StatusQuo
Zar ne vidite da vam namjerno baca mamce mijenjajući temu i priče o prošlosti, a stvar je jednostavna.
Ako se uspoređuje turizam onda je Maistra ta koja se prati zadnjih 10 god, a ne ADRS. A tada su rezultati opet brutalni, naime Maistra je tada bila u pelenama, a danas prihodi idu prema 1,2mlrd.
CROS i HUP tada nisu bili dio Adrisa. Možemo pratiti i Cros od preuzimanja pa da vidimo je li se što promijenilo ili je i tu stagnacija. Dividenda je kao nebitna u cijeloj priči. Govoriti o ulaganju u turizam, a ne znati koliko je tko od nas u portfelju zadnjih godina imao turista je zaista zanimljivo.
Evo ja sam se jutros probudio, ne znam jel bilo što zadnjih godina vezano za turizam, jesam li propustio što? Ili sam vrhnje prebacio u ADRS.
Ovdje se stvari mijenjaju na kvartalnoj razini, a na godišnjoj će svakome biti jasno ali možda i kasno.
Zadnjih godinu dana cijene su otresle zbog Agrokora, vidi se na grafovima pojedinih dionica točno u dan. To je promijenilo sentiment cijele burze koja je od tada u komi.
U takvoj situaciji treba gledati pojedine dionice pa i ADRS.
I za kraj, u Adrisu ne poslužuju burek što naravno neke živcira, ali zato ima vrhunske ribe za velike ribe.
A do daljnjega u bankama kamate i dalje 0%.
Ma naravno da samo provocira to radi vec odavno nije ovo prvi put da joj komentiram jer to sta radi je cisto provociranje koje traje vec mjesecima, adris ima svojih problema koji rijesava itd neman problema da netko komentira konstruktivno ali me uzasno zivicira kad netko ima ociti plan da pljuje stalno s vecinom izmisljenim pricama koje sam joj vise puta ukazao kako izvrce stvari, mogla bi bit prva koja ce na ignore otic u ovih 13 godina na forumu jer ovo sta ona radi konstatno cudi me da moderator dopusta jer ovo je cisto smisljeno provociranje onoliko koliko je dovoljno da bude na granici spamanja, a moderator i za daleko manje stvari brise postove.
Uglavnom, da pojednostavnimo.
Tko je kupio tada za 10 000 kuna LRH sada ima 30000 kuna. Tko je kupio za 10 000 kuna Adris sada ima 12 000 kuna ( ukljucujuci dividende ). A o korfu necu niti govoriti.
Ali je velika razlika i upravljanju u tim firmama.
Porast ebitda u lrh u tih 10 godina je nesto sto je adrisu nemoguce dostici. Barem ne sa ovom upravom.
Nije lijepo na temi ADRISA hvaliti druge firme, niti vam zelim da izgubite. I necete izgubiti. Samo vam.zelim da ne stagnirate. Nedostaje nam dionica u koje se moze investirati.
Jedino, mene je strah investirati u adris jer ovdje su svakakvi scenariji mogući.
Sjetite se tko je mislio prije 3 godine da ce se LEDU ovo dogoditi?
Adris mi čini oko 35% porfelja, i imam velika očekivanja u budućnosti, a pisanja o prošlosti na temi dionica za mene su irelevantno. Kod ulaganja imao sam promašaja ali u posljednje vrijeme sam u pozitivnom raspoloženju zbog dobrih odluka KODT i HUPZ kojih držim posljednjih tri godine.
StatusQuo
Zar ne vidite da vam namjerno baca mamce mijenjajući temu i priče o prošlosti, a stvar je jednostavna.
Ako se uspoređuje turizam onda je Maistra ta koja se prati zadnjih 10 god, a ne ADRS. A tada su rezultati opet brutalni, naime Maistra je tada bila u pelenama, a danas prihodi idu prema 1,2mlrd.
CROS i HUP tada nisu bili dio Adrisa. Možemo pratiti i Cros od preuzimanja pa da vidimo je li se što promijenilo ili je i tu stagnacija. Dividenda je kao nebitna u cijeloj priči. Govoriti o ulaganju u turizam, a ne znati koliko je tko od nas u portfelju zadnjih godina imao turista je zaista zanimljivo.
Evo ja sam se jutros probudio, ne znam jel bilo što zadnjih godina vezano za turizam, jesam li propustio što? Ili sam vrhnje prebacio u ADRS.
Ovdje se stvari mijenjaju na kvartalnoj razini, a na godišnjoj će svakome biti jasno ali možda i kasno.
