ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 23:58
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Eppur si muove! [emo_namigusa]
Konačno se cijena i trgovina pokrenula!

halfte trinken, halfte Šarcu geben

da, kao i pred prošli izvještaj….očito već neke info cure

Čestitke!

zse.hr/UserDocsImages/financ/ADPL-fin2015-2Q-NotREV-K-HR.xls

lp,

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

U izvještajnom razdoblju AD Plastik Grupa (dalje: ADP Grupa) zabilježila je rast prihoda od prodaje za 38,9% te rast EBITDA za 191,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Pozitivni trendovi rasta prihoda i profitabilnosti iz prvog kvartala nastavili su se i u drugom kvartalu, i to prvenstveno u Hrvatskoj. Tako je u izvještajnom razdoblju zabilježen rast prihoda od prodaje u matičnom društvu za 52,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Skoro svi prihodi matičnog društva realizirani su u inozemstvu.

Kreditna zaduženost ADP Grupe na 30.06.2015.godine iznosila je 447,8 milijuna HRK (najviša razina zaduženosti iznosila je 510 milijuna HRK krajem 3Q/14, odnosno u devet mjeseci dug prema bankama je smanjen za 62,2 milijuna HRK), što predstavlja smanjenje kreditnih obveza za 45,2 milijuna HRK u odnosu na kraj prošle godine.
[emo_palacg][emo_palacg]

Da vidimo fondove što su kadri učiniti. Prošle godine u ovo vrijeme na barem duplo slabije izvješće cijena je rasla preko 130kn. Jedini izgovor je manjak dividende, ali kako je krenulo poslovanje ove godine, moglo bi se to dobro naplatiti već sljedeće godine.

P.S. Izvješće zaista fantastično. Nevjerojatne brojke! [emo_palacg]

čestitke imateljima! osobno nisam vjerovao da će se tako brzo oporaviti. odlična firma, odlična uprava!!

ADPL je zvijezda našeg tržišta kapitala kod koje je bitno pratiti kretanje, tko prati valove i dobro “pazari” može lijepe novce zaraditi. Uz to ne treba zaboraviti i na izdašne dividende. Iako je ova godina bez dividende ovi rezultati najavljuju ozbiljniju dividendu na godinu.
Oni koju su lani na vrijeme izašli na 130 i uspjeli ponovno ući na 100 ili oni sretniji koji su imali cash-a kad je došlo na 80-90 dobro su omastili brk i ja im iskreno čestitam. Osobno sam hvatao padajuće noževe kad je krenulo tako dok je došlo na 100 ili 80 već sam ispucao municiju ali u svemu prosjek mi je današnja cijena.

lp

Gubitak kapitala i rezervi iznosi: 33.844.024 KN
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ADPL-R-A
a neki naveli da je po njima odlično izvješće … ? [emo_zacudjen]

prosjek mi je današnja cijena.

lijepa prilika za izaći van bez gubitka….

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Gdje to vi vidite gubitak kapitala i rezervi od 33.844.024 kn ?

Jako loše tumačenje izvješća.

U dijelu izvješća pod nazivom “Izvještaj o promjenama kapitala” pod točkom 17. lijepo stoji da je Ukupno povećanje kapitala jednako 25 mil. kuna u prvoj polovici ove godine.

A ovo o čemu vi pričate nema veze ni sa čime. Pa samo amortizacija (otpis vrijednosti imovine) svaki kvartal umanjuje kapital firme (ali je to neprimjetno u slučaju dobiti). Zar bi onda trebalo smatrati hotele koji agresivno amortiziraju imovinu i tako čiste bilancu nevrijednima za investiranje?

Kad već spominjete smanjenje ukupnog kapitala i rezervi, onda bar napomenite da je to radi promjene u Ostaloj revalorizaciji koja se očituje pod točkom 9. u istom dijelu izvješća. A taj deficit nema ama baš nikakve veze s pozitivnim poslovnim trendom koji nam potvrđuje ADPL iz kvartala u kvartal.

Dakle, treba prodati dionice?

Ako je tako, onda novi predsjednik Uprave, Došen, koji je prije 3-4 mjeseca kupio dionica u vrijednosti od 200.000 kn nema pojma o ičemu i radi na svoju štetu? Čudno.

“Došen je kupio 2120 donica kompanije čije poslovanje vodi – stečene dionice predstavljaju 0,05048% temeljnog kapitala solinske tvrtke. No, sam potez privlači pozornost zato što se potvrđuje kako i menadžeri te kompanije, uvjereni u perspektivnost te dionice, samoincijativno u nju investiraju, ne čekajući na nagradu u vidu trezorskih dionica što je Poslovnom dnevniku Došen i potrdio, dodajući da je cijena dionice iznosila 103 kune, što znači da ga je ova akvizicija stajala oko 200.000 kuna.

“Naravno da se radi o mojem povjerenju u dionice AD Plastika. Odnedavno sam preuzeo funkciju predsjednika Uprave AD Plastika i samim time pokazao povjerenje u kompaniju. Iskreno vjerujem u profitabilnost i rast prihoda kompanije što će učvrstiti poziciju AD Plastika na postojećim tržištima, ali ujedno i otvoriti neka nova tržišta”, kazao je Došen.”

New Report

Close