ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 03:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=74550

Ugovoren novi posao i to sa VW. Nisu sa njima radili, ako jesu nešto malo, otvaranje novih trržišta ?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ugovoren novi posao i to sa VW. Nisu sa njima radili, ako jesu nešto malo, otvaranje novih trržišta ?

lp

Raditi sa najvećim proizvođačem automobila otvara velike perspektive :).

Lijepo izgleda ADPL.

lp

Apropo ovog ugovora. Kad se govorilo o Iranu, tu se pisalo da je nemoguće proizvoditi za Iran iz Solina ili Rumunjske jer da je to predaleko. Sad vidimo da će se dijelovi za VW isporučivati iz Solina u Meksiko. Ima netko komentar?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

lp

Apropo ovog ugovora. Kad se govorilo o Iranu, tu se pisalo da je nemoguće proizvoditi za Iran iz Solina ili Rumunjske jer da je to predaleko. Sad vidimo da će se dijelovi za VW isporučivati iz Solina u Meksiko. Ima netko komentar?
[/quote]

baš sam ja bio u toj prepisci….
Ja i dalje smatram da je moguće samo je pitanje koliko će se krenuti na to tržište. Ako se ugovori mali posao onda da, al najbolje bi bilo jedno JV partnerstvo i ekspanzija ko što je napravljena s Rusijom

zašto misliš da mora odluka biti do kraja godine ?
i zašto bi se isplaćivala dividenda kada su ove godine dali već 12 kn ??

Očigledno nisi razumio post, odnosno možda nisi baš u toku.
47 mil kuna se odnosi na dividendu koju AD Plastik d.d. očekuje od svojeg poduzeća vani.
Taj će iznos, prema najavama u financijskom izvješću za drugi kvartal, ući u prihode AD Plastika, a ja se nadam da će nešto od tog iznosa povećati ukupnu godišnju dobit.
To ne znači da će nama dioničarima isplaćivati još dividende ove godine, to bi bilo malo previše u jednoj godini.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

zašto misliš da mora odluka biti do kraja godine ?
i zašto bi se isplaćivala dividenda kada su ove godine dali već 12 kn ??

Očigledno nisi razumio post, odnosno možda nisi baš u toku.
47 mil kuna se odnosi na dividendu koju AD Plastik d.d. očekuje od svojeg poduzeća vani.
Taj će iznos, prema najavama u financijskom izvješću za drugi kvartal, ući u prihode AD Plastika, a ja se nadam da će nešto od tog iznosa povećati ukupnu godišnju dobit.
To ne znači da će nama dioničarima isplaćivati još dividende ove godine, to bi bilo malo previše u jednoj godini.
[/quote]

Pa sav taj iznos je dobit, nakon što se oduzme porez.
Međutim moguće je da će se taj iznos rasporediti u iduća dva kvartala.
Dobro je i jedno i drugo, samo je dinamika drugačija.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kolega Twinspark,

nastavno na Vaš upit pokušat ću kratko objasniti.

Radi se zapravo o tome da se određene komponente kao npr. rukohvati ili sjenila, koji se prilikom transporta svaki za sebe pakira u posebnu kutiju i nisu glomazni mogu dostavljati na velike udaljenosti jer je zanemariv udio takvih artikala koji će se oštetiti prilikom transporta ili pretovara.

S druge strane neki drugi artikli (kao npr. branici, proizvodi koji se bojaju ili lakiraju i neki drugi glomazniji proizvodi) kod kojih je praksa pokazala da se puno lakše oštete prilikom transporta ili pretovara, u pravilu se puno rjeđe dostavljaju na velike udaljnosti, te ih kupci naručuju od dobavljača koji se nalaze u neposrednoj blizini tvornice.

Da sumiram, kada bi u Iranu bio dobiven širok spektar poslova kakav ADPL trenutno ima za Twingo ili FIAT 500L, odnosno u Rusiji za Renault i Avtovaz, određene komponente bi se mogle proizvoditi u Hrvatskoj, Srbiji ili Rusiji, ali za veći dio komponenti bi ipak trebalo otvoriti lokalnu proizvodnju.

Lijepo izgleda ADPL.

Istina.

Sreća je kad jedan mirovinski fond žute boje odluči upumpati lovu u svoje pozicije (ATGR, nešto HTa, TPNG, pa čak i ADRSp). Loodilo rekli bi.

Lijepo izgleda ADPL.

Istina.
Sreća je kad jedan mirovinski fond žute boje odluči upumpati lovu u svoje pozicije (ATGR, nešto HTa, TPNG, pa čak i ADRSp). Loodilo rekli bi.
[/quote]

Da, istina, to me brine.
Sav ovaj rast počiva većinom na kupnji sano jednog fonda.
Malo je tu drugih ozbiljnih kupaca.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Lijepo izgleda ADPL.

Istina.
[/quote]

Da, istina, to me brine.
Sav ovaj rast počiva većinom na kupnji sano jednog fonda.
Malo je tu drugih ozbiljnih kupaca.

[/quote]

Čeka se da se i ostali mirovinci ukljuće

Kad radnicima istječe lock up?

New Report

Close