ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 16:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,20
2.968
265
11,00
11,20
1,82%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vaš link …
Vaš link …
Vaš link …
Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

izvjestaj vrlo dobar jos samo da rublja ojaca i da krene bolja proizvodnja u Rusiji ja zadovoljan cijena je poklon

Obveze se smanjuju, EBITDA i dobit rastu. Sasvim dobro izvješće.
A kad bi rublja ojačala, mislim kako bi tek onda dobit bila i više nego li odlična!

do kraja godine EPS bi mogao biti oko 16 kuna kako isplacuju oko 50 posto u dividendu na cijeni od 100kn jako dobro ulaganje mislim da cu jos malo u shoping u ponedjeljak jer sam cekao da vidim kako su hedgirali rublju jer sto se tice prvoga kvartala 2016 odnos rublje prema dolaru je do sada u ove 2 godine bio najgori u prosijeku kad se gleda kvartalno.Uglavnom ja sam zadovoljan

Od siječnja je rublja nešto ojačala prema euru pa je izgleda pri preračunavanju i svođenju na vrijednosti izvještajnog dana tj 31. 03. zabilježen čak i plus s naslova tečajnih razlika – plus 10 naprama lanjskih minus 64. lijepo je napokon vidjeti adpl u pravom svjetlu, nezagaden od divljanja rublje – onda postaje i slijepcu crno-bijelo jasno da operativno poslovanje tvrtke ne da je dobro, nego je odlično i raste cijelo vrijeme.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Evo, pročitao revidirani od ADPL-a i mogu reći samo wow i da mi je drago da sam postao dioničar na početku 2016 godine…..

kad se sankcije ukinu tad ce biti kasno za kupnju mozda vrijeme za prodaju ali u svakom slucaju ljepi izvjestaj sa obzirom na diskontnu cijenu dionice

@Snupy
Tko ti je rekao da će se ukinuti sankcije?

moj post od 31 10 2015

9mj 2014 – eu i srbija 62 posto, rusija 38 posto
9 mj 2015 – eu i srbija 75 posto, rusija 25 posto
izvor – q3 nekonsolidirano str. 9

ništa dakle uprava ne skriva, samo treba uzeti kojih pola sata pa malo proučiti izvješće. dosta je gusto pisano i ne bas pregledno, ali sve informacije su tu
to je konačna potvrda naseg domisljanja i usporedivanja kons i nekons izvješća. da doista je ne tako davno rusija bila nosila jednu trećinu prihoda i ne, to više nije slučaj u 2015. iz dva razloga
1. prodaja u rusiji pada – naspram 2014 17 posto
2. prodaja u ne-rzskim tržištima raste puno više, osobito u matici u hrvatskoj – plus 40 posto

shodno tome, udio rusije je znatno pao , a padat će još i više što zbog pada u rusiji (negativno), što zbog rasta u matici (pozitivno)

sada je rusija već na 22 posto – 1q 2016 – Prihodi od prodaje po tržištima prodaje
AD Plastik Grupe, bez pridruženih društava – str. 8

@investimir

pa ja bi prije rekao da je to negativno nego pozitivno. Prvo, ogromne su se nade polagale u rusiju i drugo; ogromni novci su se uložili u tvornice tamo. To što se smanjuje prodaja iz zemlje od koje se najviše očekivalo u budućnosti nikako ne može biti dobro. Trenutno se to može činiti kao nešto dobro, ali u dužem roku nikako. No, do onda se stanje može već popraviti pa se sve nastavi po starom. Svejedno mislim da je ADPL dobra kompanija i da je ovo vrlo dobra cijena gdje bi se moglo uci. Samo problem je opce stanje u svijetu ii moguc kraj ciklusa.

@snupy

molim vas da uspoređujete s eurom jer dolar i rublja i ADPL nemaju ama baš nikakve veze.

naravno da je negativno sve sta se dogada s rusijom, ulozeni novci ne proizvode natrag, a to u ovoj industriji sa velikim capexom je lose….

nebi se slozio da smo na kraju ciklusa, naprotiv, ja mislim da smo tek sada opet na pocetku

Ono najpozitivnije je upravljanje Uprave s ovom kompanijom, doslovno anulirati RIZIK i ovisnost Rusije u 2 godine je stvarno za svaku pohvalu!

alias, ja bih ovdje gledao stvari više filozofski – ako rusija zaraduje, onda je rast dobra vijest. ako rusija krvari, onda je podvezivanje dobra vijest.

što je bolje – ostvarivati 22 posto na padajućem tržištu 2016 ili ostvarivati 38 posto na padajućem tržištu 2014. logika dopušta samo ovo prvo. što bi bilo kad bi bilo i što će biti kad bude – o tom potom. u ovom trenutku, a raspravljajući o oci smo se složili da uvijek treba baratati s ovim trenutkom i realnim vrijednostima imovine i obveza u ovom trenutku, ne u nekoj budućnosti, opadanje udjela rusije je dobra stvar jer što rusija manje sudjeluje u ukupnim prihodima, to je lakše na neruskim tržištima ne samo poništiti ruski podbačaj i ostati na istoj razini ukupnih prihoda. ako jednog dana geopolitika dopusti pa dođe do dogovora washington-moskva, nitko sretniji od mene. dotada, što manje ruskih prihoda, što više eu + srbija, to bolje.

New Report

Close