Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ADPL | 10,54 | 24.729 | 2,346 | 10,55 | 10,85 | -2,76% |
E pa ovo je bilo pred ravnih petnaest dana.
Lijepo smo nagradili dionicu.
Napravili potop, srušili cijenu 10%.
Svima bi nam bilo bolje da smo ugasili monitore.
Usporedba konsolidiranog i nekonsolidiranog prihoda kazuje da matica radi 75% prihoda. Brojke sam naveo, imate ih u izvješću za q2. od tih 25% nešto je Rusija (najviše pretpostavljam), nešto Srbija, nešto Rumunjska.
Dakle, stoji da se 25% ukupnih prihoda ostvaruje izvan matice. U tih 25% ulazi Rusija, Srbija, Rumunjska. Ne zna se koliko postotaka od tih 25% prihoda otpada na koju zemlju. Možda netko, pozivajući se na status dioničara, može postaviti upit u sjedište tvrtke u Splitu ili se mogu iskopati podaci za Rumunjsku i Srbiju, makar i prošlogodišnji, tek toliko za orijentaciju.
usporedba kons i nekons prihoda kazuje da matica radi 75 prihoda. brojke sam naveo, imate ih u izvješću za q2. od tih 25 posto nešto je rusija (najviše pretpostavljam), nešto srbija, nešto rumunjska. taj torta grafikon koji ste dali je odlična stvar, ali je zastario očito. ako negdje netko iskopa sličnu stvar za 2014 ili čak 2q 2015, onda bi ova nasa prepiska itekako ispunila svehu – imali bismo crno-na.bijelo vrlo relevantan podatak.
Nemam dionice ADPL-a pa ne pratim izvještaje.
Ali kakvi su to izvještaji, kad Vi sami ne znate na koje tržište se odnose ti navedeni prihodi.
I zašto nisu izdani tako da bi se ih usporedilo s prethodnim razdobljem.
Pa bi odmah, kao što kaže HaoRen, vidjeli koliki se postotak prihoda odnosi na Rusiju.
Ovak… Ne bum ništ komentiral… ali mi izgleda to što Mamić ne zna postaviti igru protiv ikoga, kriva zagrebačka publika. Bil sam pristojan.
Po podacima iz izvješća, matična kompanija, solinski AD Plastik je u prvih šest mjeseci zabilježio prihode od prodaje u iznosu od 387,1 milijun kuna, što je za 133,4 milijuna kuna više nego u istom lanjskom razdoblju.
Iz AD Plastika napominju i kako je, unatoč općem padu prodaje na ruskom tržištu većem od 30 posto, AD Plastik Grupa ostvarila prihode na razini prethodne godine.
Konsolidirano izvješće za AD Plastik grupu, uz matično društvo, obuhvaća i tvrtke u Rusiji (AO AD Plastik i ZAO AD Plastik Kaluga) te u Sloveniji (AD Plastik) i Srbiji (ADP).
Uz to, AD Plastik u pridruženim društvima, Euro APS (Rumunjska) i FADP (Rusija), ima 50 posto, odnosno 40 posto vlasništva.
Skraćeni konsolidirani račun dobiti i gubitka AD Plastik Grupe s konsolidacijom pripadajućeg dijela vlasništva u te dvije tvrtke pokazuje da su ukupni prihodi u prvom polugodištu iznosili 761,7 milijuna kuna, što je porast za 17,5 posto u odnosu na prvo polugodište lani, dok je EBITDA porasla za 55,2 posto, na 89,2 milijuna kuna.
ADP Mladenovac, podružnica u Srbiji, ostvarila je 97-postotni rast prihoda od prodaje, posebno u programu Fiat i Chrysler.
U Rusiji, u kojoj posluju tri kompanije, situacija je šarolika:
bilježi se rast prihoda na programima Avtovaz i Renault, uz pozitivni doprinos tečajnih razlika.
Obrnuta je situacija s očekivanim prihodima od segmenta Renault Dustera (faza 2) zbog kašnjenja proizvodnje.
