokoru, da bi sve bilo oduzeto malim dionicarima i fondovima.
Pogledajte jucerasnji interview sa Maksimom Poletaevim i kako on razgivara sa Plenkovicem i KGK. A jos nije niti usao u Agrokor.
Tko kaze da Adris nece zaloziti sve za jamstva nekoj stranoj banci ?
Jeste li svjesni rizika koji postoji uz ovu upravu ?
Pričam o dvoznamenkastom rastu neto dobiti svih Adrisovih tvrtki u 2017.
Zašto bi Adris sve založio za jamstva nekoj stranoj banci? Mislim da se malo gubimo u ovoj raspravi. Drugi forumaši su prilično argumentirano odgovorili na sve vaše “teze”, a onda kada nema više argumenata ide se u neke teorije zavjera s argumentom “vidjet ćete vi što ja govorim”
pa nemojte se delati naivac kada se vidi da ipak niste takav naivac pa sami znate kako se većinski glasovi dobivaju i da se s tim većinskim glasovima štite svoji interesi.Pa sami znate kako su se na poćetku dobivali menadžerski krediti i tko ih je i kako dobivao.Ne velim da nešto nije po zakonu samo velim da je u adrisu omogućeno da budeš vlasnik firme iako to vlasništvo nemaš u dionicama jer je većina dionica još uvijek na tržištu.AV je dosta napravio ali trenutno dionica na tržištu vrijedi kao i prije 10 g. ili koliko.
I ja sam u plusu ali ne može se računati sa ulaskom kada je adris bio po 200 kuna.Pa adris je bio povoljan i po 300 kuna i sada po 412 kuna ali je vrijedio i 600/700 kuna
Upravljanje drustvom se dobiva vecinskim glasovima na glavnoj skupstini to je kratko i jednostavno, sta znaci da vecini odgovara na koji nacin se vodi drustvo, tu uopce nije bitno kako je netko stekao dionice to je neka druga prica, jer da slucajno adris ide krivim smjerom vjerujte da ne bi sigurno dali vecinu onome koji je do toga doveo jer svatko prvo gleda svoj novcanik, a ne necija obecanja.
Zašto bi Adris sve založio za jamstva nekoj stranoj banci? Mislim da se malo gubimo u ovoj raspravi. Drugi forumaši su prilično argumentirano odgovorili na sve vaše "teze", a onda kada nema više argumenata ide se u neke teorije zavjera s argumentom "vidjet ćete vi što ja govorim"
A zasto bi netko zalozio Ledo, jmnc, zvzd, vpik, pivk, blje i ostalo sve sto ima dok su poslovali odicno, bolje od Adrisa, za kredit s kamatom od 10 % i to sve sto ima i posluje profitabino uveo u bankrot ?
Zar nije AV najavio 8 miiijardi kuna ulaganja ? Evo vec je prvu milijardu ulozio.
A zasto bi netko zalozio Ledo, jmnc, zvzd, vpik, pivk, blje i ostalo sve sto ima dok su poslovali odicno i bolje od Adrisa za kredot s kamatom od 10 % i to sve sto ima i posluje profitabino uveo u bankrot ?
Zar nije AV najavio 8 miiijardi kuna ulaganja ? Evo vec je prvu milijardu ulozio.
Ne znam, nisam donosio tu odluku niti sudjelovao u donošenju iste tako da mi je teško ući u glavu onoga tko je to odlučio. Ono o čemu mogu razgovarati jesu javno objavljeni podaci Adrisa, nemam nikakve insajderske informacije, znam samo ono što je na objavljeno na ZSE.
Što se ovih 1 milijarde tiče – to se misli na hotel Park? Mislim da je to bilo ipak nešto manje, oko 600 milijuna u najluksuzniji hotel u Rovinju i šire
Zašto bi Adris sve založio za jamstva nekoj stranoj banci? Mislim da se malo gubimo u ovoj raspravi. Drugi forumaši su prilično argumentirano odgovorili na sve vaše "teze", a onda kada nema više argumenata ide se u neke teorije zavjera s argumentom "vidjet ćete vi što ja govorim"
Papirnati rast dobiti jer nije uracunat gubitak na investiciji gdje je za sada nejasno hoce li se raditi o dvogodisnjem ili cetverogodisnjem gubitku neto dobiti.
Papirnati rast dobiti jer nije uracunat gubitak na investiciji gdje je za sada nejasno hoce li se raditi o dvogodisnjem ili cetverogodisnjem gubitku neto dobiti.
Slobodno prošećite po objektima kojima Adris upravlja pa ćete vidjeti kako rast nije papirnati već prilično opipljiv, no opet, svatko ima pravo na svoje teorije zavjera…
Ajmo raspravljati o budućnosti, o prihodima i dobiti Adrisa za 2019.godinu i 2020.godinu. Raspravljajmo o tome da li je dovoljno učinjeno da Rovinj uz Dubrovnik i Zagreb postane top destinacija za goste sa najvećom kupovnom moći. Možemo i špekulirati dokle će gosp.Ante Vlahović voditi Adris grupu, pa čovjek ipak ima 70 godina, tko bi mogao biti njegov zamjenik ili možda neka grupa menadžera, mislim da je Adris i dalje dobra lovina za neki inozemni fond. Eto to su pitanja koja mene muče, a ne kolika je bila cijena dionice dok su imali TDR i poslovali s Todorićem i Agrokorom.
Drustvo u koje je ulagao Adris.
https://www.vecernji.hr/premium/agrokor-sberbank-rusija-dmitrij-medvedev-1202383
Drustvo u koje je ulagao Adris.
https://www.vecernji.hr/premium/agrokor-sberbank-rusija-dmitrij-medvedev-1202383
Dobro ste naveli u perfektu, u koje je ulagao ali počmite o Adrisu pisati u futuru, gubitak od 1 milijardu kuna
prihvaćam, ali ponavljam pišimo o 2020 ili 2021.godini, gdje će biti Adris ili tko će upravljati Adrisom 2022.godine