ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 01:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,04
9.494
860
11,00
11,20
-1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zadovoljan sam kompanijom, prihodima, najavljenim poslovima, iskorištenim kapacitetima, možda dnom u Rusiji pa će se to tržište okrenuti, etc., ali.Kao malog dioničara mene su malo razočarali, nadao sam se prijedlogu od 6kn. To bi bila neka naznaka za budućnost, a i cijena dionice bi vjerojatno malo porasla (u svakom slučaju ne bi stagnirala) sukladno dividendnom prinosu. Ovak je jako, jako konzervativno, i ništa ne vuče na obećanja da će raditi na recimo porastu cijene dionice, kao što je g. Došen priopćio izjavom. 4kn kad odbiješ porez i prirez, 14.16%, ispada 3,43kn po dionici za nas male, što je trenutno mala razlika u odnosu na recimo kunsko oročenje u HPB-u od 2,55% na godinu dana..istina i na to uzmu 12%, pa ispadne 2,2%..ali bez ikakvog rizika..mislim nisu me baš motivirali sa sad zadam neki nalogić..za kupnju naravno..

Zadovoljan sam kompanijom, prihodima, najavljenim poslovima, iskorištenim kapacitetima, možda dnom u Rusiji pa će se to tržište okrenuti, etc., ali.Kao malog dioničara mene su malo razočarali, nadao sam se prijedlogu od 6kn. To bi bila neka naznaka za budućnost, a i cijena dionice bi vjerojatno malo porasla (u svakom slučaju ne bi stagnirala) sukladno dividendnom prinosu. Ovak je jako, jako konzervativno, i ništa ne vuče na obećanja da će raditi na recimo porastu cijene dionice, kao što je g. Došen priopćio izjavom. 4kn kad odbiješ porez i prirez, 14.16%, ispada 3,43kn po dionici za nas male, što je trenutno mala razlika u odnosu na recimo kunsko oročenje u HPB-u od 2,55% na godinu dana..istina i na to uzmu 12%, pa ispadne 2,2%..ali bez ikakvog rizika..mislim nisu me baš motivirali sa sad zadam neki nalogić..za kupnju naravno..

Proučite zakon o porezu na dohodak pa ćete vidjeti da će Vam država uzeti puno više od 12% + prirez. To je tek predujam, kod obračuna poreza na godišnjoj osnovi možete ostati i bez 40% dividende.

od dividende se ne živi, od dividendnih dionica se živi. ako znas kako. ako ne, biraj duru daković. tamo sigurno ne bude dividenda, ali bude svake godine, ali one sljedeće, dobiti i profit.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

a što ste mi točno htjeli poručiti..uvlačenje u priču čovjeka koji manipulira tržištem u suradnji s frendovima iz fondova, i onda mainstreamom i efektom krda, dok ne popadaju u rijeku s krokodilima, mislite da takav model uzmem kao alternativu..pa ja sam dugoročni dioničar adpl, ali pričao sam o isplativosti investicije, ne znam koji bi drugačiji kriterij trebao uzeti u obzir..

a što ste mi točno htjeli poručiti..uvlačenje u priču čovjeka koji manipulira tržištem u suradnji s frendovima iz fondova, i onda mainstreamom i efektom krda, dok ne popadaju u rijeku s krokodilima, mislite da takav model uzmem kao alternativu..pa ja sam dugoročni dioničar adpl, ali pričao sam o isplativosti investicije, ne znam koji bi drugačiji kriterij trebao uzeti u obzir..

dividenda je sitniš, uvijek je bila i uvijek će biti. dobro dođe, raduje čovjeka, ali sitniš. npr. može li se unutar mjesec dana dići 10 posto na nekoj dionici. može, i to na dobrim dionicama. može li se dići 10 posto na dividendi. može, ali ne jednom u mjesec ili tri, nego jednom u 3 godine. a dividinda je samo putokaz gdje bi se to moglo dići 4, 5 ili 10 puta više od diviende u nekom razumnom roku.

Naravno, to nisam posebno ni napominjao. Najavili su da iako imaju uvid u sve prihode, da neće korisnicima slati zahtjev za dodatno uplate porez već će se zadovoljiti sa predujmom poreza od 12%, ako korisnici nemaju obveze podnošenja porezne prijave..mislim da još nemaju kapacitet da rade obračun poreza za sve građane, prijavili ga oni ili ne..

u pravu ste glede trgovine, ali sa sadašnjim likvidnostima, to možete možda raditi sa portfeljom od 20k kuna..a pošto nema hedgea i to je upitno, barem ovaj postotak od 10% mjesečno..nisam tako vješt..
i zato i gunđam, koliko mislite da će adpl narasti sa ovim prijedlogom dividende?

nisam ni ja tako vješt ali igram da zaradim na rastu cijene, ne ubiranju dividende. e sad, jedno je igra, a drugo mreža koja se trese, ali tako je uvijek.
narasti će vrlo malo, ali zato će tresnuti sigurno kad prođe dividenda. to je nas grobex. ako te ne pohvali blog, ili ti neki sud nakon 17 god ne dosudi 200 milja kn koji more bit bidnu a more bit i ne bidnu, možeš poslovati rasti i mučiti se koliko hoćeš, uzalud vam trud svirači. normalna tržišta mogu odignorirati jedno ili dva izvješća, grobex ignorira i 5 dobrih izvješća, ali doći i 6ti i 7mi, pa bumo vidjeli.

da bi vrijednost dionice sigurno porasla uprava bi trebala od radnika otkupiti ESOP koji mislim izlazi ove godine a radnici su plaćali dionicu oko 120 kuna i za 5,07% im treba 25,5 mil. kuna.kada isplate te dionice povuku i unište .nakon toga svi sretni.radnik sretan jer je dobio svoj ulog plus dividende kroz godine a dioničari sretni jer je vrijednost dionica skočila .bolje to nego dividenda na koju treba platiti porez.za to još nije kasno jer ova je dividenda od starih zarada a zaradu od 2015 g. mogu iskoristiti za to i još će ostati 20tak milijuna na računu.

poništavanje dionica je vrlo elegentan i vrlo dobar način kako pošteno i ravnomjerno bez šape države nagraditi sve dioničare. nažalost, slabo se prakticira, tnpl je to izvela, kotka nekad davno itd. ali čini mi se da je adpl premlada za to, to obično rade sarije tvrtke

ADPL je u svjetskim razmjerima mala i volatilna firma. Ako je profit u funkciji rizika, tim bolje.

Dividendu isplacuju starija firme koje udaraju u neke ravnomjerne stope rasta prihoda.

ADPL je mladja growth ali i value kompanija trenutno.

Mislim da dividenda nije kljucna ovog trena nego deleveraging – smanjivanje debt to asset odnosa.

Smanjivanjem tog odnosa ADPL se oslobadja rizika manje prodaje ali i daje si polugu za u buducnost.

Dividenda je ok ali mislim da je pametnije sada je ne isplacivati nego isplacivati.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Šteta što je moderator izbrisao post kolege, kojeg sad neću imenovati, koji je napisao kako očekuje još dividende u 2016. Dakle, pored ove 4 kn, očekuje još 8 kn… vjerojatno iz dobiti iz 2015 godine. Budući da su ove 4kn iz 2014 godine.

Do sada je taj kolega dosta dobro pogađao situaciju vezanu uz ADPL.

Prepoznat će se u ovom postu. 🙂

lp

New Report

Close