Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
http://www.zse.hr/default.aspx?id=74550
Ugovoren novi posao i to sa VW. Nisu sa njima radili, ako jesu nešto malo, otvaranje novih trržišta ?
lp
Ugovoren novi posao i to sa VW. Nisu sa njima radili, ako jesu nešto malo, otvaranje novih trržišta ?
lp
Raditi sa najvećim proizvođačem automobila otvara velike perspektive :).
lp
Apropo ovog ugovora. Kad se govorilo o Iranu, tu se pisalo da je nemoguće proizvoditi za Iran iz Solina ili Rumunjske jer da je to predaleko. Sad vidimo da će se dijelovi za VW isporučivati iz Solina u Meksiko. Ima netko komentar?
lp
Apropo ovog ugovora. Kad se govorilo o Iranu, tu se pisalo da je nemoguće proizvoditi za Iran iz Solina ili Rumunjske jer da je to predaleko. Sad vidimo da će se dijelovi za VW isporučivati iz Solina u Meksiko. Ima netko komentar?
[/quote]
baš sam ja bio u toj prepisci….
Ja i dalje smatram da je moguće samo je pitanje koliko će se krenuti na to tržište. Ako se ugovori mali posao onda da, al najbolje bi bilo jedno JV partnerstvo i ekspanzija ko što je napravljena s Rusijom
zašto misliš da mora odluka biti do kraja godine ?
i zašto bi se isplaćivala dividenda kada su ove godine dali već 12 kn ??
Očigledno nisi razumio post, odnosno možda nisi baš u toku.
47 mil kuna se odnosi na dividendu koju AD Plastik d.d. očekuje od svojeg poduzeća vani.
Taj će iznos, prema najavama u financijskom izvješću za drugi kvartal, ući u prihode AD Plastika, a ja se nadam da će nešto od tog iznosa povećati ukupnu godišnju dobit.
To ne znači da će nama dioničarima isplaćivati još dividende ove godine, to bi bilo malo previše u jednoj godini.
zašto misliš da mora odluka biti do kraja godine ?
i zašto bi se isplaćivala dividenda kada su ove godine dali već 12 kn ??
Očigledno nisi razumio post, odnosno možda nisi baš u toku.
47 mil kuna se odnosi na dividendu koju AD Plastik d.d. očekuje od svojeg poduzeća vani.
Taj će iznos, prema najavama u financijskom izvješću za drugi kvartal, ući u prihode AD Plastika, a ja se nadam da će nešto od tog iznosa povećati ukupnu godišnju dobit.
To ne znači da će nama dioničarima isplaćivati još dividende ove godine, to bi bilo malo previše u jednoj godini.
[/quote]
Pa sav taj iznos je dobit, nakon što se oduzme porez.
Međutim moguće je da će se taj iznos rasporediti u iduća dva kvartala.
Dobro je i jedno i drugo, samo je dinamika drugačija.
lp
Kolega Twinspark,
nastavno na Vaš upit pokušat ću kratko objasniti.
Radi se zapravo o tome da se određene komponente kao npr. rukohvati ili sjenila, koji se prilikom transporta svaki za sebe pakira u posebnu kutiju i nisu glomazni mogu dostavljati na velike udaljenosti jer je zanemariv udio takvih artikala koji će se oštetiti prilikom transporta ili pretovara.
S druge strane neki drugi artikli (kao npr. branici, proizvodi koji se bojaju ili lakiraju i neki drugi glomazniji proizvodi) kod kojih je praksa pokazala da se puno lakše oštete prilikom transporta ili pretovara, u pravilu se puno rjeđe dostavljaju na velike udaljnosti, te ih kupci naručuju od dobavljača koji se nalaze u neposrednoj blizini tvornice.
Da sumiram, kada bi u Iranu bio dobiven širok spektar poslova kakav ADPL trenutno ima za Twingo ili FIAT 500L, odnosno u Rusiji za Renault i Avtovaz, određene komponente bi se mogle proizvoditi u Hrvatskoj, Srbiji ili Rusiji, ali za veći dio komponenti bi ipak trebalo otvoriti lokalnu proizvodnju.
Lijepo izgleda ADPL.
Istina.
Sreća je kad jedan mirovinski fond žute boje odluči upumpati lovu u svoje pozicije (ATGR, nešto HTa, TPNG, pa čak i ADRSp). Loodilo rekli bi.
Istina.
Sreća je kad jedan mirovinski fond žute boje odluči upumpati lovu u svoje pozicije (ATGR, nešto HTa, TPNG, pa čak i ADRSp). Loodilo rekli bi.
[/quote]
Da, istina, to me brine.
Sav ovaj rast počiva većinom na kupnji sano jednog fonda.
Malo je tu drugih ozbiljnih kupaca.
Istina.
[/quote]
Da, istina, to me brine.
Sav ovaj rast počiva većinom na kupnji sano jednog fonda.
Malo je tu drugih ozbiljnih kupaca.
[/quote]
Čeka se da se i ostali mirovinci ukljuće