ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 05:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,04
9.494
860
11,00
11,20
-1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Iransko trziste je ogromno i outdateano.

Ako me netko pita koje su zemlje zemlje gdje je nuzno ulagati – Iran i par africkih zemalja uvijek napomenem.

Bio sam prije par godina u Iranu i trziste je jako orijentirano na domaca vozila (neznam ime proizvodjaca) i na Peugeot vozila. Buduci da su ljudi ( a pogotovo politicke strukture) tamo dosta orijentirani proruski, ovo je za ADPL prirodno staniste. Gotovo svu energetsku infrastrukturu u Iranu rade ruske firme. Ruski partner kao ADPL koji ima ugovore sa francuskim proizvodjacima – idealan mix za Iran.

Eventualna Iranska prodaja mora biti lokalizirana u Iranu. Cijena dostave dijelova za proizvodnju u Iranu bila bi ogromna i neisplativa ne samo van Irana nego u nekim dijelovima Irana. Lokalizacija je tu vrlo bitna.

Na srednji rok, imajmo na umu da ADPL nema vecinskog vlasnika i horizontalno integriranje ADPL u sistem nekog od vecih igraca ne bi me cudilo. Uopce.

Ps. pozdrav iz Havane.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

evo još malo dobrih vijesti
Vaš link …
više detalja
Vaš link …[/url]

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ako me netko pita koje su zemlje zemlje gdje je nuzno ulagati – Iran i par africkih zemalja uvijek napomenem.

Bio sam prije par godina u Iranu i trziste je jako orijentirano na domaca vozila (neznam ime proizvodjaca) i na Peugeot vozila. Buduci da su ljudi ( a pogotovo politicke strukture) tamo dosta orijentirani proruski, ovo je za ADPL prirodno staniste. Gotovo svu energetsku infrastrukturu u Iranu rade ruske firme. Ruski partner kao ADPL koji ima ugovore sa francuskim proizvodjacima – idealan mix za Iran.

Eventualna Iranska prodaja mora biti lokalizirana u Iranu. Cijena dostave dijelova za proizvodnju u Iranu bila bi ogromna i neisplativa ne samo van Irana nego u nekim dijelovima Irana. Lokalizacija je tu vrlo bitna.

Na srednji rok, imajmo na umu da ADPL nema vecinskog vlasnika i horizontalno integriranje ADPL u sistem nekog od vecih igraca ne bi me cudilo. Uopce.

Ps. pozdrav iz Havane.

Ps ispravka… mislio sam vertikalno integriranje.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ps. pozdrav iz Havane.

.

Baš lijep kvart i fenomenalno sređen , prava tekovina komunizma 😕

Vaš link …

NATO upozorio zemlje clanice na opasnost od napada Rusije. Bila ta opasnost vise ili manje realna ovakvo zaostravanje nije dobra vijest za ADPL.

NATO upozorio zemlje clanice na opasnost od napada Rusije. Bila ta opasnost vise ili manje realna ovakvo zaostravanje nije dobra vijest za ADPL.

tečaj EUR prema RUB je najniži od 12.2.16., rekao bih da opasnosti nema

I to je jedno 20 put u zadnjih 5 godina da upozoravaju….nitko me nije interes trenutno voditi ratove

Ipak treba 10-ak dana da se probave nove informacije:)……

NATO okružuje i provocira Rusiju onda licemjerno upozorava da bi Rusija mogla napasti….
Ma zamisli

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Kad vec idemo putevima fantazija, evo i mojih 2 centi.

Ako Donald Trump pobijedi u USA (sto mislim da je moguce) onda ce prijateljska osovina Trump Putin biti nevjerojatno korisna za ADPL. Putin se je vrlo sprijateljio sa Trumpom.

Americka vanjska politika uvijek ide istim smjerom, bez obzira tko postane predsjednik. Zato i jesu uspjesni. Predsjednici su samo figure. Obama je rekao povuci se iz Afganistana, a onda je napravio rat u Siriji i veci kaos od Iraka i Afganistana zajedno. Sa rusima nikad nece biti prijateljstva…Amerima je strateski cilj oslabiti rusiju na sve nacine. Sto je i dobro…nikome ne treba novi Staljin sa mocnom rusijom…iako je trenutno daleko od mocne i ozbiljne drzave…ali…
Koliko je dobra drzava najbolje pokazuje da se neki rusi cak i ovamo sele…
Najbolje da ce se tuci sa kinezima i rusima u isto vrijeme…sto manje igraca, vise svjetskog kolaca

New Report

Close