Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,56 | 26.556 | 2,515 | 10,50 | 10,70 | 1,42% |
Istječe im početkom 11mj. Inače jako me svrbe prstići ili kak se to već kaže (mislim na prodaju).. Ovaj današnji skok je lijep, ali..5% u danu i novi osmogodišnji ATH..to mi već liči na ozbiljne špekulacije..pa narasli smo 16% u mjesec dana. Ok, očekujemo super izvještaj, prodaja raste, Rusija se oporavlja, etc. Ali, pa neće valjda neki bijesni balončić..ili ćemo na stare, dobre grane iz kraja 2007, tj. 260kn?
Rasli jesmo ali ne bih govorio o balonu. P/E je negdje oko 12.5. P/EBITDA je oko niskih 3. Nije toliko bitno ali nije ni za odbaciti da još nismo dostigli ni BVPS koji je oko160KN. Na zadnju prethodno isplaćenu dividendu prinos iznosi visokih 8,5%. Da narastemo na 200kn prinos bi iznosio gledajući zadnju dividendu pristojnih 6%.
Ja jednostavno više ne znam što bih rekao, mislio, napravio.
Ovo je bilo toliko brzo i neočekivano da sam ostao bez teksta i ideja.
A čini mi se da je na ovoj temi ostalo još vrlo malo “malih” dioničara koji imaju dionice ADPL-R-A.
Ima li koga?
Ne treba od toga očekivati ništa spektakularno. Samo je 143 zaposlenika kupilo dionice.
… jako me svrbe prstići ili kak se to već kaže (mislim na prodaju)..
I mene su svrbili prstići pa sam nešto pokratio poziciju na 130,50 i očito pogriješio. No da mi ADPL nije bio već iznad 40% portfelja ne bih prodavao, a ni sad ne mislim više kratiti. Ako poraste cijena nafte o čemu se već špekulira to će pogodovati Ruskom gospodarstvu i rublji, a to je dobro i za ADPL i mislim da to ne treba posebno objašnjavati. Uz dobar 3. kvartal mislim da možemo još dosta gore.
@inverter
Po tvojim analizama koje si objavljivao prije mjesec -dva ADPL bi sada trebala biti oko 80 kn, tako da ….
A imao si i dobrih osvrta zadnjih godina, međutim, polako ali sigurno kročiš prognozerovim stazama.
Tvoje su analize postale humoristične. Ponekad se pitam da li je iza tvojeg nadimka ista osoba koja je bila prije godinu-dvije.
negdje sam već pisao i ja o tome, puno također se može naći u bilo kojoj ‘investicijskoj’ literaturi:
gledanje samo TA je gledanje u retrovizor i može pomoći ako nema novih vijesti i ako se situacija dalje ne razvija.. dakle sve bi to s probijanjem granica možda i bilo tako da nema:
– razvoja situacije u Rusiji, koja je vjerujem povoljna
– kupnje jednog fonda koji znatne količine bere i to uglavnom po asku, pa diže cijenu
– novi najavljeni poslovi (tipa VW)
– poboljšanje profitabilnosti koje je započeto u 2015. i nastaviti će se i dalje (googlajte članak ‘projekt Edison Peroš’ u jutarnjem); u kojem se navodi da je ulaganje započeto 2012. g. gotovo i da su proizvodni kapaciteti popunjeni za sljedećih pet godina, ergo do 2020. g. smo mirni, možda i dulje jer se u 5-7 godina mijenjaju modeli, u međuvremenu se radi samo redizajn
– vezano na prethodno vjerujem i izdašne dividendne politike
– razvoja situacije u Rusiji, koja je vjerujem povoljna
– kupnje jednog fonda koji znatne količine bere i to uglavnom po asku, pa diže cijenu
– novi najavljeni poslovi (tipa VW)
– poboljšanje profitabilnosti koje je započeto u 2015. i nastaviti će se i dalje (googlajte članak “projekt Edison Peroš”; u jutarnjem); u kojem se navodi da je ulaganje započeto 2012. g. gotovo i da su proizvodni kapaciteti popunjeni za sljedećih pet godina, ergo do 2020. g. smo mirni, možda i dulje jer se u 5-7 godina mijenjaju modeli, u međuvremenu se radi samo redizajn
– već se vrše pripreme u Revozu (u tu svrhu su doveli Francuza na čelo) za pokretanje nove proizvodnje s kojom se kreće u prvom kvartalu 2017.
Ovo je i dalje najbolji pick na burzi. I moje jedino ne dirnuto trenutno. Navesti cu 2 brojke na razini cijene dionice od 140 kn. Osobno kupio na 100 kn.
Ova dionica ima:
EBITDA/per share od 43kn!!!
EPS od 10 kn…
a ljudi pricaju o ADRS koji na cijeni od 480 kn ima:
EBITDA/per share od 25 kn
EPS od 30 kn…
dalje necu ni nabrajati, uzmite ova dva pokazatelja, i tako si usporedite sve dionice na ZSE, jer nesto kompliciranije nije u mogucnosti 98% ljudi ovdje….
ne bacajte vrijeme svog zivota uzalud, jer novac koji ste zaradili je samo vrijeme koje ste potrosili da dodete do njega!!!
Koordinator konsolidacije grupe
http://www.moj-posao.net/Posao/302870/Koordinator-konsolidacije-grupe-mz/
U rujnu se nastavio rast prodaje vozila u Kini od 16% yoy nakon što je u kolovozu rast prodaje vozila u Kini bio +26% yoy i isto toliko u srpnju. Kumulativno siječanj-rujan +9% yoy.
U rujnu se nastavio rast prodaje vozila u Kini…
Lijepo, no, mislim da ovaj podatak nije pretjerano relevantan za AD Plastik. Stavi podatke za Europu ako imaš.