ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 21:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,56
28.153
2,665
10,55
10,70
0,95%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nastavak štrajka u Rusiji?

http://www.klassprof.org/news/453-rabochie-ad-plastik-kaluga-trebuyut-priznaniya-profsoyuza.html

El može netko to ukratko prepričati svojim riječima tko razumije što tu piše, prijevod na Chromu mi nije skroz jasan.

Postoji li netko na forumu tko se malo bolje razuimje u proizvodnju plastike?

Ono što smo još učili u osnovnoj školi govori kako se plastika dobiva iz nafte, vidim pala mnogo nafta pa pala još toliko i cijena plastike. Pretpostavljam kako je to dobro za ADPL budući da im je glavna sirovina za proizvodnju plastike pojeftinilia…

Mene sada zanima, ako tko zna, kako to sve utječe i mogl0 bi utjecati na ADPL?

LP

Market Espresso 15. listopada 2015.
Investors’ Day @ InterCapital with AD Plastik Group

Yesterday we had a pleasure to host AD Plastik Group, one of the largest Croatian exporter, for our traditional Investors’ Day @ InterCapital and
therefore we bring you the highlights from the meeting attended by Mr. Marinko Dosen (Chief Executive Officer), Ms Katija Klepo (Chief Financial
Officer) andMs Sanja Biocic (Executive Director for Finance and Accounting).
Our guests have commented on the company’s H1 2015 results. In the first half of 2015 AD Plastik Group recorded sales in the amount of HRK
792m, up 22% relative to the same period last year, mostly thanks to revenue growth at the parent company on the back of the Edison project. A
large investment cycle which had been initiated in 2012 was completed, meaning majority of the development projects have started serial
production. In addition to revenue growth, profitability was significantly improved as well, basically due to increased capacity utilization and higher
overall efficiency. Also, the company has decreased fixed costs in the structure of cost per unit. EBITDA jumped from HRK 57m in the same period
last year to HRK 89m.
In the end, the management reiterated its 2015 guidance of at least 12% sales growth, with more than 25% at the parent company, and an EBITDA
margin of minimum 11%. A net debt/EBITDA ratio is expected to be below 2.8x.

A D Plastik
Grupa
14 July
2015
– stable dividend payment – consolidation of suppliers in the
A D Plastik
Grupa
14 July
2015
HOLD 107,15 97,45 10,0% – Edison projekt and recovery in Europe automotive industry Kreso Vugrincic
A D Plastik
Grupa
14 July
2015
– presence in Russia – exposure to cyclic automotive sector

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Vaš link …[/url]

Vaš link …

Kolega investimir, najbolje je kada se uz tekst objavi link !

Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ono što smo još učili u osnovnoj školi govori kako se plastika dobiva iz nafte, vidim pala mnogo nafta pa pala još toliko i cijena plastike. Pretpostavljam kako je to dobro za ADPL budući da im je glavna sirovina za proizvodnju plastike pojeftinilia…

LP

Nisam stručnjak za to, ali znam da sve što si naveo je točno i da će pozitivno utjecati na ADPL. Inaće sam optimističan u pogledu ove dionice u odnosu na trenutnu cijenu na tržištu ( 96 ).

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kolega investimir, najbolje je kada se uz tekst objavi link !

A još bolje je kada iznad poveznice stoji naslov ili kratko pojašnjenja što se krije iza.

slažem se, link je dobro staviti. nego, market espresso je opće mjesto investicijske scene pa sam mislio da će biti jasno samo po sebi. inače, to sam saznao čitajući blog svih blogova, gazda hvali icapital kao rijetke profesionalce s mu.ima.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Počelo čišćenje na ADPL MM ostao bez 700 kom.Još 8 radnih dana do izvješća.Po mojoj prognozi izvješće se čeka između 115 i 120 kuna.

Pratim trgovinu… uglavnom nevjerojatno je to kako očito netko hrani bid… očekuje se dobro izvješće a netko je prosipao stotine komada neki dan po 96,50-97,00 kn. Isto tako na mnogim dionicama. Čisti kriminal i ništa više.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

LP

Nisam stručnjak za to, ali znam da sve što si naveo je točno i da će pozitivno utjecati na ADPL. Inaće sam optimističan u pogledu ove dionice u odnosu na trenutnu cijenu na tržištu ( 96 ).

lp
[/quote]

Genijalno. Kada sam ja napisao da će zbog puno jeftinije nafte cijene ulaznih sirovina biti puno niže onda me obrišu.

Sada još objasnite kako će to smanjenje cijene nafte utjecati na prodaju auta u Rusiji, i zašto Revoz ukida treće smjenu.

Odlična najava za sljedeću godinu.

Inače zanimljivo je kako bi Saudijska Arabija mogla imati probleme s financijama, ako cijena nafte ostane na ovim nivoima.

A norveški fondovi izlaze iz poslova vezane uz ugljikovodike.[emo_smijesak]

Zašto prodavati po 105 kad se može lomiti sve do 99. Ma meni je ovo baš fora [emo_smijeh]

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Pratim trgovinu… uglavnom nevjerojatno je to kako očito netko hrani bid… očekuje se dobro izvješće a netko je prosipao stotine komada neki dan po 96,50-97,00 kn. Isto tako na mnogim dionicama. Čisti kriminal i ništa više.

Ne traje to od jučer. Iskrcavanje traje već 2-3 mjeseca.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close