ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 00:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,56
28.153
2,665
10,55
10,70
0,95%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vaš link …

Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Da li je ova dionica podcjenjena? U trenutku kada raste potražnja i prodaja vozila u Europi, te kada se najavljuje rekordan prihod od prodaje čini mi se kao dobra prilika! Ima li tko nešto više informacija?

invest, teško je reći je li podcijenjena ili ne. razlog je jedan – rusija. matica radi 75 posto prihoda, slovenija, srbija, rusija , rumunjska 25 posto. , od tih 25 posto rusija VALJDA oko oila, ne zna se točno iz zadnjeg izvješća jer matica proizvodi sve više i dobro joj ide, a rusija sve manje pa postoci klize. neizvjesnost je velika – pad rusije može padati još godinama, a mogu se i dogovoriti unutar pola godine. rusija ne može ugroziti poslovanje grupe, ali može pojesti gotovo svaki pomak i svaku dobit što druge lokacije postignu, u tome je problem

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Vaš link …[/url]

Vaš link …

Napokon su i Solinjani probili magičnu cijenu od 100 hrk…a sad to još može daleko povući…

Tipican rast pred izvjesce. Kao i zadnji put. I predzadnji.

Pred 1Q raslo sa 100 na 110. Palo zatim na 100. Pred 2Q opet sa 100 na, ne bi covjek vjerovao, 110. Pogadjajte na koju je cca. razinu zatim palo. Opravdano? Hmmm…

Sad ce opet na 110 jer su ovogodisnja izvjesca nevjerojatno bolja od proslogodisnjih. A zatim…?

Gdje god su fondovi, tu su trgovinski i cjenovni paradoks prisutni.

Ukupni prihodi 2014. Q1+Q2 = 385 milijuna kuna
Ukupni prihodi 2015. Q1+Q2 = 525 milijuna kuna

Povećanje ukupnih prihoda od ca. 40%

Ukupni prihodi 2014. Q1+Q2+Q3 = 623 milijuna kuna
Ukupni prihodi 2015. Q1+Q2+Q3 = 790 milijuna kuna (Prognoza!)

Povećanje ukupnih prihoda od ca. 27% (Prognoza bez neg. utjecaja rublje!)
————————————————————————-

Dobit 2014. Q1+Q2 = 3,3 milijuna kuna (Od čega u Q1_2014 gubitak 8 milijuna kn!)
Dobit 2015. Q1+Q2 = 27 milijuna kuna

Dobit 2014. Q1+Q2+Q3 = 5 milijuna kuna
Dobit 2015. Q1+Q2+Q3 = 40 milijuna kuna (Prognoza bez neg. utjecaja rublje!)

Povećanje ukupne dobiti od ca. 8 puta!
————————————————————————–

Dobit 2014. Q1+Q2+Q3 = 5 milijuna kuna
Dobit 2015. Q1+Q2+Q3 = 40 milijuna kuna (Prognoza bez neg. utjecaja rublje!)

Povećanje ukupne dobiti od ca. 8 puta!
————————————————————————–

Kada bi dobit u Q3 bila tih 40 mil. kuna (ne vidim razlog zašto ne bi bilo toliko) tada bi to iznosilo oko 9,5 kn potencijalne bruto dividende po dionici (4.199.584 dionica).

Na jučerašnju završnu cijenu od 101kn to bi bilo oko 9,4% bruto prinosa.

Prosječna kamatna stopa kreditnih institucija u RH na oročene depozite kućanstva u kunama bez valutne klauzule u 08/2015 bila je prosječno 2,44%.
Vaš link …

Kamatne stope na obveznice RH izdane na ZSE su od 4,25 do 6,75% (rokovi dospijeća od 5 do 11 godina)

I šta mislite, je li dionica podcijenjena ili nije?

Bit ću malo bezobrazan ali ste zaboravili reći da je u Q4 2014 bio gubitak od 200mil kuna, pošto je sad kvartalna dobit cca 13mil kuna ADPL mora 15 kvartala radit da bi sanirala štetu nastalu u 4 kvartalu prošle godine , to jest moraju radit još 3 i pol godine!!
Bez ljutnje na mene molim.
Nažalost posjedujem dionice ADPL.( pola prodo na 82).

Bit ću malo bezobrazan ali ste zaboravili reći da je u Q4 2014 bio gubitak od 200mil kuna, …..

Možda sam ja malo blentav, ili ne vidim dobro, ili ne gledam pravo izvješće, ili postoji više tvrtki istog naziva, ili sam prolupao, ali ja nigdje ne vidim 200 mil kuna gubika, upravo suprotno, vidim neku dobit u 2014. godini, ali opet, možda haluciniram :

Vaš link …

Bogami ne vidim ni izvješće za četvrti kvartal 2014. godine:
Vaš link …
Vaš link …[/url]

Na 30. strani prvog linka imate “ostala sveobuhvatna dobit” da je gubitak 27 mil kuna. 95 mil gubitak od tečajnih razlika, ali su revalorizirali dugotrajnu materijalnu imovinu za 62 mil pa je ukupni gubitk tih 27 mil kuna. Obračun tačajnih razlika može ići preko temporalne metode i preko current metode. Temporalna te razlike prikazuje u redovnom poslovanju tj RdiG, dok kod current metode se ide samo preko kapitala i prikazuje se kao dobit ili gubitak ovdje navedene “ostale sveobuhvatne dobiti”. No taj gubitak je stvarni i ispravan. Svatko tko bi radio analizu bi taj podatak izvadio iz kapitala i dodao ga u RDiG. Menadžment odabire koju metodu želi koristiti pa dolazi do ovakvih, ajmo nazvati malo iskrivljenih, načina čitanja FI. Mene više zanima kako to da im dok pada tržište u rusiji dugotrajna imovina dobiva na vrijendosti. Baš nekako kad im treba. Taj podatak je meni sumnjiviji od tečajnih razlika.

Nastavak štrajka u Rusiji?

http://www.klassprof.org/news/453-rabochie-ad-plastik-kaluga-trebuyut-priznaniya-profsoyuza.html

New Report

Close