Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
Za mene osobno jedan bitan podatak čiju sam objavu očekivao.
http://eng.autostat.ru/news/view/13687/
Znači, tijekom prva dva mjeseca je u Rusiji proizvedeno 187.000 automobila, što je 24,3% više nego u istom periodu prošle godine. Vjerujem da bi ovo trebala biti dosta jasna indikacija početka oporavka tržišta, međutim sve je to još uvijek dosta nestabilno ako gledamo na mjesečnoj razini (nakon velikog rasta proizvodnje u siječnju, rast u veljači iznosi svega 0,9%), ali mislim da sa određenom sigurnošću možemo govoriti o rastu proizvodnje na razini godine, što će dati pozitivan utjecaj na poslovanje.
U članku se spominje i da se Avtovaz vratio na petodnevni radni tjedan, a nedavno smo mogli pročitati i da je Revoz u Sloveniji uveo noćnu smjenu i povećava opseg proizvodnje (mislim da su to dva najveća kupca ADPL-a; Revoz je sigurno najveći, a Avtovaz je bio drugi prije kraha ruskog tržišta, dali je još uvijek nisam siguran).
Ako na sve to dodamo vijest da je prodaja u EU tijekom prva dva mjeseca porasla 6,2%, mislim da je smjer budućeg poslovanja društva dosta izvjestan.
Negativan utjecaj na rezultat prvog kvartala očekujem jedino od tvornice u Srbiji, jer su u tvornici Fiata u tijeku pripreme za početak proizvodnje redizajna modela Fiata 500L (čija proizvodnja kreće u travnju), pa je trenutna proizvodnja vjerojatno u nešto manjem obujmu. Ali već sa sljedećim kvartalom bi se to trebalo vratiti u normalu , jer za redizajn modela ADPL ima ugovorene veće isporuke nego što je to bilo za izvorni model.
Tako da, nikome nije ugodno gledati kada mu cijena dionice pada, ali mislim da je ovo samo blaga korekcija uslijed pada cijelog tržišta. Kada se situacija stabilizira, fokus će se vratiti na poslovanje tvrtke.
Molim da se ovo ne shvati kao nagovor na kupnju ili prodaju dionica ADPL-a.
Cijela burza pada svaki dan nekoliko postotaka a ovaj ADPL nikako ispod 150 kn. nervira me to, nikako mi ne daju priliku da se vratim u dionicu. A čekam s kešom. Nadam se da ću ipak dočekat.
Redovna sjednica NO će biti tek krajem svibnja.
Vidjeti ćemo da li će na toj sjednici biti predložena dividenda.
A možda je ove godine neće ni biti, možda se lova uloži u kakav novi proizvodni pogon ili štogod drugo.
Važno da love ima.
A i izvješće za Q1 će biti znakovito.
PS
Ipak preokret na ZSE, ali treba pažljivo pratiti što se vani zbiva.
Vaš link …
Vaš link …
[/quote]
19.632.690,36 kuna bespovratnih sredstava !
Nema se tu što za reći, najbolji su u HR industirji.
Ne kužim državu koja pomaže uspješne
Slažem se s vama, umjesto da pomogne Todoriću, Fižuliću, Čačiću, Paviću, Kutli i ostalima ona pomaže AD Plastik… Užas!
postali smo day trade dionica, super…
Kako drugi rone, mi smo još i dobri.
Iako, situacija je zapravo posložena za rast, a ne za pad cijene, ali dobro …
strpljen – spašen.
Slažem se s vama, umjesto da pomogne Todoriću, Fižuliću, Čačiću, Paviću, Kutli i ostalima ona pomaže AD Plastik… Užas!
[/quote]
Svima njima su pomagali pa znamo kako su završili.
Put u pakao popločen je dobrim namjerama.
[/quote]
A kome bi onda trebalo pomagati? Todoriću, Kutli i ostalima dakle neuspješnima ne, s čime se i slažem, ne AD Plastiku koji je uspješna firma s čime se ne slažem. Kome onda pomagati?