Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
ciklus je krenuo prema svom vrhu….još jedno IRAN bi bio odličan hedge za sve što doazi u budućnosti, također i Rusija će biti prirodan hedge
uh kako dobro posavljeni planovi, a Rusija se dogodila sama od sebe i kako su to dobro prebrodili
Kada ide druga isplata dividende?
Stvarno neznam.
ciklus je krenuo prema svom vrhu….još jedno IRAN bi bio odličan hedge za sve što doazi u budućnosti, također i Rusija će biti prirodan hedge
uh kako dobro posavljeni planovi, a Rusija se dogodila sama od sebe i kako su to dobro prebrodili
Iran je mala Kina – gotovo isti problemi i potencijali.
Ulazak na to trziste bi bio nevjerojatan pozitivni impact na revenue i za geografski hedge portfelja kupaca.
Stvarno neznam.
Datum bez prava 20.7. isplata 20.8….
prema kalendaru dividendi na siteu mojedionice
Uvijek nesto moze povuci put gore npr . Iran, a nesto put dolje npr. Rusija –
http://www.vecernji.hr/svijet/rusija-bi-iduce-godine-mogla-iscrpiti-fond-rezervi-1097439
Stvarno neznam.
Ja samo govorim kako bi se s Iranom napravila odlična dezertifikacija portfelja, nešto što RIVP npr ne radi…..
Odjednom pofalilo dionica na prodaji, ha ?
Lijepo za vidjeti današnju trgovinu. Konačno je cijena dionice dostigla neke normalnije razine.
A što se Irana tiče, svakako da bi bilo lijepo da se ADPL i tamo uključi u proizvodnju, samo mi se čini da bi bilo bolje da svoje proizvode plasiraju kontejnerima nego da tamo grade tvornicu.
Nikad ne znaš kada će se ponovno zagužvat dolje.
Pa izgleda da je netko prepoznao 5-6 % zarade, i to očekivano na dulji period , pa pomalo kupuje.
Uz očekivanu dividendu od 8kn, tj. 6.9kn nakon oporezivanja(ZG), to je i na cijenu dionice od 140kn 4.93%. Što je vrlo korektno u odonosu na bilo koju drugu dionicu, da ne uspoređujem kamate na smiješna oročenja. A s obzirom na poslovanje, nadam se da bi mogla potegnuti.
moja luda procjena je najkasnije do 2019 godine TK 1 milijardu kuna uz stabilan prinos od 10% na cijenu od 100 kn(moj ulaz)
realna prognoza do 2018 godine, TK 750 mil kuna, uz stabilan prinos od 8% na cijenu od 100 kn(moj ulaz)
da nebi bilo kako sam došao do ovoga, a to nije prst palac, nego projekcija poslovanja, točnije RDG i NT, uz popravljanje Rusije i pokretanje ciklusa u Iranu….
opaaa @inverter izgubio si kladu. pivo kad se vidimo.
ADPL-R-A 120,50 24 2.892,00 7.7.2016. 14:41:2
opaaa @inverter izgubio si kladu. pivo kad se vidimo.
ADPL-R-A 120,50 24 2.892,00 7.7.2016. 14:41:2