ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 02:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Izvješće je (hvala Bogu) ispunilo moja očekivanja. Prinos po dionici mi je sve izdašniji.
Očekujem daljnji rast svih pokazatelja iz poslovanja.

A vama koji čitate sa strane, stišćete “palac dolje” i grize vas zavist poručujem: “uzalud vam trud svirači”.
Iako, još vam nije kasno da se uključite. [emo_namigusa]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

OK. Kupljeno! Evo me unutra. Dobar vam dan svima !
Gledao sam dionicu na osamdeset i nešto……. nije bilo novčića. Gone with the wind. Eto me sada na 110 kn 🙁
Dok je svijeta i vijeka ljudi će se valjda voziti. Odrasli muškarci se na koncu razlikuju od malih dječaka samo po veličini svojih igračaka- tako kažu zlobne žene. Jubito, ako ostanem bez novčića, ostati ćeš bez brade 🙂

Eto me sada na 110 kn 🙁 ……
….. Jubito, ako ostanem bez novčića, ostati ćeš bez brade 🙂

Ajme meni, valjda će nastaviti rasti, inače ću imati grižnju savjesti. [emo_beztona][emo_vrtimise]

Šteta da nisi ušao jučer ili prekjučer, ali mislim da nisi pogriješio, samo strpljivo. [emo_namigusa][emo_novac]

na stranu genijalno izvjesce, al meni je zvijezda ovog topica kolega Jubito:D Kraj ADPL imam njegovu sliku u glavi koliko ocito dise s ovom dionicom..super izvjesce, osobno sam se nadao tako necem iz onih prica o velikim zalijetanjima i ogromnim planovima vanjskih firmi..jedino me stvarno rastuzuje sto nema rasta koji bi odgovarao zadnja dva stvarno vrhunska izvjesca s obzirom na situaciju..ako ovako nastave, ovo je jos prilika za skupljat..

Kolega Jubito je osobno glavom i bradom kod mene založio bradu za ovu dionicu 🙂
Možda je ovo fenomenalno izvješće već ugrađeno u cijenu ?
Strpljenja !

na stranu genijalno izvjesce, al meni je zvijezda ovog topica kolega Jubito:D Kraj ADPL imam njegovu sliku u glavi koliko ocito dise s ovom dionicom..super izvjesce, osobno sam se nadao tako necem iz onih prica o velikim zalijetanjima i ogromnim planovima vanjskih firmi..jedino me stvarno rastuzuje sto nema rasta koji bi odgovarao zadnja dva stvarno vrhunska izvjesca s obzirom na situaciju..ako ovako nastave, ovo je jos prilika za skupljat..

Cestitam imateljima. 🙂

I ne cudi toliko ogranicen rast. Ipak ljudi imaju na umu koliki omjer ADPL je na trenutno i dalje, ekonomski i politicki, rizicnom trzistu. Dobri rezultati su jedno, i to je super za postojece dionicare, ali svaki potencijalni investitor koji razmatra prosirenje svojeg portfelja, gleda sa skepsom na Rusiju (Ukrajinu?) kao dugorocnu izlozenost. Jer, pitanje ostaje visiti u zraku sto ce biti sa Rusijom iza prosinca. A nisu svi dionicari spekulanti, pa vecina zeli kupiti i zadrzati barem na nekoliko godina. AD trenutno ne pruza tu mogucnost. Za spekulante je Meka, ali za trogodisnji i duzi period je za sada vrlo, vrlo rizicna.
A ako uzmemo u obzir da ovako brilijantni rezultati i dalje drze ovu dionicu na 100ak kuna, mozemo samo panicno razmisljati sto bi se dogodilo da se rezultati pogorsaju pod utjecajem ovih politickih farsi. A to nije bas nemoguc scenariji…
Eto, to je jedan od pogleda na situaciju. Nadam se da daje odgovor. 🙂

Hvala ithuriel. Sve jasnije.

. Za spekulante je Meka,

dionica od pola milijarde prihoda ke meka za špekulante. sva sreća da imamo toliko tvrtki sa 5 milijardi prihoda, to su prave, inb+nvestiijske, ne ovakve špekulativne dionice.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

… ali svaki potencijalni investitor koji razmatra prosirenje svojeg portfelja, gleda sa skepsom na Rusiju (Ukrajinu?) kao dugorocnu izlozenost. Jer, pitanje ostaje visiti u zraku sto ce biti sa Rusijom iza prosinca. A nisu svi dionicari spekulanti, pa vecina zeli kupiti i zadrzati barem na nekoliko godina. AD trenutno ne pruza tu mogucnost. Za spekulante je Meka, ali za trogodisnji i duzi period je za sada vrlo, vrlo rizicna. …

