Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 15.803 | 1,500 | 10,50 | 10,75 | -3,23% |
Slažem se s vama, umjesto da pomogne Todoriću, Fižuliću, Čačiću, Paviću, Kutli i ostalima ona pomaže AD Plastik… Užas!
[/quote]
Svima njima su pomagali pa znamo kako su završili.
Put u pakao popločen je dobrim namjerama.
[/quote]
Možda sam glupo žensko, ali koliko sam pročitala tu se radi o bespovratnim sredstvima EU, a ne države, tako da …
“Osnovni cilj predstavljanja bio je informirati potencijalne prijavitelje i njihove partnere o mogućnostima i uvjetima korištenja sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Javnog poziva za CEKOM-e.
Također, u okviru konferencije dodijeljene su prve tri Odluke o financiranju u okviru EU natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“, ukupne vrijednosti preko 26 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Tako je tvrtki AD Plastik d.d. iz Solina dodijeljeno 19.632.690,36 kuna za projekt Pilot linija bojanja koji će uključivati izradu prototipova, testiranje nove opreme i novih materijala te unaprijediti proces obrade plastike. Prijavitelj će za potrebe realizacije projekta zaposliti 26 novih djelatnika.”
ne znam koliko je to sad važno, ali samo da se zna, čisto da ne promakne..eur/rub ispod 60, nakon skoro 2 god..https://www.investing.com/currencies/eur-rub
A bogami i sa EU tržišta:
Vaš link …
Vaš link …[/url]
Volim čitati izraze poput “rise”, “growth”, “record mothly high”, “rebound” :-))
Pa valjda će se to konačno odraziti i na rast dobiti naših plastičara u Q1?!
Skoro da nema firme koja nije prodala više auta nego lani.
AD Plastik je bastion sigurnosti u ovoj našoj bari.
Vjerojatno ljudi gledaju u čudu što se to oko njih događa i bezbrižno pakiraju proizvode za strane kupce.
Kolega Jubito, konačno ste došli na moje … živčeke u škrinju, pivo pod ruku i iz ladovine promatrat ovaj rusvaj … deset kunića gore ili dole, ne igra nešto bitno u životu …
Ne može se staviti “živčeke u škrinju” kada nam se ruši cijelokupni gospodarski i financijski sustav države, a razmjeri i posljedice su zapravo još uvijek nepoznati.
Doduše, ovo nije taj topic. Tu se broji kešovina. :-))
Ja jedino ovo dokupio na 150kn, ostalo zasad ne diram dok se ne iskristalizira situacija.
Cijene nafte nastavile su u ponedjeljak rasti na međunarodnim tržištima iznad razine od 55 dolara, poduprte isključivanjem najvećeg naftnog polja u Libiji, kao i zbog povećane napetosti nakon raketa koje je krajem prošloga tjedna SAD ispalio na sirijsku zračnu luku.
Prošlotjedni rast cijena nastao je zbog „relativno visokog OPEC-ovog pridržavanja dogovorenih rezova i širokog uvjerenja da će se smanjenje proizvodnje produljiti i na drugo polugodište, kao i geopolitičkih kretanja”, objavio je Tamas Varga iz PVM-a.
http://www.seebiz.eu/cijene-nafte-ucvrstile-se-iznad-55-dolara-zbog-libije-i-sirije/ar-153978/
I dalje samo dobre vijesti iz Rusije:
Vaš link …
“Renault will start Russian assembly car exports to six Persian Gulf countries”
Danas uopće nije bilo trgovine dionicom AD Plastika.
Ne pamtim više kada se dogodio trgovinski dan, a da niti jedna dionica nije protrgovana, samo znam da je to bilo jako davno !
I kupnja i prodaja su k’o napete puške.
Izvješće za Q1 će vjerojatno biti startni pucanj i odrediti daljnji smjer. Nadam se da će biti dobro, malo bolje nego lani.
PS
Jedino ja ovdje nešto škrabam, pa gdje ste ljudi?