ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 16:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

… .i zašto su baš ove godine odlučili kupovati za trezor zašto nisu kupovali prošlih godina kada se moglo kupiti po 90 kuna .mogli su kupnjom držati na 120 kuna pa cijena ne bi ni pala na 80.sada oni idu kupovati kada je cijena na plafonu a dobit od lani porasla za samo 4%.

Ponavljam pitanje:

Da li ti to samo nagađaš ili namjerno širiš dezinformacije?
Ako tvrdiš da ADPL kupuje za trezor, onda izvoli to nečim dokazati !
[/quote]

Ne kupuju, nego izgleda da planiraju kupovati. Vjerojatno se mislilo na ovo: http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/2OdcL38YLaIw4FY8CLe1Dg==.pdf

Ne kupuju, nego izgleda da planiraju kupovati. Vjerojatno se mislilo na ovo: http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/2OdcL38YLaIw4FY8CLe1Dg==.pdf

Pa to je u redu. Ja sam im svojedobno (mislim da je to bilo prije ljeta) poslao prijedlog da ADPL počne otkupljivati vlastite dionice, pa čak i da ponište otkupljene dionice kako bi se povećala vrijednost postojećih dionica i dobit po dionici. Tada se vrijednost na burzi vrtila oko 100 kn/dionica čini mi se.
Sada je situacija ipak drugačija jer je cijena bitno veća.

Ako i izglasaju prijedlog Odluke o davanju ovlasti Upravi za stjecanje vlastitih dionica, a ne sumnjam da hoće, to još uvijek ne znači da će Glavna skupština usvojiti Odluku, iako vjerujem da hoće jer sada TOP 10 dionica drži 60% društva. Ako se Odluka usvoji i odobri stjecanje vlastitih dionica, to opet ne znači da će Uprava zaista i otkupljivati vlastite dionice.

Masa društava ima usvojenu odluku o stjecanju vlastitih dionica već godinama, pa nisu kupili ni jednu jedinu, tako da sve to skupa ne znači ništa posebno što se tiče idućih nekoliko mjeseci.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

izglasati će oni to jer su puni dionica koje vrijede 30 mil. kuna .koliko bi dana oni to prodavali na burzi a da ne sruše cijenu a fondovi izgleda nisu zainteresirani jer su se napunili dionica po povoljnijoj cijeni oko 110 kuna pa bi možda i oni prodavali.ne mogu oni dugo čekati jer je tržište prevrtljivo i situacija se u svijetu promjeni za tren.najbolje sada prodati a ako stvari krenu nizbrdo firma će pokriti gubitak.

izglasati će oni to jer su puni dionica koje vrijede 30 mil. kuna .koliko bi dana oni to prodavali na burzi a da ne sruše cijenu a fondovi izgleda nisu zainteresirani jer su se napunili dionica po povoljnijoj cijeni oko 110 kuna pa bi možda i oni prodavali.ne mogu oni dugo čekati jer je tržište prevrtljivo i situacija se u svijetu promjeni za tren.najbolje sada prodati a ako stvari krenu nizbrdo firma će pokriti gubitak.

Pa tko tebi brani da prodaš po toj dobroj cijeni po kojoj će, kako tvrdiš, prodavati glavonje? Zašto misliš da će njima biti prihvatljiva ona cijena koja tebi npr nije prihvatljiva?

Vaš link …

Vaš link …

Točka II je zanimljiva. Ne da ne namjeravaju prodavati esop dionice, kao što neki špekuliraju, nego se čini da će si ih dodijeliti još.

Mogu kupovat do 400 tisuća dionica! Koliko sad imaju? Oko 250 000? Onda se mogu nakupovat ohoho.

sa 4.000+ dionica na asku do 140 kn ADPL mi baš ne izgleda primamljivo, trenutno… bez obzira na licence to kill Upravi da kupuje za trezor

kakvo je vaše mišljenje, ekipo?

Mogu kupovat do 400 tisuća dionica! Koliko sad imaju? Oko 250 000? Onda se mogu nakupovat ohoho.

Još ne mogu kupovati ništa.
Tek kada Glavna skupština usvoji odluku moći će stjecati (kupovati) vlastite dionice, a kada će biti Glavna skupština – možda za mjesec dana, a možda na ljeto iduće godine.

@accountant

pretpostavljam da računaju kako će ih poklopit RBA doborovljni mirovinski fond koji nemilo skuplja zadnja dva mjeseca, a vrti se oko te cijene.
Što se mene tiče, važno da ne lupaju po bidu i ne ruše cijenu.

Dobra je vijest da je cijeli promet i rast cijene u četvrtak i petak bio bez učešća RBA dobrovoljnog mirovinskog fonda.
Hoću reći, imamo još kupaca osim navedenog fonda, što je dobro.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/rusi-otkazali-hrvatsko-ruski-gospodarski-forum-veleposlanik-azimov-duboko-sam-zabrinut-za-buducnost-hrvatsko-ruskih-odnosa/5317591/

nikako dobra vijest za ADPL.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/rusi-otkazali-hrvatsko-ruski-gospodarski-forum-veleposlanik-azimov-duboko-sam-zabrinut-za-buducnost-hrvatsko-ruskih-odnosa/5317591/

nikako dobra vijest za ADPL.

Prva velika strateška pogreška premijera.
Kao prvo okrenuli se Ukrajini … čemu? Naravno da su nas obje ruke tamo dočekali kad ih nitko neće, pa gdje na svijetu kapital dolazi u nesigurno političko i vojno okruženje???
Još onda izjava kojom se narušava integritet ruskog MVP, katastrofa!
Umjesto da idemo prema Rusiji, gdje nas moguće čeka zatopljenje odnosa na relaciji Rusija – zapad. ako se to dogodi, zbog ove nesmotrenosti premijera i našeg MVP, biti ćemo zadnja rupa na svirali u eventualnim budućim odnosima Rusije i zapada.

Da, ovo je loša vijest za ADPL definitivno jer Rusija im je bitna stavka u poslovanju.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close