Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
apsolutno se slažem….šteta što većina nas je slabo likvidna da uhvati ovakve situacije…
Revoz opet zaposljava – 9 mjesec 2016.
Kad bi barem rublja pala ispod 70, mislim da bi to bio dobar psihološki iskorak za daljnji rast.
Šta kažete tehničari, ako takvih ima na ovom topicu, kakva je budućnost EUR/RUB ?
Ni sada nije loše kako je bilo na početku godine.
da, po svemu sudeći trend je pada eur/rub i za očekivati je nastavk istog. A pogotovo s ukidanjem sankcija što je sada već izvjesno. Evo i sa Turskom se popravljaju odnosi….
http://www.euronews.com/2016/06/29/russia-and-turkey-agree-to-normalise-trade-and-economic-relations/
Kad bi barem rublja pala ispod 70, mislim da bi to bio dobar psihološki iskorak za daljnji rast.
Šta kažete tehničari, ako takvih ima na ovom topicu, kakva je budućnost EUR/RUB ?
Ni sada nije loše kako je bilo na početku godine.
Došen i uprava podebljali broj dionica ADPL:
Došen i Uprava podebljali broj dionica ADPL:
Zašto? Bit će da nešto znaju što mi ne znamo? 🙂
Zašto? Bit će da nešto znaju što mi ne znamo? 🙂
[/quote]
Nagrađivanje članova Uprave
Što se mene tiče, bilo bi dobro da ADPL otkupi vlastite dionice i poništi ih obzirom da su trenutno superlikvidni.
Šta vi kažete?
apsolutno nema potrebe za time trenutno….
treba smanjiti dug i nastaviti placati dividendu, al ovo prvo je primarno, jer IRAN moze viti dobar hedge za krizu ako slucajno dode i kraj ciklusa ako se dogodi….
tako ce imat prostora se fino opet zaduziti za nove tvornice, a da bilanca izgleda ko iz udbenika
Malo me ćudi da je ADPL na ovim razinama, obzirom kako je rublja završila u prošlom tromjesjećju, kao i činjenicu da imamo dividendu 8 + 4 kuna, što nesumnjivo znači da je uprava uvjerena u još jednu dobru / vjerojatno još bolju godinum, a to nam govore i statistički podaci o prodaju automobila …
Na ovoj cijeni dividendni prinos preko 10 % ako uzmemo i ovu već isplačenu od 4 kune, očekujem iduće godine minimalno 8 kuna, tako da … po meni dosta potencijala ovdje ..
lp
netko nešto primjetio, što većina nas ovdje vidi već neko vrijeme. ja osobno od 12 mjeseca prošle godine
Evo nam svježih podataka:
http://www.seebiz.eu/u-lipnju-prodana-6244-nova-automobila-32-posto-vise-nego-lani/ar-138914/
” U lipnju prodana 6.244 nova automobila, 32 posto više nego lani ”
” Najprodavaniji model u lipnju bio je Opel Corsa kojih je prodano 361, potom slijedi Renault Clio (357), te VW Golf (323).
” Od siječnja do kraja lipnja najviše je prodano Clija (1.367), Golfova (1.361) te Focusa (1.213), tek deset više od Astri (1.203). Na petom je mjestu Škoda Octavia sa 1.088 prodanih primjeraka. ”
lp