Rumunjsko tržište je stabilno.”Rezultati prvog polugodišta potvrđuju planirani rast prihoda ADP grupe u 2015. i još stojimo pri očekivanjima rasta prihoda od barem 12 posto u ovoj godini.
AD Plastiku prihodi od prodaje premašili pola milijarde kuna
usporedba kons i nekons prihoda kazuje da matica radi 75 prihoda. brojke sam naveo, imate ih u izvješću za q2. od tih 25 posto nešto je rusija (najviše pretpostavljam), nešto srbija, nešto rumunjska. taj torta grafikon koji ste dali je odlična stvar, ali je zastario očito. ako negdje netko iskopa sličnu stvar za 2014 ili čak 2q 2015, onda bi ova nasa prepiska itekako ispunila svehu – imali bismo crno-na.bijelo vrlo relevantan podatak.
Ali kakvi su to izvještaji, kad Vi sami ne znate na koje tržište se odnose ti navedeni prihodi.
I zašto nisu izdani tako da bi se ih usporedilo s prethodnim razdobljem.
Pa bi odmah, kao što kaže HaoRen, vidjeli koliki se postotak prihoda odnosi na Rusiju.
Ovak… Ne bum ništ komentiral… ali mi izgleda to što Mamić ne zna postaviti igru protiv ikoga, kriva zagrebačka publika. Bil sam pristojan.
[/quote]
kvartalna izvjesca su takva kakva su, po meni dosta korektna. naravno, ne kazu sve, zato postoje revizorska izvješća. ali, kako rekoh, kod dobrih tvrtki stvari se brzo mijenjaju tako da s rusijom žongliraju kako znaju i umiju, takvi poremećaji se ne mogu jednostavno izbrisati, ali damage control se može raditi kroz kresanje troškova, strožu naplatu, vezivanje cijena za tečaj itd.
Usporedba konsolidiranog i nekonsolidiranog prihoda kazuje da matica radi 75% prihoda. Brojke sam naveo, imate ih u izvješću za q2. od tih 25% nešto je Rusija (najviše pretpostavljam), nešto Srbija, nešto Rumunjska.
Dakle, stoji da se 25% ukupnih prihoda ostvaruje izvan matice. U tih 25% ulazi Rusija, Srbija, Rumunjska. Ne zna se koliko postotaka od tih 25% prihoda otpada na koju zemlju. Možda netko, pozivajući se na status dioničara, može postaviti upit u sjedište tvrtke u Splitu ili se mogu iskopati podaci za Rumunjsku i Srbiju, makar i prošlogodišnji, tek toliko za orijentaciju.
[/quote]
40 posto ukupnih prihoda naspram neki dio od 25 posto ukupnih prihoda nije isto. dvije stvari smo ustanovili – udio rusije u ukupnim prihodima pada što je dobro 2. jedan torta grafikon s prikazom strukture zemljopisne prihoda za q2 ili barem 2014 bi bio izvanredna informacija. ako tko od indijanaca nabasa na što slično, meka ne oklijeva – bilo da ruši ili diže cijenu.
E ovakvi su mi stručnjaci najjači [emo_zloban]
Ovak… Ne bum ništ komentiral…
To bi ti bilo najpametnije, svima je jasno kako čekaš da cijena padne na 80 kn pa da onda kupiš, i to je glavni cilj tvog “dušebrižničkog” pljuckanja ovdje. Tko zna, možda ti se želja ispuni, samo niti na 80 ti neće biti dovoljno nisko, ti si takav tip, cicija, grizeš se za kunu. [emo_smijeh]
Evo iz najnovije analize InterCapitala. Oni su stavili ciljanu cijenu ADPLa kroz 1g na 107.kn. Analiza je radenja 14.07.2015 i evo isjecka.
Bilo bi fer da si objevio cijeli članak, a ne samo rečenicu.
Evo te analize pa neka svatko izvlači svoje zaključke:
Vaš link …
Ne znam, ali kad tvrtkom upravlja M.Došen, nekadašnji glavni operativac na Dina petrokemiji, nisam veliki optimist.
… nego zna li tko kad zaposlenici koji su kupovali dionice u sklopu ESOP-a mogu početi s prodajom?