ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 13:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Termin za taj forum je već ranije tiho ugašen, tj. nije se ništa radilo da bi se on održao. I prije Plenkovićevog posjeta Ukrajini. Adpl je već prisutan u Rusiji, ovo zahlađenje je više minus za one firme koje tek kane nešto rediti s Rusima.

Termin za taj forum je već ranije tiho ugašen, tj. nije se ništa radilo da bi se on održao. I prije Plenkovićevog posjeta Ukrajini. Adpl je već prisutan u Rusiji, ovo zahlađenje je više minus za one firme koje tek kane nešto rediti s Rusima.

Molim vas, citiram veleposlanika Ruske federecije:

” Ruski veleposlanik kaže da je duboko zabrinut za budućnost hrvatsko-ruskih odnosa i da nije normalno da Hrvatska više od godine nema veleposlanika u Moskvi.

“Moj je zadatak, kao veleposlanika da minimiziram bilo kakve posljedice. Nije tajna da je robna razmjena s Hrvatskom smanjena gotovo 50 posto. To je katastrofa. Prije svega, hrvatski su izvoznici i poljoprivrednici ti koji pate”, rekao je Azimov. ”

Ako mislite da politika nema veze sa ekonomije onda ste jako naivni.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

još gori slučaj je onaj u siriji u vezi ine i naftnih polja. vanjsku politiku da vode najveći neprijatelji hrvatske na ovom bi im pozavidjeli.

who dares, wins

Vjerojatno se Plenković okrenuo u obranu interesa Ukrajine jer nam je Ukrajina pošteno i profesionalno remontirala borbene avione MiG-21.
Sigurno računa na velik rast i suficit robne razmjene s Ukrajinom.
Ajme meni ….

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Mislim da položaj ADPL neće biti ugrožen u Rusiji zbog toga što je najveći
pojedinačni vlasnik ADPL-a ruska firma. Barem se nadam tome 🙂

Mislim da položaj ADPL neće biti ugrožen u Rusiji zbog toga što je najveći
pojedinačni vlasnik ADPL-a ruska firma. Barem se nadam tome 🙂

Zvuči logično, nadajmo se da je tako.

nikako pozitivno. al i dalje ce USA, citaj Trump odrediti buducnost Rusije, a tako i ADPL-a

nikako pozitivno. al i dalje ce USA, citaj Trump odrediti buducnost Rusije, a tako i ADPL-a

moš misliti da će netko van rusije odrediti njenu budućnost. srećom pa ovo nema skoro pa nikakav utjecaj na adpl. o poljoprivredi bi se već dalo pričati. posebno o posrednom utjecaju na cijenu mesa koje sad rusija ne uvozi u tolikom količinama iz eu pa se k nama prelijeva svo smeće ovog svijeta.

who dares, wins

Utjecaj ovog odgođenog foruma na poslovanje ADPL je jednak utjecaju mjesecevih mjena.

Firme nakon uvođenja SAP-a gube po 1.5 do 2% revenuea godišnje.

Garantiram da će ovo biti manje (ako uopće manje) zbog ovoga.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Umjesto vijesti o nekakvom forumu, zanimljiva je odluka o rezanju proizvodnje od strane OPEC-a.

Takav dogovor gotovo sigurno natjerati će RUB dolje naspram EUR.

To je već nekakav direktni opipljivi utjecaj na poslovanje firme.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Zanimljiva je odluka o rezanju proizvodnje od strane OPEC-a. Takav dogovor gotovo sigurno natjerati će RUB dolje naspram EUR.

Dajte ovo malo pojasnite.

Poslovanje ADPL u Rusiji vrši se u rubljima. Konsolidacija se vrši u eurima. Što je euro manji naspram rublje to je to bolje za ADPL jer poslovanje iz Rusije više vrijedi.

Rast cijene nafte i rast cijene rublje jako su korelirani. Stopa koreliranosti izmedju recimo EURRUB i nafte je -0,94.

To znaci da rastom cijene nafte gotovo u stopu rublja raste naspram eura.

Gotovo su refleksija jedno drugog.

New Report

Close