17,5 kn dividenda
Pola kune vise nego lani :).Vise me zanima oce posolit milijardu od Agrokora.
Ipak dobit 374 mil. HRK ?
Dividenda 17,5 kuna.
Najava ” rastuče dividendne politike “.
Ajde da vidimo i to ..
http://www.zse.hr/default.aspx?id=82785
lp
Opet ti po svome,vidi,nema smisla ova rasprava,sve šta znaš je ljepit izvješća i pričat kako je ADRS super firma jer je većina ostalih u hrvatskoj u banani,kakvi su to kriteriji?Najbolji od najgorih?Zato ni ne ulažem u ZSE,osim nešto ADRS,zašto ne uspoređuješ sa nekom kompanijom vani? Da,ADRS bi bio usporediv i sa takvima da je u pravim rukama,da taj netko zna iskoristiti potencijal.Zato ti i dalje misli kako je sve super i živ meni budi!
btw čekam tvoju analizu poslovanja za 4q2017?
Kao što možeš vidjeti, nakon sjednice NO-a objavljeni su rezultati za 2017… slobodno se može proučiti, a u međuvremenu samo jedan brzinski citat: “U 2017. godini Adrisove tvrtke ostvarile su dvoznamenkasti rast neto dobiti, a, gledajući konsolidirano, rast iznosi 33 posto.”
Također, zanimljivo mi “priznanje” kako se od svih hrvatskih tvrtki ulaže samo u Adris, a onda s druge strane na ovom forumu tako ih pljuvati i kritizirati…
AV nakon samih hvalospjeva podiže dividendu za vrtoglavih 50 lipa
i kao što sam već napisao opravdava ga samo za sve kupnja hupz a koja je cijena kao i z sve ostalo još uvjek ne znamo
konkurencija u akciji
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/triglav-otkupio-vecinski-udjel-u-raiffeisen-mirovinskom-osiguravajucem-drustvu/
a kod adrisa/co sve ide sporo
sve je u nekim sudskim problemima i nejasno pa tako i sa hotelom marjan u splitu a sve ide presporo
Slučaj s preuzimanjem Marjana pratim vec cca. godinu dana i ne bi reko da je Adris kriv za tromost procesa… :/ Dapače, u njihovom je interesu da se stvari više pokrenu.
[/quote]
a i Vi ga pilite na opako ne radi se o tome da je adris kriv nego se radi o tome da je adris stalno u nekim sporovima kojima se nezna kraj ni kako će završiti a novci su uloženi a nema povrata na sve što je uloženo:
agrokor,marjan sava re sve pod upitnikom
maistra ulaganja skupa kao svetog petra kajgana a još se ne zna koliko je plaćen hupz a hotel u rovinju kasni a što co čaka sa kupovinom preostalog djela co
nema dobrih naznaka o dividendi cijena dionice na burzi u stalnom padu
[/quote]
@plavi01 ne bi sad htio ispadat neki fiškal na strani Adrisa, samo ne mogu do kraja shvatiti skeptičan ton prema tako uspješnoj grupi koja puno riskira, ali bogami i profitira. Nedavno je u Lideru bio komentar Danka Sučevića da je Adris prva grupa u Hr koja je migrirala iz jedne branše u više drugih i to za sada vrlo uspješno. Iz te perspektive mi čini da se Adrisu daje premalo kredita, iako se iz medija ne može doznati baš sve i puno upitnika ostaje iznad glave.
[/quote]
pa tih puno upitnika ostaje iznad glave i ruši cijenu i dalje a AV predstavlja aureole oko glave
Bez ove dividende, cijena P-a ispod 400 kn!?
Dakle pad za više od 100 kn od cijene prije Agrokora, a otpisi će biti vjerojatno ispod 50 kn i to u najgorem slučaju!
Prostor za rast dakle popriličan!
Ali je P/E visok. To je jos stara lova od prodaje duhana. Adris 60% zarade isplaćuje kroz dividendu.