ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 17:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ima jedna stara koje se treba držati….kada dionice krenu kupovati ili ulagati u fondove oni koji nemaju blage veze o tome, tada sve prodati jer se kraj bliži….osobno mislim da smo sigurno 2 godine od tog scenarija i samo čekam kada će me netko iz obitelji ili prijatelja pitati za savjet, meni je to sell signal odmah….

@ivanoreskovic
zanimljivo razmišljanje… no to Vam ne stoji!
tako ste isto mogli reći da će potamniti koža onom koji jede previše crnog kruha sa sjemenkama

želim reći da svatko ima pravo ulagati i daj bože da je više takvih, više priljeva kapitala na burzu, više likvidnosti pa valjda više i cijene

“želim reći da svatko ima pravo ulagati i daj bože da je više takvih, više priljeva kapitala na burzu, više likvidnosti pa valjda više i cijene”

i što se onda dogodi?,

Teško je procijeniti. Počelo je 6.09, i izgledno je da netko kupuje do max 130kn. Moguće je da je vrh za neki kraći period od recimo 5mj. Radnici mogu prodavati početkom 11 mj. one pakete koje su uzeli na kredit, a i prisutna je u stvari vrlo niska likvidnost ako zanemarimo ovu kupovinu na 130. Meni to izgleda kao neko preslagivanje, nakon kojeg ćemo opet zbog niske likvidnosti malo potonuti. Firma radi odlično, očekivanja su velika, dividenda izgledna, moja je pretpostavka mogućnost neke manje oscilacije, možda do 120kn, a zatim rast do isplate dividende..

PBZ skrbnički je kraći za 5000 komada i sada je na 8 u TOP 10 tjedan prije je bio 7 .

Ekipa, šta mislite, jel’ ovo danas definitivni preskok čarobne granice od 130 kn?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Mislim da je. Prema prethodno isplaćenoj dividendi od 12 kuna dividendni prinos na ovoj dionici
je oko 9% minus porez pa ispadne negdje oko 8%. Koliko vidim dug polako smanjuju i mislim da bi mogli
potegnuti barem do knjigovodstvene vrijednosti (oko 160 kn)

velika izmjena pozicija 120-130 ,vecina forumasa unutra..i cekaju nove kupce..vecina je uvjek u krivu .

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

velika izmjena pozicija 120-130 ,vecina forumasa unutra..i cekaju nove kupce..vecina je uvjek u krivu .

Može biti, međutim nisam siguran da je većina forumaša unutra, prije bih rekao da ih je dobar dio pokupio vrhnje.
Na koncu, forumaši su tu sitne ribe. Teško da su oni lupali naloge od par tisuća dionica.
U svakom slučaju, teško mi je bilo što pametno zaključiti nakon što sam toliko godina ušaltan u down trend.
Stalno očekujem da će okinut na dolje, jer je tako bilo zadnjih 7-8 godina, ali možda je stvarno vrijeme da stavimo ružičaste naočale.
Možda je ovo stvarno samo početak oporavka burze, a time i rasta cijene ADPL.

Malo sam pogledao povijest kretanja cijene na portalu “Moje dionice”:

15.05.2007.
prva: 280,01
zadnja: 284,49
prosječna: 286,74
promjena: 1,60%
količina: 8.999
promet: 2.580.399
najniža: 275,00
najviša: 295,00

Za ne vjerovat kakav je to vatromet bio na burzi te godine !
A dividenda je 2007. godine bila 1,21 kn/dionica. :-))

Znam, reći ćete da drukam, ali stvarno se nadam da je nakon toliko godina vjere u rast tvrtke, strpljivog čekanja i dokupljivanja trend konačno rastući,
osim ako nije.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

[/quote]
Ja sam kupio onda kada je Inverter tamo negdje na 95 kn tvrdio kako to “ide dolje” jer Die Erste prodaje. Sada opet tvrdi da treba prodati, njegova najava je dobra vijest 🙂 , dakle, očekujem do kraja godine ili do godišnjih izvješća veći rast cijene. 🙂

Malo sam pogledao povijest kretanja cijene na portalu “Moje dionice”:

15.05.2007.
prva: 280,01

Baš dobro što smo saznali kolika je cijena bila prije 10 godina. 🙂 Pretpostavljam da je to ključ za razumijevanje kretanja cijene u budućnosti.! 🙂 Je li ima na portalu “Moje dionice” neki podatak o tome kakva je cijena bila 90-ih godina, npr. tamo negdje oko 1991. kako bi predviđanja bila još preciznija?

U Rusiji krenuo oporavak….sada i sluzbeno, CNBC prenosi

[/quote]
Ja sam kupio onda kada je Inverter tamo negdje na 95 kn tvrdio kako to "ide dolje" jer Die Erste prodaje. Sada opet tvrdi da treba prodati, njegova najava je dobra vijest 🙂 , dakle, očekujem do kraja godine ili do godišnjih izvješća veći rast cijene. 🙂
[/quote]

Čim inverter nešto napiše, treba kontra toga, nevjerojatno ali tako je.
U par dana otkako je počeo pisati nebuloze ova krasotica je narasla 8 %.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close