Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 11,04 | 9.494 | 860 | 11,00 | 11,20 | -1,35% |
Pa od Solina do Irana je dalje!!! nego iz Rusije. I to preko 1.000km dalje!!!
Zato ne bih isključivao Rusiju.
Dakle ne.
Poanta je da su sanse da ce se dijelovi iz Rusije voziti u Iran jednaki nuli.
Ako se ADPL siri na Iransko trziste, moje misljenje je da ce to biti putem joint venturea – nekoj vrsti ili greenfield ili brownfield investicije.
Nitko nece voziti dijelove iz Rusije do Irana. Lokalizacija firmi je oko 150km od mjesta sastavljanja a ne 3000 km.
Ne znam čemu poveznice između Irana i Rusije pogledajte karte u prilogu i koje su to udaljenosti do Irana po toj logici tvornica u Solinu bi pokrivala cijelu Evropu.
ja osobno pod ‘veze s Rusijom’ sam mislio na poslovne veze i kontakte
ako imate već jednu tvornicu tamo pretpostavljam da vrlo dobro poznajete ruske političare ili barem poslovne ljude s političkim utjecajem
Iran je veliko tržište ali sankcije su učinile svoje a vjerujem da će Ameri (ako se i njima ne daadne dio kolača) i dalje raditi probleme
s druge strane:
…U idućih tri do pet godina u Iranu bi se moralo obnoviti čak oko 56.000 teretnih vozila, citira Daimler Ministarstvo industrije Irana. Sve u svemu, u idućim će godinama toj zemlji trebati oko 200.000 novih gospodarskih vozila…
izvor: Vaš link …
zanimljivo, na najavu dividende od 8 kn cijena sa 97 kn poraste u par dana čak 18 kn tj. na 115 kn…
…a šta reći, još malo šlaga na torti:
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/T9GLDxltMCuuQSWObIsy6Q==.pdf
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/T9GLDxltMCuuQSWObIsy6Q==.pdf
ajde pokreće se i tamo napokon nešto….početni znak dobar, mali ali dobar
zanimljivo, na najavu dividende od 8 kn cijena sa 97 kn poraste u par dana čak 18 kn tj. na 115 kn…
Koliko je onda dividende KORF tj. RIVP podjelio zadnjih 6-7 godina kad je cijena sad 10 puta veća. To stvarno nije uredu da dionice više rastu od iznosa dividende. Dobro ste ih skužili, sad svi znamo za tu ogromnu nepravdu. Samo znači treba pratiti kolika je dividenda. Sad mi je puno lakše trgovati na ZSE.
Od sad samo Vas pratim što pišete, pravi ste stručnjak, svaka Vam čast!
Adpl je super firma koji nas svako malo iznenađuje s dobrim vjestima, ovo je sigurno jedna od boljih kupnji na ZSE i to na malo duže staze.
Lp
Dosta (novih) poslova u zadnje vrijeme je tempirano na 2017. godinu. Ovo bi mogla biti tempirana (cjenovna) bomba u sljedećih godinu ili više dana.
pa da to znamo svi bi bili milioneri nebi bilo gubitnika a vjeruj mi 80-90 posto forumasa koji su tu od 2008 jos je u minusu pogotovo ako racunamo prosijecnu stopu inflacije i plus kamate koje su mogli imati u banci od 2008 godine ali po meni ovo nema sta traziti ispod booka sad dali ce doci do tud neznam ali znam da im dividend yeald moze biti realno 8kn plus neki 15-16 kn Eps sa ovim poslovima koje su sad dobili stjecu nove refernce i sire poslovanje sto je svakako privlacno ovo je po meni jos uvijek jako jeftino.Pooz
Koliko se realno povećanje cijena može očekivat kroz godinu, godinu ipo dana? Ono, znam da je pitanje pre apstraktno, al ono vaše najoptimističnije prognoze?
Slovima: između četitikunedvadesetipet lipa i petnaestkunatridesetiosam lipa
Izgleda da započinje proces kojim se želi ukinuti sankcije Rusiji:
za one koji neznaju njemački:
Koliko se realno povećanje cijena može očekivat kroz godinu, godinu i po dana? Ono, znam da je pitanje pre apstraktno, al ono vaše najoptimističnije prognoze?
I prodaja automobila iznad očekivanja u svibnju, a najviše porasla upravo Renaultu:
” U svibnju je u Hrvatskoj prodano 6090 novih putničkih vozila, što je 21,8 posto više nego u istom lanjskom mjesecu ”
lp