ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.bloomberg.com/quote/EURRUB:CUR/chart

rublja i dalje jaca , danas na 62,9 za euro!

Rublja na razinama kao u tjednu 28.11-07.12 2014..cijena adpl se tada kretala sa 118-106kn..”pad uzrokovan snažnim slabljenjem rublje” tada se to navodilo kao razlog..pa onda rušenje dionice do 90kn, sa prometima od 100-200k dnevno..
meni to liči na trgovinu za povlaštene..i sad bearmarket do danjeg..

@ cayetano

I ja bih volio da je tako jednostavno ali nažalost nije.
Naime tada je P/E bio nekih 40-50 ako se dobro sjećam.Visok P/E koji je implicirao veliko povećanje dobiti. A što smo dobili?
Sa novim izvješćem koje je izbačeno P/E je postao negativan.Ili, ako će te gledati bez sveobuhvatne dobiti na ovoj cijeni P/E je 250.

Na ovim cijenama i ostali pokazatelji su se pogoršali čak su lošije nego su bili na cijenama 110-120 kuna.
Tako imamo recimo EV/EBITDA preko 12.
P/B je otprilije isti omjer 0,55

Bilanca se pogoršala u odnosu na tadašnje razdoblje pa nam je likvidnost iznimno niska, koeficijent tekuće likvidnosti samo 0,66.

Tada smo imali i dividendnu dionicu, jedno od onih sa najvećim prinosom, a sa novim izvješćem jasno je da dividende neće biti.

Situacija sa Rusijom i dadlje je pritisak za ovu dionicu, vidjet ćemo što će donijeti u poslovanju pad prodaje automobila i recesija u Rusiji. S druge strane velika su očekivanja od Edisona, zato će biti zanimljivo vidjeti 1. kvartal.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Blago sam optimističan u odnosu na FI za Q1. [emo_cool]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ja sam jako optimističan u odnosu na FI Q1 i očekujem porast cijene dionice 30-40% do ljeta

Pridružujem se timu optimista za FI 1Q.
Mislim da bi rezultat za 1Q svakako trebao biti pozitivan (ostvarena dobit). I to ne mala.
Što se tiće cijene dionice, i tu sam optimist, ali malo manji od g. stocka.
Bio bih zadovoljan i sa upola manjim postotcima.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Probijena je granica na 60..59.979 + izgleda da će se izvoz pojačati, pa pad ipak neće biti prevelik..

AvtoVAZ may reduce sales by 16% in 2015
http://eng.autostat.ru/news/view/10751/

ADPL mi tradicionalno nije bio u fokusu (fondovi bla bla), ali uslijed drastičnog pada cijene radi, kako se prognoziralo još početkom prošle godine, pada rublje i, posljedično, ispuhavanja neto dobiti i manje mogućnosti investiranja, ušao sam nešto sitno u ovu dionicu, a sve zbog optimističnih prognoza ovog tipa:

http://www.seebiz.eu/rogers-treba-kupovati-rubalj-i-ruske-dionice/ar-109188/

Vidjet ćemo, posljednja dva kvartala u prošloj godini imala su rast prihoda u odnosu na prethonu godinu, pa se nadam da će se trend nastaviti uz osjetan oporavak vrijednosti rublje.

…. nazalost upozoravao sam vas kad je cijena bila na 110kn…..

Eto, ista stvar, upozoravam kada je cijena blizu 80,00 kn.
[/quote]

A lipo san vam 05.02.2015. reka na kad je bila 80 kn i kad su svi očekivali potop.

Procurilo izvjesce?
Ova dionica mi je uvijek sumnjiva bila sredinom mjeseca krajem kojeg mora izaci izvjesce za kvartal.

Procurilo izvjesce?
Ova dionica mi je uvijek sumnjiva bila sredinom mjeseca krajem kojeg mora izaci izvjesce za kvartal.

Ma nema tu šta biti sumnjivo. Pogledaj odnos EUR:RUB (trenutno 1:58,21) i sve je jasno.
Samo se nadam da su spremili dosta rubalja na računu i da im se neće opet dogoditi kakav okršaj Rusije sa Ukrajinom.
Ne očekujem spektakularno FI za Q1, neka bude solidno.
Spustio sam prosjek ispod 100 kn i strpljivo čekam bolje dane. [emo_cool]

ovo bi mogla biti zvijezda burze u narednih par dana ….

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close