ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 04:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ADPL
11,04
9.494
860
11,00
11,20
-1,35%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Inace, AvtoVaz cini preko 60% prodaje ADPL u Rusiji.

http://www.themoscowtimes.com/business/article/russia-s-avtovaz-plans-to-boost-production-over-30-this-year/516259.html

Planiraju porast proizvodnje od 30% ove godine.

Ma nemoguće je da u jednoj zemlji u kojoj pada BDP neka firma planira proizvoditi 30% više, evo kod nas pad BDP več godinama i sve firme automatski moraju biti u minusu, domach1984 naravno da karikiram, izvrsna vijest

Inace, AvtoVaz cini preko 60% prodaje ADPL u Rusiji.

http://www.themoscowtimes.com/business/article/russia-s-avtovaz-plans-to-boost-production-over-30-this-year/516259.html

Planiraju porast proizvodnje od 30% ove godine.

Prvo moram reci da iznimno cijenim vas doprinos ovoj temi i svakako hvala na tome!
Malo sam se razocarao gornjim postom, znate da se ovdje radi o beggar thy neighbor i ako se iznose ovi podatci trebali bi biti barem denominirani. Inace bi trebali uzeti i u obzir npr devaluaciju kazahstanskog tenge od prosle godine i sl…
Moja je glavna briga kao sto sam naveo prije dva tri mjeseca ovo http://www.bloomberg.com/quote/RUREFEG:IND – ipak cu pricekati Q1

Uglavnom, nadam se daljinim kvalitetnim izvjestajima od domach1984, samo rast izvoza Avtovaza (koji ce sigurno biti) u narednim mjesecima iskazan realno
lp

Znaci, sada se mijenja tok rizika iz valutnog (ne zato jer ga nema nego zato jer je konstantan, rublja se manje vise ukopala (do kada vidjeti cemo)) u prodajni.

Posto su snosili dio valutnog rizika do sada prodavači i proizvođači, nakon usklađivanja cijena na trzistu rizik se prebacuje na kupce. Oni sigurno nece kupovati kao inace, sto je vec vidljivo.

Dakle sada je sve na prodaji. Vjerujem da prvi kvartal nece biti lak za predvidjeti dok se sve sile u nasem malom prostoru ne smire ali vec poslije toga zapravo nitko ne zna kako ce ista izgledati.

Posto AvtoVaz ima manje cijene od konkurencije, vjerujem da ce se to na q2 vidjeti i da ce zapravo uzeti dobar dio trzisnog udjela u Rusiji.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Dugo smo bez komentara ovdje.
Rublja stabilno ili čak laganao jača (YTD +3% u odnosu na EUR).
Kvartal ulazi u završni mjesec i vjerujem da su mnoge stvari sada jasnije.
Ima li netko info kako ide prodaja? (U Rusiji, ali i Europi)

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

EUR/RUB 68.760 pitanje da li će se tako skoro uspjeti zadržati iznad 70. liči na utvrđenu razinu.

who dares, wins

http://eng.autostat.ru/news/view/10577/

+ blagi porast rublje..

a mi u bear marketu..

Da, ovo nije sad loš trenutak za ući.
Čini se da imamo i bullish divergenciju .
plus rublja se stabilizirala plus povećanje proizvodnje.

Ne treba se tu gurati, bit će to još puno jeftinije. Proizvodnja nafte iz škriljevca je neprofitabilna ispod 72-73 USD/barelu. Putin je u više navrata molio Arape da smanje proizvodnju no otkantali su ga. Kako i ne bi kad su profitabilni i s 35-40USD/barelu. Nafta će još duže vrijeme ostati nisko a s tim i Rusi sa svojim gospodarstvom i rubljom i svim što ide s tim.

Andy , teško da će biti jeftinije, mislim da je cca 80 dno. I tehnički i fundamentalno. Kao što ni nafta vjerojatno neće daleko , 45-55 je neki okvir.
Rubllja će čak vjerojatno ojačati do kraja godine, jer je pad prošle godine bio i previše dramatičan.
Već u 1q profitabilnost bi trebala biti veća.

cbw
Inflacija u Rusiji je u 01/2015 15% na godišnjoj razini i daleko je veća nego što je očekivano. Bit će još veća u 3. i 4. kvartalu, očekujem 18-20%. Sada nastupaju odgođeni efekti pada Rublje a oni su ništa manje pogubni od deprecijacije valute. Još ako im EU otkaže/umanji kupovinu plina. No ono što je najbitnije da stvar sa naftom nema veze s Rusima nego Arapima koji nastoje eliminirati Američku proizvodnju iz škriljevca a mogu to jer njima je i 35USD/B dosta. Sve zajedno slabi kupovnu moć Rusa jer sve manje ima za osnovno a nije bilo sjajno ni kada je državna kasa dobro punjena prihodima nafta/plin.

Andy daj se pozabavi činjenicama. O kakvih 35 dolara pricamo kada je to puno nize?

http://www.eia.gov/tools/faqs/faq.cfm?id=367&t=6

Inace, najveca greska “investitora” je da trenutni nagib rasta (prvi derivat) linearno extrapoliraju unedogled – zdravo seljački – kada pada pada do 0 kada raste ide u beskonačnost. Ne ide.

Očekujem stabilizaciju cijene nafte na 65$ do 70$ ove godine sto je itekako dobro i za Rusiju.

Get your facts straight.

Od dana kada se radio izvjestaj (dan po kojem se valorizirala imovina) RUB je porastao preko 10% naspram eura.

Ako uzmes kretanje cijene nafte sa kretanjem cijene rublje vidi se da ce rast cijene nafte na 70$ donijeti rast RUB naspram eura na oko 55 za euro.

To rečeno, sigurno je da će prvi kvartal biti izazovan, ali ako nije bilo gubitaka na q4 ( u redovnom poslovanju) sigurno ne bi trebalo biti niti u q1.

Vidjeti cemo. To je samo jedan kvartal. Nakon toga? Vjeruj mi, ni ti ni ja ne vidimo.

Ono sto vidim je da su oscilatori na paru eur rub toliko van normale da se mora dogoditi svjetski rat da se vrate u tu novu normalu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ps. pod kojim je utjecajima je stopa inflacije i kakve to veze ima sa a) kamatnom stopom i b) odnosom RUB-EUR-USD?

+

http://rt.com/news/236523-ukraine-heavy-weapons-withdrawal/

New Report

Close