Svaki pravi investitor trenutno ulaže u Rusiju i hvata poziciju za budućnost dragi moj. Niti jedna veća firma nije napustila Rusiju za vrijeme najžešćih okršaja s Ukrajinom, a mnoge bi rado ušle na rusko tržište da im Rusi dozvole. To se moglo pročitati na ovom topicu zadnjih mjeseci.
Uostalom, ADPL za razliku od mnogih drugih na ZSE ima više tržišta na kojima posluje i ako zašteka u Rusiji, ima EU. Rusija nosi određeni rizik, ali je taj rizik prihvatljiv i ima ga u svakom ozbiljnijem poduzeću.
Na žalost, na ZSE nema ozbiljnijih investitora koji kupuju da bi držali nekoliko godina, ostali su samo miševi, vjeverice, hijene i dude varalice.
U slučaju da je ADPL zaista meka za špekulante, od jučer bi se cijena pumpala do oko 135 kn, a onda bi bila srušena na 105.
Na ADPL međutim izgleda nema većih špekulanata, a da ima malo ozbiljnijih investitora pokazuje jučerašnji dan kada je u kratko vrijeme uz promet od 750.000,00 kn cijena poskočila na 115 kn i stabilizirala se na oko 111.
Čovjek jednostavno nema dovoljnu količinu dionica na prodaji, a da s ozbiljnijom kupnjom ne digne cijenu za 10-tak %.
Evo, sad sam pogledao i vidim da je na prodaji izloženo oko 1800 dionica do 120kn. Pa to je za nekog ozbiljnijeg kupca kikiriki! Taj je broj doduše nešto veći kada je radno vrijeme, ali to je opet kikiriki.
Čini mi se ima ozbiljnijih kupaca i to se u nekoliko navrata moglo zaključiti, pogotovo prije FI za Q1. Tada se tuklo i grabilo nemilice, a dionice su bile vrlo jeftine (oko 90kn). Svi su se na topicu tada gušili u pesimizmu, prognozirali propast, a onda čudom čudili od kud sada takva kupnja i rast, a mjesecima su pljuckali kako ovo ništa ne valja. Cijena je tada s 90 narasla na oko 110 kn čini mi se.
Jedina moguća taktika ozbiljnijeg investitora za povoljniju kupnju je strpljenje i čekanje da nestrpljivim prodavateljima (miševi i vjeverice) popuste živci i da se naslažu nalozi unutar prihvatljivog raspona, pa onda raspalit po asku, a uz to čekat ako štogod upadne po bidu.
Ne znam, možda se varam, ali tako ja doživljavam trgovinu ADPL-R-A. Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu.
I ja bih rado da cijena svaki dan skače 1% prema gore, ali to tako ne ide.

PS
Stvarno sam postao malo dosadan

Jubito, nisi dosadan, lijepo pišeš.. Na burzi se kupuje budućnost, a tko riskira, profitira ! Osim sa IGH 🙁
Siguran sam da će ti ostati brada, ma što je uostalom par centimetara među prijateljima, narasti će ti nova [emo_smijesak].

Rusija nosi određeni rizik, ali je taj rizik prihvatljiv i ima ga u svakom ozbiljnijem poduzeću.

Smatram da je automobilska industrija ciklicka, i da je Edison projekt u svojem klimaksu. Uz navedeno, automobilska industrija je u klimaksu ciklusa (trenutno potraznja za automobilima cvate, dakle, vrhunac ciklusa, ali on nece trajati vjecno). A cijena dionice je takva kakva je.
Dakle, uz vrhunac ciklusa autoindustrije, te vrhunac dugo pripremanog projekta Edison, cijena je na 110. Uz svu masu prihoda, koja nadilazi dosadasnje dosege ADa, cijena je 110. Moze li se realno ocekivati, i na temelju kojih pretpostavki, da ce cijena rasti i za recimo 12-24 mjeseca, preostaje vidjeti. Ja samo impliciram da, uz rizik sankcija prema Rusiji (obostrano), te uz ono sto ja osobno smatram da je trenutno maksima ADPL (dakle, faktor ciklickog vrhunca prodaje automobila + vrhunac Edison projekta), ne vidim kako mogu ocekivati da ova dionica za recimo 12-24mjeseca bude vise cijenjena nego sto je to trenutno. Ne znam, mozda AD ima jos aseva u rukavu s kojima ce boomirati prodaju, naspram cega ce trenutno stanje izgledati jos kao dobra prilika, ali ja trenutno nemam informacije na temelju kojih bih zakljucio da je ulaz opravdan.
Prije plasiranja Edisona je situacija (za mene) bila jasna. Sada mi se cini da je jasna ali na drukciji nacin.
Dakako, to sam samo ja. Cisto dajem uvid iz osobne pozicije na situaciju. Nisam jedan od onih koji zeli vidjeti da dionice padaju, niti dobivam osobnu satisfakciju ako netko gubi. Samo izlazem svoju logicku premisu oko situacije.

automobilska industrija je u klimaksu ciklusa (trenutno potraznja za automobilima cvate, dakle, vrhunac ciklusa)

Nisam siguran je li ovo vrhunac potražnje. Meni se čini da se automobilska industrija tek oporavlja zadnjih godinu dana i da još hvata zamah.

New Report

Close