ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 19:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/zbog-jake-kune-lani-smo-izgubili-milijun-eura-prihoda-20170228
‘Zbog jake kune lani smo izgubili milijun eura prihoda’

Važno je napomenuti kako su proizvedene količine i pokazatelji prodaje na prošlogodišnjim razinama. Pad prihoda većim je dijelom uzrokovan utjecajem kretanja tečaja. Smanjili smo znatno kreditnu zaduženost i obveze prema dobavljačima, a vrijednost naše dionice u protekloj godini porasla je za 40,2 posto te je isplaćena rekordna dividenda od 12 kuna.

Trenutno na ruskom tržištu radimo s AvtoVAZ-om, Renaultom, Ford Sollersom, Volkswagenom Kaluga, ali u pregovorima smo za povećanje proizvodnje i prodaje s postojećim i s novim kupcima. Konačno se osjeća trend dinamike rasta, a i sam tečaj rublja kreće se prema stabilizaciji pa se tako već ove godine predviđa rast gospodarstva i jačanje rublja. Predviđa se i zaustavljanje pada prodaje automobila, točnije rast od četiri posto, što ćemo sigurno znati iskoristiti.

Štednja je mudrost trošenja.

Uvedena treća smjena u Revozu.

http://www.revoz.si/sl/inside.cp2?uid=DB124B6B-1E78-7C3F-0F34-8354E90B85C8&linkid=news&cid=D26DF9BA-E15F-1656-8800-87FDF29554F0

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

https://hrti.hrt.hr/video/show/3222907/druga-strana-hrvatski-proizvod-smart-twingo-i-maserati-1-ozujka-2017

Pogledajte predsjednika uprave. Vrlo zanimljiv osvrt na srednjoročna tržišta

Interesantno. Imali smo nedavno raspravu o duplanju dobiti na razini grupe. I to već iduće godine. Ovdje se spominje duplanje prihoda. Ne znam na koju foru s obzirom da su kapaciteti, osim Rusije, izrazito popunjeni, ali dobro zvuči. Možda će se otvoriti još koja tvornica na istoku, a i koji je srednjoročni period (1-5) god? Kuna jača, očekuje se rekordna turistička sezona, dakle puno eura, što bi dodatno trebalo utjecati na tečaj, a g. Došen lijepo je objasnio da im to nejde u prilog. Mislim, svaki cigo svojeg konja hvali, nadam se da ovaj razgovor nije takav, jer želim vjerovati u tu priču. Ali uduplavanje prihoda, a s druge strane skoro pa vjerojatno jačanje kune, to su mi već dvije kontradikcije. Opet izjave čelnika Ad plastik, bar zadnjih 5 god, skoro uvijek su bile umjerene, neishitrene, a na tom tragu je i ovaj intervju.

Ja sam u petak dokupio još plastike.
Malo sam si pokvario prosjek (sad je 103,34), ali obzirom na dividendu i sveukupnu priču koja prati AD Plastik, mislim da je daljnji rast cijene prilično izvjestan.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Malo sam si pokvario prosjek (sad je 103,34), ali obzirom na dividendu i sveukupnu priču koja prati AD Plastik, mislim da je daljnji rast cijene prilično izvjestan.

Čestitam, kolega, ali kolika je ta dividenda za 2016.? Prošle godine su objavili dividendu već u veljači?

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

Čestitam, kolega, ali kolika je ta dividenda za 2016.? Prošle godine su objavili dividendu već u veljači?
[/quote]

Uskoro ćemo znati.

Vrijeme poziva na na glavnu skupštinu u 2016 dolazi 16 dana nakon objave rezultata za 2015 godinu.

Ove su godine objavljeni 17/02 i prošlo je otprilike 18 dana.

Strpljenja.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Uskoro ćemo znati.

Vrijeme poziva na na glavnu skupštinu u 2016 dolazi 16 dana nakon objave rezultata za 2015 godinu.

Ove su godine objavljeni 17/02 i prošlo je otprilike 18 dana.

Strpljenja.

sudeći po tome kako ‘metla’ radi, još tamo od početka veljače o.g., bit će dividende sigurno i to izdašne
nego, jel imao tko problema s otvaranjem ovog filmića na HRTi?

Koliko vidim na ZSE, poziv na Glavnu skupštinu obično ide u lipnju, Odluke Glavne skupštine u srpnju.
A da li će biti kakav predujam dividende, to ne znam.

http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ADPL-R-A

@accountant

Trebaš se registrirati, tek onda možeš gledati HRT.
Inače radi OK.

Ako ćemo baš po protokolu, onda prvo ide najava sjednice NO, pa obavijest da je sjednica NO održana i odluke istog (tamo će biti navedena dividenda odnosno predujam dividende), pa tek onda poziv na GS. Sve ove godine su tako radili, pa ne vidim zašto bi ova godina bila izuzetak. Istina, očekivao sam da će sjednicu NO već najaviti i odraditi … valjda imaju previše posla pa ne stignu ….
Filmić – da, treba se registrirati, što mi se nije dalo, pa hvala kolegi cayatanu što je ukratko prenio ono najvažnije iz filmića … još da se to i ostvari …. love do krova ….

Vjeko ce me opet pobrisat (ne znam zasto), ali tko garantira dividendu? Zarada moze otici i na druge stvari!

Vjeko ce me opet pobrisat (ne znam zasto), ali tko garantira dividendu? Zarada moze otici i na druge stvari!

Misliš da mirovinski fondovi kupuju AD Plastik bez veze?
Pa svi očekuju lijepe dividende ovdje, zato i kupuju dionice.
Ovo je tzv. dividendna dionica.

New Report

Close