Zadnjih godinu dana cijene su otresle zbog Agrokora, vidi se na grafovima pojedinih dionica točno u dan. To je promijenilo sentiment cijele burze koja je od tada u komi.
U takvoj situaciji treba gledati pojedine dionice pa i ADRS.
I za kraj, u Adrisu ne poslužuju burek što naravno neke živcira, ali zato ima vrhunske ribe za velike ribe.
A do daljnjega u bankama kamate i dalje 0%.
Ma naravno da samo provocira to radi vec odavno nije ovo prvi put da joj komentiram jer to sta radi je cisto provociranje koje traje vec mjesecima, adris ima svojih problema koji rijesava itd neman problema da netko komentira konstruktivno ali me uzasno zivicira kad netko ima ociti plan da pljuje stalno s vecinom izmisljenim pricama koje sam joj vise puta ukazao kako izvrce stvari, mogla bi bit prva koja ce na ignore otic u ovih 13 godina na forumu jer ovo sta ona radi konstatno cudi me da moderator dopusta jer ovo je cisto smisljeno provociranje onoliko koliko je dovoljno da bude na granici spamanja, a moderator i za daleko manje stvari brise postove.
[/quote]
Nemojte se ljutiti Status Quo, ali ćinjenicu su činjenjce.
Činjenice su da je u proteklih godina LRH imala znacajno veci porast cijene dionice ( s pravom ), a o KORF necu niti govoriti, nego Adris.
Adris je jednostavno propustio prilike.
Po tome spamate vi. Tj vi ste spamer.
Vi bi kao matematicar trebali zanti tko su.numerati.
Numerati su oni koji samo suhe cinjenice i brojke gledaju. Brojke govore drugacije od vas.
Nisu li neki masno platili lrh pa je bilo nekih tužbi ili se to ne računa
Da mogli bi malo i na taj nacin kako ste uopce mogli ulozit u korf i lrh oni tako los povrat imaju kad ste na bitcoinu ili nvidiji mogli zaradit bar 10 puta vise jao kako losa investicijska odluka.
Adris mi čini oko 35% porfelja, i imam velika očekivanja u budućnosti, a pisanja o prošlosti na temi dionica za mene su irelevantno. Kod ulaganja imao sam promašaja ali u posljednje vrijeme sam u pozitivnom raspoloženju zbog dobrih odluka KODT i HUPZ kojih držim posljednjih tri godine.
Ovo je posteno napisano. Cak ste mozda i u pravu. To nisu panegirici i fantazmične matematike o dobiti adrisa u budučnosti.
Ja samo kazem da su LRH i LRHC sa redovitim
godisnjim 14 % povecanjem dobiti uz 44 do 48 % EBITDA za sada u velikoj prednosti nad adrisom.
Osim toga ima i diverzificiran portfelj u sloveniju i dalje ce ga diverzificirati tako da se smanjuje rizik.
A rizik Hrvatske svi znamo kakav je. A o riziku poduzetnika poput AV i IT sve znamo.
Maistra odlična, hupz odličan, Cros odličan, Cromaris vrlo dobar, Sava udio odličan kao i Triglav udio.
Pitanje
Koliko danas vrijedi Cros?
Tk Cros-a 2,363 mlrd, a p/e ide ispod 8 vrlo brzo
da ne misli renči da ja samo gledam P/E gledam i P/B a on je kod lrh 2 puta veći a kod lrhc 3 puta veći a sve preporuke kažu da te dvije vrijednosti što su manje to bolje pa mi sada nije jasno tko je tu u krivu.
Dakle svi mi sami donosimo odluke gdje i kako investirati. Ja Adris promatram iz perspektive nekoga tko je počeo kupovati na 200kn, te konstantno reinvestirao dividende. Kupovao sam i na zadnjem padu 412-420. Tko je htio i mogao bilo je dosta prometno. 100tinjak kn dividende zadnjih par godina sam vratio u adrs i sada ide još 17,5kn.
Kamata na kamatu školski primjer ali ne ide to preko noći. Treba 20ak god do exponencije, da je to lako svi bi tako mogli.
Laka zarada je poželjna ali često zna ponijeti pa lako odleprša, npr todex, građevinari itd.
Disperzija, dokupljivati na korekcijama ako je poslovanje ok i reinvest dividende.Tako kažu najveći.
Maistra odlična, hupz odličan, Cros odličan, Cromaris vrlo dobar, Sava udio odličan kao i Triglav udio.
I onda AV profučka tu dobit ulaganjem u razne sheme financijskog inženjeringa. Evo tu vam je sistemski rizik. Kako inače nazvati poslovanje sa IT.