ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 03:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
10,54
24.729
2,346
10,55
10,85
-2,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vidim da je u posljednje vrijeme prilično zapostavljena tema ADPL. S obzirom na skoro objavljivanje polugodišnjeg izvješća, želio bih čuti i druga mišljenja i procjene kakvo će ono biti. ….

.
Očekujem, zapravo nadam se da bi nakon izvješća cijena mogla biti iznad 110kn. Do tada trpam i šutim.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Izgleda da situacija u Srbiji nije baš bajna:
Vaš link …

Što se burze tiče, iskrcavanje je u tijeku, a kupnja je šuplja.
To mi se nimalo ne sviđa jer se događa pred financijsko izvješće za drugi kvartal.

Zanimljiva situacija na burzi. Ima točno 3 tjedna do izlaska izvješća za Q2, a cijena dionice slabi. Kupnja se povukla kao da je riječ o kompaniji koja ima negativan trend poslovanja, a upravo je suprotno. Optimizam nakon objave prošlog izvješća nije trajao duže od prosječnog jogurta.

Polovicu drugog kvartala ove godine karakterizira jačanje rublje, dok je u drugoj polovici ona stabilizirana. Situacija u Ukrajini/Rusiji nije eskalirala obzirom na prethodno razdoblje.

Na gore navedene okolnosti ADPL ne može utjecati i zato je dobro da nisu lošije nego ranije. Što se tiče varijabli koje ovise izričito o upraviteljskim sposobnostima firminog menadžmenta, one su – barem sudeći po odličnim rezultatima Q1 – obećavajuće. Rast je ostvaren u svim segmentima i ne vidim razlog da se isti ne nastavi. Također isto stoji i u izvješću – prognoziran je rast poslovnih prihoda za min. 12% u ovoj godini (govorimo o mogućem probijanju milijardu kuna prihoda), a uz postojeće marže (koje su nakon restrukturiranja poslovanja, tj. nakon unaprijeđenja troškovne efikasnosti još isplativije) to bi moglo značiti i značajnu netto zaradu na kraju godine.

Optimizam nakon objave prošlog izvješća nije trajao duže od prosječnog jogurta.

Ova Vam je dobra! [emo_smijeh]

Da, poprilično zanimljivo je na burzi iako mi ne djeluje da se netko iskrcava jer poštenog prometa nije bilo od polovice travnja. A možda se i varam.
Svakako, vidjet ćemo uskoro.

Pretpostavljam da postoji interes da se dionicu pred izvješće zakuca 10% niže, pa da u slučaju dobrog izvješća rast vrijednosti bude ograničen na vraćanje na početno stanje, odnosno 10% gore.

Prije objave prošlog izvješća cijena je bila 100kn (prije toga i 80, ali je u kratkom roku dignuta za 20kn radi optimizma pred izvješće), pa je naknadno rasla do 110. Danas je cijena opet 100 i vjerujem da bi u slučaju ponovno dobrog izvješća cijena išla (minimalno) na 110. U tom slučaju ništa se nije promijenilo u odnosu na prvi kvartal. Tek cijena veća 10% od 110kn značila bi neku novu valuaciju ADPL-a u skladu s trenutnim stanjem.

Raste potražnja za novim automobilima, dvoznamenkasti rast i u Hrvatskoj

Potražnja za novim automobilima u Europi oporavila se u lipnju, zabilježivši najsnažniji rast u pet i pol godina, a dvoznamenkastu stopu rasta zabilježila je i Hrvatska, pokazalo je u četvrtak izvješće Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA).

nitko ništa ne piše a na burzi vec dva dana nema trgovanja

nitko ništa ne piše a na burzi vec dva dana nema trgovanja

Dugoročna preporuka: akumulirati

“Everything will melt away like ice yet the glory of Vladimir , the glory of Russia are the only things that will remain. Russia will not only survive, it will dominate the world.” – Vanga Pandeva, 1979

Vaš link …

Ova Vam je dobra! [emo_smijeh]

Da, poprilično zanimljivo je na burzi iako mi ne djeluje da se netko iskrcava jer poštenog prometa nije bilo od polovice travnja. A možda se i varam.
Svakako, vidjet ćemo uskoro.

Mislim da je potencijalnim dionicarima situacija s Rusijom i dalje suvise rizicna za ulazak neovisno o fundamentima.

Osobno me situacija oko Rusije ne brine više… sada me ipak zanimaju fundamenti, stoga nestrpljivo očekujem izvješće.
Ovih dana izašlo za Daimler i za još neke iz automobilskog sektora…dosta dobra. Nadam se će i ADPL u tom smjeru…

Neobična tišina pred izvješće, trgovanje dionicom zanemarivo, potpuni muk.
Interesantna situacija, neuobičajeno.
Za mene “to be or not to be”. [emo_kuna]

New Report

Close