ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Stvar je da je Rusija trebala preteknuti Njemačku po ukupnoj prodaji automobila negdje 2017. godine, a sad je to udaljeno kilometrima daleko. To da je za sad bolje OK. Ali kažem, puno je važniji neki dugoročni trend, nego kratkoročni.

@ivan

stvarno nemam pojma više nit gdje smo. sve ovo s negativnim kamatama ne postoji ni u jednoj knjizi na svijetu. totalni uncharted territory. ja nisam baš toliko optimističan. niske kamate uvijek su do sada radile balone, sada niti to. Nulte ili negativne kamate, a nema ni inflacije. Tu se nitko ne može snaci šta će i kako biti

Rusija i rublja samo ne smije da divlja, nek tavori tu gdje je i izvješća će pokazivati kao i dosad parametre redovnog operativnog poslovanja proizvedem-prodam-oglasim-platim sve = xy kn. dosada je iz kvartala u kvartal rublja divljala pa su i izvjesca divljala, pa je tržište divljalo pa su i izvješća divljala. sad rublja ne divlja i rusija više ne pada divlje što što su dotaknuli neko dno, što što im je udio u ukupnoj masi opao pa ne nose više tu težinu, sad napokon imamo jedno normalno izvješće. napokon da to dočekasmo jer čekali smo i čekali puno kvatala i izvješća.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

neznam kako bi sumirao i prezentirao zasto sam ulozio u ADPL ali recimo EPS od 16 kuna sto je realno ove godine na ovu cijenu dionice i na ovaj postotak orocenja u bankama mislim kamata ovo je puno sigurnija i isplativija investicija.Vjerujem u dividendu sljedece godine od 8 kuna plus jos je moguce i izvanredna dividenda ove godine uglavnom hvala trzistu da imamo ovakve dionice

ne može se reći ipak da su dionice sgurnije od kamata u banci. ovdje rizici itekako postoje, ali uz normalne uvjete adpl radi sjajne performanse

Gledao sam nedavno neki dokumentarac na TV o današnjoj Rusiji, političkoj situaciji, sankcijama itd. Tamo vlada tobožnja demokracija, a zapravo totalitarni, da ne kažem, mafijaški režim u kojem se svaki pokušaj demokratiziranja i slobode sputava na brutalan i mučki način te se oporba svodi na mrvice. Narod je indoktriniran “patriotizmom”, političke alternative nema, a Zapad misli kako će bacanjem ruskog naroda na koljena (u financijskom smislu) dovesti do toga da se podigne protiv autokratske Putinove vladavine. Čak i kad bi to tako funkcioniralo, politika financijskog iscprljivanja i rušenja standarda građana bi trebalo potrajati nekoliko godina pa i više. Dakle, ja tu ne vidim nekakav brzi oporavak. Jedino ako se cijena nafte, nekim čudom, strelovito podigne na stare razine što za sada ne izgleda baš tako. Ili ako zapadni kapital i vlastito koristoljublje (svi imaju financijski interes u Rusiji) ne prevagne i sankcije se ukinu ili ublaže bez obzira na političke motive. Evo, ne znam, teško je prognozirati.

S druge strane, pozitivno je da se AD Plastik odlično drži u EU. Ne bi me čudilo i neko preuzimanje u budućnosti.

ima li tko kakvu informaciju šta će biti sa 213 000 dionica iz ESOP-a kojima izlazi ove godine zabrana prodaje.

ima li tko kakvu informaciju šta će biti sa 213 000 dionica iz ESOP-a kojima izlazi ove godine zabrana prodaje.

Sve ovisi o financiskoj situaciji vlasnika – radnika tih dionica i prinosima.. ako prinosi budu dobri vjerovatno neće biti jače prodaje ako ne …

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

imam ja – neke će biti prodane , neke neće. i netko će na njima zaaditi, netko neće.

Pa ja sam to potpuno smetnuo sa uma.
Konačno mi je jasnije zašto se cijena drži ispod 100 kn.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Pa ja sam to potpuno smetnuo sa uma.
Konačno mi je jasnije zašto se cijena drži ispod 100 kn.

Predsjednik Uprave i predsjednik Nadzornog odbora i tko zna tko još su imatelji dionica koje su kupili na sadašnjim cijenama.

dali netko točan datum od kada se mogu prodavati dionice iz ESOP-a

New Report

Close