ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 13.11.2024. u 04:10
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,01
22.126
2,009
10,80
11,10
-4,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vjeko ce me opet pobrisat (ne znam zasto), ali tko garantira dividendu? Zarada moze otici i na druge stvari!

Misliš da mirovinski fondovi kupuju AD Plastik bez veze?
Pa svi očekuju lijepe dividende ovdje, zato i kupuju dionice.
Ovo je tzv. dividendna dionica.
[/quote]

pa i nije baš neki argument da fondovi kupuju.. kupuju RBA fondovi, OMF B i dobrovoljni (zajedno podebljali u ovoj godini cca 61.300 kom)
međutim u isto vrijeme prodaju redom: Erste OMF B, AZ OMF B i ESOP (ovaj trojac je u ovoj godini ‘iskipao’ cca 60.000)

usporedbom podataka ‘prvih 10’ zadnjih dana 2016. i zadnjeg tekućeg stanja s SKDD došao sam do tih saznanja
još dodajem, kao zanimljivost, da se vlasnička struktura dodatno raspršila jer ‘prvih 10’ u istom periodu koji gore navodim, drži cca 11.500 dionica manje?!

ipak se slažem sa Jubitom, ADPL jest dividendna dionica i sudeći po izjavi g. Došena kako će ‘u srednjem roku poduplati prihode’, zaista ne vidim načina kako bi mogli fulat dividendu?

još dvije izjave g. Došena valja zapamtiti (pribilježiti) iz emisije: samo rukohvate lifraju diljem svijeta, no za ozbiljniju proizvodnju morate biti unutar 300-350 km od kupca!

Peroš prodao dionice vrijedne 1,2 mil.kuna.zašto nije čekao dividendu?

Čeka sa ostalih 81% dionica koje još ima.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Čeka sa ostalih 81% dionica koje još ima.
[/quote]

Da budemo precizni prodao je 30 % pa mu je preostalo 70 % dionica, a ne 81 % :).

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nisam rekao da nece biti dividende, vec da ne mora biti dividende. Znam ja dobro da je ovo dividendna dionica.

pa i nije baš neki argument da fondovi kupuju.. kupuju RBA fondovi, OMF B i dobrovoljni (zajedno podebljali u ovoj godini cca 61.300 kom)
međutim u isto vrijeme prodaju redom: Erste OMF B, AZ OMF B i ESOP (ovaj trojac je u ovoj godini 'iskipao' cca 60.000)

Ono što sam htio reći je da je ADPL-R-A dionica koju skupljaju i imaju razni fondovi.
Točno je da su neki fondovi prodavali, ali ipak ništa spektakularno i neobično (promjene sam i sam objavio na topicu),
Značajan kupac koji je podigao cijenu iznad 160 kn se očigledno nalazi ispod TOP10.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ad plastik pri dnu članka
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=956146

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Proizvođač autodijelova Gestamp vrednovan 3,7 mlrd. eura.

Španjolski proizvođač auto-dijelova Gestamp planira inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) koja će kompaniju vrednovati na 3,7 milijardi eura.

Time će Gestampov izlazak na burzu biti najveći europski IPO u dosadašnjem dijelu 2017. godine. Radi se o pravom divu proizvodnje auto-dijelova osnovanom 1997. godine, a koji u 98 tvornica širom svijeta zapošljava 36.000 ljudi. Njegovi dijelovi mogu se pronaći u preko 800 modela automobila. Među kupcima nalaze se i Volkswagen i Renault. Neto dobit prošle je godine iznosila 221 milijun eura, 37 posto više nego godinu ranije, a dobit prije oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) bila je 11 posto viša na 841 milijun eura.

Najveći izlazak na burzu u EU

Cijena ADPL je pala 2.71% a ja gledam zašto.

Ono zbog pada Todexa. LOL.

Postoji li manje korelirana firma sa Agrokorom na burzi od ADPL-a?

Ovo je totalni safe spot u slučaju daljnih problema sa Agrokorom (koje očekujem).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Očito je pala zbog izloženosti Rusiji, koja je i uzrok nestabilnosti Agrokora.
To je jedna malo šira priča… Nažalost nemam ovu dionicu, jer sam uložio
u nešto drugo što se pokazalo unosnije za sada, ali mi je bila u vrhu užeg
izbora mislim da odlično upravljana kompanija, dividende su sjajne.
Jedna od onih koje se jučer isplatilo kupiti uz diskont. Dobre perspektive.
Samo za prave ulagače.

Očito je pala zbog izloženosti Rusiji, koja je i uzrok nestabilnosti Agrokora.
To je jedna malo šira priča…

kako bi netko uspio povezati adpl-rusiju-agrokor i staviti ih u međusobnu korelaciju i po kojoj formuli, to mi je zbilja nedokučivo… ali izgleda da je jučer bilo takvih koji su i to uspjeli!

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Zaboravite ako ne ide…. da ne gubite vrijeme oko Rusije,
jer treba volje i vremena, imate puno tzv. otvorenih izvora o tome.
Mnogim ljudima život prođe, a da uopće ne razmišljaju o Rusiji
i ruskoj politici, ali kada se investitor preporučio bih širu sliku.

Bitno da je ADPL vrlo uspješan, ova pozicija je kvalitetna.

Za spas Agrokora fronta od Rusije do Bruxellesa: Krizni scenariji razrađuju se već mjesecima

New Report

Close